Satellite
 • Day42

  Från småskaligt till storskaligt

  February 19, 2017 in New Zealand ⋅ 🌙 20 °C

  Från lilla gulliga Russel till Nya Zeelands enda storstad, Auckland. 1,4 miljoner, 1/3 av landets hela befolkning. Vi bor Downtown några kvarter från hamnområdet som bubblar av nybyggnation, stora båtar, restauranger och ett brusande folkliv. Det är riktigt storstadskänsla men samtidigt urläckert med några meter till vattnet var man än går. Segling är folksport och det kryllar av marinor och segelbåtar i hela den stora vik där Auckland ligger längst in. Nya Zeeland har vunnit America's Cup två gånger och det syns! På kajpromenaden visades också ett väldigt sympatiskt sätt att uppmana cyklisterna att ta det lugnt och med ett leende!

  På vägen från Russel åt vi lunch på ett udda ställe som har en gårdstupp som heter Lord Hector och som nyligen också förärades med en prins-titel som tack för sina storartade insatser för turistindustrin. Där stötte vi också på en döing som satt i sin bil med en lapp på bröstet med texten: "This bench is dedicated to the men who lost the willing to live whilst following their partners around the shoe shops of Albany". Så kan det gå...
  Read more

  Anders Olsson

  En undring är det de riktiga Americas Cup båtarna?

  2/19/17Reply
  Barbro o Sten-Åke

  Ja, fast träningsbåtar som använts vid utvecklingen av den båt som blivit den slutliga versionen. Har också använts för att träna besättningsmedlemmar då man alltid tävlar i matchracing, dvs båt mot båt i America's Cup.

  2/19/17Reply
  Ragge Stenström

  Det är mer rätt än någon kvinna kan ana. 😩

  2/20/17Reply
  Barbro o Sten-Åke

  Men alla vi förstår precis...

  2/20/17Reply