- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 36
- Friday, August 9, 2024 at 11:18 PM
- 🌙 14 °C
- Altitude: 2,438 m
PeruMontaña Huayna Picchu13°9’50” S 72°32’41” W
Machu Picchu + einde trek

Helemaal fris en fruitig werden we wakker, tot 05:20 uitgeslapen. Nee helaas niet fris en fruitig, maar er stond wel wat vets op het programma: het wereldwonder Machu Picchu bezoeken. We hadden besloten om de bus omhoog te pakken zodat we langer konden slapen, de rest was namelijk al om 04:00 vertrokken. Samen met Julio vertrokken we. In de bus zagen we helemaal niks, het was super mistig, slecht teken voor ons uitzicht op Machu Picchu. Eenmaal boven moesten we nog even wachten en toen gingen we het park in. Er zijn verschillende circuits en begintijden en in Machu Picchu dus de groep was al opgesplitst, wij kregen met een klein groepje een tour van Julio door circuit 3. Julio vertelde over de geschiedenis van deze religieuze stad. Zo was de eerste expeditie in 1911 door een Amerikaan: Hiram Bingham. De eerste gids was pas 11 jaar oud en hij kreeg er één dollar voor. De man vond in Machu Picchu meer dan 100 mummies, waarvan 80% vrouwen. Dit kom dus beteken dat er alleen vrouwen mochten komen. In Machu Picchu zijn een paar tempels te vinden, zo is er de tempel voor Pachamama, moeder aarde, de tempel voor de zon en de tempel voor de condor. Machu Picchu zelf is eigenlijk al de tempel van de condor, het is namelijk in de vorm van de condor gemaakt, net zoals Cusco in de vorm van een puma is gemaakt. De enige van de drie belangrijkste dieren die er mist is de tempel van de slang. Volgens Julio zou dat El Dorado kunnen zijn. Machu Picchu representeert ook de vier elementen. De tempel van Pachamama is aarde, de tempel van de zon is vuur, alle kanaaltjes zijn het water en Machu Picchu zelf is lucht. Julio liet de verschillende bouwstijlen zien van de Incas, je had voor de normale huizen de rustica met cement en voor de tempels een veel gladdere bouwstijl zonder cement. Alles was aardbeving proof gemaakt. De huizen van de Inca, de koning, waren gemaakt met veel hogere deuren en bedden van meer dan 2 meter. Dit omdat ze groter waren dan het normale volk en in het bed moesten ook de prostituees liggen. Delen van Machu Picchu zijn gerestaureerd, dus sommige delen van huizen zijn door de Incas gemaakt en sommige delen zijn later gerestaureerd. Je ziet bij deze huizen dat het deel dat door de Incas is gemaakt veel netter is dan dat wat later is gerestaureerd. Na de tour namen we afscheid van Julio en bedankte we hem voor de fantastische week. Met Blake en Veronick liepen we nog een stukje tegen de richting in om naar een ander deel van het park te gaan. We hadden namelijk ook tickets voor de Gran caverna, maar we hoorde van een gids dat dat heel glad en gevaarlijk was. We besloten een wat veiliger rondje te doen, terwijl Blake op zn slippers toch ging. Met zn drieën klimmen we de huchuy Picchu (Picchu betekent berg) op voor uitzicht. Bovenop zagen we naast een hond ook een mooi Machu Picchu. We hadden net geluk want de wolken waren boven Machu Picchu perfect opgeklaard. Na wat fotos te maken gingen we terug naar Aguas Calientes. Met Veronick aten we nog wat en liepen we door de markt, voordat we van haar afscheid namen. We zochten Ronan op om nog wat te drinken voordat onze trein ook ging. We hadden de 360° trein, een trein met livemuziek, hapjes en een 360° uitzicht. Helaas waren we zowat de enige die 5 dagen hadden gewandeld. Terwijl iedereen jolig werd en de muziek harder ging, wilde wij alleen maar rust en de oogjes dicht. Het uitzicht was ook wel een beetje overdreven in de folder, het raam was alleen wat groter en als snack kregen we drie soepstengels. Na een uur of twee kwamen we aan in Ollantaytambo, waar een transfer op ons wachten. Met Ronan gingen we op weg naar Cusco bespreken wat voor drank spellen we gingen doen als we elkaar weer zagen. In Cusco brachten we snel de duffel bags naar het kantoor en gingen we naar het hotel. Daar bestelde we via de roomservice nog wat te eten en gingen slapen.
Quizvraag:
Wanneer is Machu Picchu ongeveer verlaten?
A) 550 n.cr
B) 100 b.cr