• We didn't make it to Senja

15 de julho de 2024, Noruega ⋅ ☀️ 18 °C

Vandaag gingen we op auto trip. We hadden eiland Senja uitgekozen als onze bestemming, zo’n 60 km hiervandaan, maar we bleken te onvoorbereid want de ferry zat vol (en 5 uur wachten op de volgende ferry met al die campers voor je in de rij leek ons geen aantrekkelijk idee) en het eiland bleek groter dan we dachten en dus misschien wat zonde om zonder tent bij ons te doen. Dus omgekeerd en een andere ronde uitgekozen. Weer bleek: in voor te bereiden zaken zijn we wat minder goed dan in spontane kansen. Nee, ‘we didn’t make it to Senja’, maar o o o wat hebben we veel moois onderweg gezien. We hebben zo’n 200 km gereden, tot aan Nordkjosbotn, vergaapten ons aan de bergen en het water, de kustlijn, de vogels. Dit is een meer boerenlandgebied, want dit keer zagen we wat weilandjes en koeien en werd er gras gemaaid, een aardappelveldje. We ontbeten op een schitterend wit strandje, dronken koffie en zelfgemaakte combucha in een paradijselijk hotel Yggdrasil, bekeken de Sami-rotstekeningen van 1-2 eeuwen voor christus en lunchten op een steiger boven een ontzettend heldere zee. Geen vis te zien overigens, maar schitterend helder en we keken jaloers naar de sauna’s aan zee, zagen hoe meeuwen in paniek waren toen een wezel of een bunzing (dat kon ik niet goed zien) blijkbaar langs hun nest ging. Ongelooflijk mooi. We kwamen ook nog langs een café waar we een drankje kochten en de mevrouw enthousiast ging vertellen dat ze een Hollandse dame kende (toen ze hoorde dat we Nederlanders waren). Wat bleek: dat was Judith, bij wie wij in het huis wonen. Erg toevallig.Leia mais