• Resans första motionspass

June 22, 2022 in Sweden ⋅ ☁️ 15 °C

I dag stannar husbilen på Frösöns camping. Själva hyr vi cyklar och beger oss mot centrala Östersund 8 km bort. Strålande sol men lite kallt i vinden. Härligt att cykla, framför allt då det är nedförsbacke i stort sett hela vägen! Östersund är riktigt vackert där staden ligger utmed Storsjön. I och med att det är ganska brant både på Frösön och inne i staden samtidigt som Storsjön faktiskt är stor så finns det många områden med underbart fin utsikt över sjön. Väldigt bra cykelvägar med egen bro mellan ön och fastlandet gör det också trevligt att cykla, - när man cyklar åt rätt håll!

Vi ställer cyklarna och promenerar genom centrala stan, rätt så mysigt med många äldre hus och fullt med uteserveringar. Nu är vi verkligen mitt i Sverige och även om vi ser snö på fjällen åt Årehållet känns det ändå att sommaren är på väg, En sen men jättegod lunch i Saluhallen, naturligtvis med en god Riesling för att fira att vi har det så bra!

Sedan blir det värre, - dags för hemfärd och dagens motionspass. Den härliga nedförsbacken har förvandlats till en otrolig lång och seg uppförsbacke! När dessutom Google Maps bestämmer sig för stjäla extra 3-4 km av vårt liv blir det riktigt tjurigt. Vi hade inte alls tänkt ta en lång omväg via Frösö kyrka men nu blev det så i alla fall.

I morgon fortsätter vi mot värmen.