• Had Simon ook kunnen doen gewoon kopenNiet helemaal zoals het hoortHmmm

Arequipa dag 2

29 juillet 2024, Pérou ⋅ ☀️ 24 °C

Hallo daar zijn we weer, wij zijn flip de beer. Nee welkom terug bij Simon en Luna. We zijn nogsteeds in Arequipa. Het hotel waar we in zitten is niet heel fijn, de douche wordt niet warm, de deur kan niet op slot en de dekens die geven bij elke beweging een schok. Oja en Simon hoorde snachts iemand op de deur kloppen. Toch maken we het er het beste van, we gaan naar een super hip ontbijtplekje voor avocado toast. Met een volle maag gaan we naar het Santa Catalina klooster dat op de werelderfgoed lijst staat. Het is heel groot, een soort dorpje met allemaal kleine huisjes en kapelletjes. Op het interwebs staat dat het een van de meest bijzondere, bezienswaardige gebouwen is, maar het lijkt op een standaard Italiaans dorp. Nou ja leuk om gezien te hebben. Na het klooster gaan we door naar een markt. De markt is in een overdekte hal met allemaal eten. Stapels rauw vlees, fruit en kaas worden er verkocht. En ook de oude chinese geneesmiddelen voor kromme tenen of iets dergelijke worden verkocht. Om de misselijkheid tegen te gaan namen we een smoothie die er bij wel 50 kraampjes verkocht werden. We gingen zitten bij een smoothie kraampje wat haar buurvrouw niet fijn vond. Bang voor de buurvrouw gingen we snel weg. We namen een taxi naar een uitkijkpunt om de bergen nog even te bekijken. Daar aangekomen bleek er een food festival te zijn. Ook was er een podium waar een Peruaanse dans werd uitgevoerd. We keken onze ogen uit, de cavia's hingen gevild over een rekje en de vlees geuren waren heel heftig. We namen allebei wat en gingen in een park dichtbij zitten. Luna had een gevulde paprika met gehakt en een soort gratin van aardappelen en Simon koe ribben. We liepen terug naar het hotel waar we even moesten bijkomen van de hitte en de hoogte. In de avond gingen we sushi en ramen eten, super lekker! Veel gezien lekker gegetenEn savoir plus