• Deň 1 - Príchod

October 31 in Italy ⋅ ☁️ 15 °C

Cesta do Valdobbiadene vznikla vlastne ako skvelý nápad Mirky, keďže sme potrebovali odsťahovať Emušu do Sieny na magisterské štúdium na miestnej univerzite. A keďže to je ozaj dlhá cesta, tak sme ju rozdelili Valdom...
    Celé to bolo pomerne rýchlo zbúchané, nakoľko len v stredu bolo jasné ubytko v Siene, takže ešte ubytko cez Booking vo Valde a plánovanie dokonané.
    Vyrazili sme z Bratislavy o jedenástej (neskoro!), Lilu nechali u maminy a s napeckovanou Bezzúbkou a plnou nádržou sme vyrazili smer IT🇮🇹. Cesta cez Rakúsko klasika, mrte rekonštrukcií na diaľnici a bez stavebného ruchu. Súc poučení z leta, sme dali prestávku s kávou na čerpačke Shell (žiadny ich Oldtimer a pod. s hnusnou drahou kávou) a počas jazdy pojedali Mirkine skvelé fašírečky a cookiesky. Cesta bola aj tak dlhá, cez 700 km, skoro sa zotmelo a do Valda sme dorazili v úplnej tme.
    Ubytko sme našli v pohode a síce sme trochu hľadali kľúč, všetko hralo dobre a po rýchlom vybalení sme cupkali za večerou do centra. Po ceste sme minuli vinárstvo Mionetto, ale plán bol typ od pána M, SECC8 Pizza kúsok od Piazza Gugliemo Marconi. Všetci traja sme si objednali pizzu: SECC8/Emuš, Pancetta/Mirka a ja Diavola. K tomu Valdobbiadene Prosecco DOCG Extra Dry od Vedova Tarcisio. Super tip, tenučká pizza, všetko skvelé! Na záver caffè a prechádzka nočným Valdom na ubytko.