FindPenguins

29 декабря 2024 г., Новая Зеландия ⋅ 🌫 16 °C

ПутешественникMooie foto

Okarito

30 декабря 2024 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 14 °C

Rino heeft tot 8 uur geslapen. Als ik me heb aangekleed ga ik even opruimen. Wat dingen in de koffer pakken, die we niet nodig hebben. Spullen eruit, die we misschien komende dagen kunnen gebruiken. Rino gaat foto's maken aan het strand. Als hij terug is ontbijt en een kop koffie. We waren van plan naar de gletsjers te gaan, maar daar regent het. De lucht is ook helemaal grijs als we die richting uitkijken. Hier is het zonnig, sowieso tot ergens in de middag. Dus een go with the flow moment. We blijven hier.
    De wandelschoenen aan voor een prachtige wandeling door het bos, die uitkomt bij een uitzichtpunt. Zo mooi. Je kijkt uit over de zee, de lagune en de bergen. Voor de duur van de wandeling wordt anderhalf uur aangegeven. Die verdubbelen wij ivm de vele fotomomentjes🤣. Dat was wel een goede inschatting 😁. Om half vier begint het te sputteren, maar daar blijft het bij. Inmiddels weer droog. Straks lekkere hamburger 😋.

Peter V

ПутешественникIk snap dat vele fotograferen wel😉

André Van Weeghel

ПутешественникIk geloof dat ik helemaal niet aan het eind was gekomen. Hier had ik me dagen kunnen vermaken met de camera 😍

Maaike de Boer

ПутешественникDie varens, zo mooi!

1111

Bos en Berg

30 декабря 2024 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 17 °C

/l

Путешественник😁👌👌

André Van Weeghel

ПутешественникPrachtige opname. Varens…. een heerlijk onderwerp!

Путешественник😍

Путешественник😍

Strandavond

30 декабря 2024 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 17 °C

Na het eten een strandwandeling gemaakt. Wat hadden we mazzel met het licht. Rino wordt helemaal gelukkig van zo'n foto avond. Ik had alleen mijn telefoon bij me. Voor de echt mooie foto's moeten jullie bij Rino zijn.Читать далее

ПутешественникInderdaad prachtige foto’s. 😍

André Van Weeghel

ПутешественникDaar zitttem odd prachtige opnes tussen. Heel fraai!!

ПутешественникPrachtige gedaan!!

Golden Hour on Okarito Beach

30 декабря 2024 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 17 °C
    Rino Voogd

ПутешественникGolden Hour altijd fijn voor een fotograaf en deze avond was geen uitzondering. FF lekker een uurtje gefotografeerd, inspiratie genoeg.

Peter V

ПутешественникDat is de Australische zwarte scholekster

ПутешественникAantal prachtige foto’s in deze serie. Nice 👌👌

1Fox GlacierFrans Jozef Glacier

Okarito dag 2

31 декабря 2024 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 15 °C

We gingen vanmorgen als een speer. Zaten om half 10 in de auto, blijkt de batterij weer leeg.😡. Bellen kunnen we ook niet. Onze beide telefoons maken geen netwerk verbinding. Grrrrr. Gebeld met de telefoon van campingbeheerster met verhuurbedrijf. Dat was een onvriendelijk gesprek. Man van campingbeheerster heeft onze auto gestart en er was ook nog een campinggast die wel wilde helpen. Net toen we weg wilden rijden, kwam het telefoontje dat ze de batterij komen doormeten.
    Nou... De batterij werkt nog maar voor 11%. Dat wordt dus een nieuwe. Niet wandelen bij de gletsjers 😭. Dat gaan we niet meer redden, maar hopelijk geen ellende meer met de auto. Hebben besloten hier te blijven en Oud en Nieuw te vieren aan het strand. Rijden zo Franz Josef op en neer voor wat boodschappen en zien dan hopelijk toch wat van de gletsjers.
    Franz Josef is één lange straat met een tankstation, een souvenirshop, een supermarkt en een paar restaurants. Verder is het gevuld met boekingsbureaus voor helikoptervluchten. Die hoor je dan ook continue. Bij Full of Beans een heerlijke seafood chowder gegeten en een smoothie toe. Boodschappen gedaan en doorgereden naar het viewpoint op de Fox Glacier en daarna hetzelfde gedaan voor de Franz Josef gletsjer. Voelde me net een Japanner. Klikklik en door🙈. Terug op de camping bleek ons plekje nog vrij, maar het staat wel wat dichter op elkaar.

ПутешественникAuto’s…… pffff

Путешественник😲 wow prachtig

Naar Fox Glacier en terug

31 декабря 2024 г., Новая Зеландия ⋅ 🌙 17 °C

Vannacht geen goede nachtrust. MIDGES! Ik was gisteren goed te pakken genomen door de krengen, krabben en smeren dus.
    Vanmorgen mooi weer en we hadden er zin in.
    Daar dacht onze accu anders over. AA besteld, die een nieuwe accu heeft geplaatst.
    Te laat voor lange wandeling dus maar ff snel een rondje gletsjers en boodschappen gedaan.
    Daarna was Opa moe, een heeft een tukkie gedaan, anders houdt hij het niet vol vanavond, het is tenslotte oudjaarsavond.
    Voor de lezers deze, alvast "Geluk in tuk" voor 2025.

ПутешественникHappy New Year voor straks

ПутешественникSchrijf een opmerking …Happy new year. 😘

Edith Menges

ПутешественникRomantisch!!!

Maaike de Boer

ПутешественникEen oud en nieuw om nooit te vergeten

ПутешественникGeweldig! 🥰 jullie ook een prachtig, gezond nieuwjaar 🥂🥂

Lagune Okarito
    Lagune OkaritoBruce Bay1Mahitahi rivier11Zeehonden Nights Point LookoutHaast riverRoaring Billy Falls1Thunder Creek Falls1Lake Wãnaka1

Nieuwjaarsdag

1 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 11 °C

Nieuwjaarsdag is hier niet zo'n ding geloof ik, er mot gewerkt worden. Wat een prachtige Scenic Route hebben we vandaag gereden, de mooiste tot nu toe. De foto's zeggen genoeg dacht ik zo.

ПутешественникHelemaal mee eens

02.01.2025ОтветитьПереводить

Путешественник🤩👌👌

ПутешественникLake WãnakaGeweldig 😻

Еще 5 комментариев

• Anja MengesRino VoogdAntje55Nieuw Zeeland 2024
    Lagune van OkaritoBruce BayDe bedelaarNights Point LookoutGates of HaastMahitahi RiverHaast RiverRoaring Billy FallsThunder Creek FallsLake WanakaLake Wahea

Go with the flow naar Wanaka.

1 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 14 °C

Met een kampvuur en een drankje op het strand zijn wij het nieuwe jaar in gerold. Vanmorgen om 11 uur vertrokken uit Okarito. Na 5 minuten al ons eerste fotomomentje. Koffie gedronken en getankt in Fox Glacier. De weg naar Haast is prachtig. Komen langs een schitterende baai, Bruce Bay, waar Rino zich helemaal uitleeft en ik voor de tweede keer niet snel genoeg weg ben voor een golf en weer een natte broek oploop. Droogt wel weer.
    Bij Knights Point Lookout een broodje gegeten. Bij het uitstappen roken we de zeehonden. Rino heeft ze kunnen spotten met de telelens.
    Koffie gedronken in Haast. De weg van Haast naar Wanaka is zo mogelijk nog mooier. Te beginnen bij de Roaring Billy Falls, al snel gevolgd door de
    Thunder Creek Falls. De Fantail Falls hebben we overgeslagen. Op de Gates of Haast hebben we een blik geworpen vanuit de auto. Zoveel mooie natuur gezien. We hebben voor een groot deel langs Haast River gereden. Vervolgens aan de rechter kant Lake Wanaka en links Lake Hawea. De eerste campsite was vol. Bij de tweede hadden we mazzel. Er had iemand geannuleerd, dus er was nog een plek vrij. Welliswaar unpowered, maar we hebben een plek. Na een heerlijke pasta carbonara de camper in gedoken, want we worden opgevreten door de zandvliegjes. Contact gehad met Henk en Marijke. Zij zitten in Cromwell, nog geen uur bij ons vandaan. Gevraagd wat hun plannen zijn, maar nog niets gehoord.

Wanaka
    12QueenstownLake Wakatipu1Mijn keukenprins

Wanaka - Queenstown - Kingston

2 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 13 °C

Zijn rond tien uur vertrokken naar Wanaka, sowieso voor een kop koffie. Denk niet dat het meer wordt. Het is hier stuiter druk. Nog even naar het water gelopen en dan op weg naar Queenstown. Contact gehad met Henk en Marijke. Zij blijken al bijna in Queenstown te zijn. Kijken of we elkaar kunnen ontmoeten. Maar als Marijke en ik elkaar op de radar hebben, komt dat goed😁. Wij hebben wat vertraging. Straks lopen we ze mis. Maar nee hoor. De radar werkt. Als wij de parkeerplaats opdraaien, waar zij ook staan, komen ze net aanlopen. Zo fijn elkaar even te zien. Wel bijzonder om je beste vriendin in Nieuw Zeeland te ontmoeten. Zij trekken door naar Te Anau. Wij gaan de stad in. Voor we gaan rijden boodschappen gedaan. We zouden naar een camping in Mossburn, omdat Kingston was vol geboekt. Toch besloten even te vragen, toen we langs reden. Laten ze nu nog een plekje hebben en nog powered ook. Hebben weer mazzel. Sanitair, keuken, laundry is allemaal perfect in orde. Rino heeft daar in de keuken gekookt. Ook gegeten daar. Perfect geregeld. Het is nu kwart over acht. Afwas is gedaan en de was ligt schoon in de kast.
    Na drie mooie dagen is het nu koud en grauw. De wolken hangen laag

ПутешественникBijzonder mooi!

03.01.2025ОтветитьПереводить

ПутешественникHeel mooi 👍

Путешественник😍😁

ПутешественникMijn keukenprins😁🥂👍👍

Queenstown Lugano van New Zealand

2 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 19 °C

Queenstown heeft ca 10.000 inwoners en heeft zijn charme van een kleine stad behouden. Bron Wikipedia.
    Dat was misschien 20 jaar geleden zo, nu is het meer zoals Lugano, overvol met toeristen, dure kleding merken en "heul veul" outdoor winkels.
    Verder kun je er Parapanten, Raften, Hanggliden, Jetboaten, Skiën, Kanoën, Mountenbiken, Parachute springen, Dolvindiven en met de kabelbaan omhoog, Heli vlucht maken en gletsjers toer doen, Hiken, Big Swing en niet te vergeten Bungeejumpen. Dat is in deze plaats namelijk uitgevonden.
    Na al deze activiteiten is het natuurlijk goed bier drinken in een van de tig drinkgelegenheden.
    Het is meer een entertainment fabriek waar goed geld wordt verdiend, gezien de dure huizen en appartementen in de buitenwijken.
    Snel verder, we hebben weer mazzel met de camping, van geen plek naar wel plek maar geen stroom naar een plek met stroom in 5 min 🤣
    Mooie top 10 Holliday Park in Kingston, nee niet in Jamaica.
    Fijne gezamenlijk keuken en BBQ ruimte met steenoven voor de pizza.
    Aanrader!

• Anja MengesRino VoogdAntje55Nieuw Zeeland 2024
    Lake Te AnauEglinton Valley ViewpointMirror LakesPops View LookoutKeaChristie FallsHollyford RiverMonkey CreekMilford SoundLake Te Anau

Te Anau

3 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 6 °C

Vannacht wat minder geslapen. Verrek van de jeuk, net als Rino trouwens. Die rottige zandvliegjes steken gemeen.
    Lekker gedoucht. Na het ontbijt dump station en dan richting Te Anau. Maar eerst een kop koffie nog geen 20 meter van de camping. We zijn vertrekken met regen, maar naarmate we dichter bij Te Anau komen, klaart het op. Fris met af en toe een spetterbuitje, maar verder zonnig.
    Van Te Anau naar Milford Sound. Onderweg al twee fotomomentjes gehad en er moeten er volgens de boekjes nog veel volgen. Op een gegeven moment stokt het verkeer. Koeien op de weg. Lijkt Zwitserland wel. Op weg naar Milford Sound veel gezien en gefotografeerd. Was wel een drukke route. Bij Pops View Lookout liep een kea rond. Beschermd in Nieuw Zeeland. Eenmaal boven was het al zes uur. De fjord is mooi. Nog even overwogen morgen een boottocht te maken, maar daar zien we toch vanaf. Op de terugweg prachtig licht. Dat levert weer twee fotomomentjes op.
    De campsite waar we willen overnachten, bij ligt aan Lake Te Anau en is veel groter dan wij dachten, plek zat.
    Na het eten even naar het meer gelopen. Was mooi.

GoreZe bestaan nogMillers Flat bridgeClutha River

Te Anau - Cromwell

4 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 9 °C

Rino heeft zich vanmorgen in de kaart verdiept hoe te rijden. Het wordt via Gore naar Cromwell . Eerst naar Te Anau gereden voor boodschappen, geld en een kop koffie. De weg naar Gore was mooi, maar niet spectaculair. Slechts eenmaal uitgestapt voor een foto, vlak na The Key op SH 94. In Gore was niets te beleven. Was zaterdag en vrijwel alles dicht. Leek wel uitgestorven. Wel gevels gefotografeerd en een flat white gescoord. Het tweede deel van de rit was beduidend anders. Werd steeds ruiger en mooier. Ook wat vaker de camera gepakt. Als we niet konden stoppen maar vanuit de auto. In Millers Flat is een knetter blauwe brug. Daar waren we al voorbij, dus draaien. Toen we terug liepen, stond er een naakte man langs de weg. Vrijgezellenfeest? Zijn maten hadden in ieder geval de grootste lol.
    De brug gaat over de Clutha rivier, de langste rivier van het Zuidereiland.
    In Alexandra heerlijk gegeten bij een Indiaas restaurant. De eigenaar wilde geen fooi. We moesten maar wat op Tripadvisor schrijven. Rondje gelopen en doorrr. De eerste camping in Cromwell was vol. Staan nu op een Free Campsite aan de Clutha. Behalve een toilet geen voorzieningen, maar voor één nacht prima. We zijn immers zelfvoorzienend.

Millers Flad Brige 18+

4 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 10 °C

Alleen voor boven de 18
    Niet geschikt voor jeugdige kijkers😮‍💨🔞

Rino Voogd

ПутешественникKarin de mooiste foto moest nog komen.

ПутешественникHahaha. En hebben jullie hem een lift gegeven? 😂😂😂

ПутешественникHelaas hebben we maar 2 zitplaatsen 😢😢😢

ПутешественникOp het dak

04.01.2025Ответить

Free Campsite
    Nog maar eens de CluthaLindis Pass Viewpoint1In de verte de cliffsAhuriri RiverThe Clay Cliffs

Clay Cliffs

5 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 9 °C

Rino heeft tot kwart voor negen geslapen. Daarna natuurlijk even de camping over met fototoestel. Camping boeken lukt niet. Alles vol. Dan maar weer op de bonnefooi. Koffie gedronken in Country Cafe Tarras. Rino had voor zichzelf een caramel slice en voor mij een ginger crunch erbij gekocht 😋. Onze volgende stop is de top van de Lindis Pass (971m) en dan nog een keer zo'n 10 min. voor Omarama, waar we naar de Clay Cliffs willen. Daarvoor moeten we eerst over een gravel weg. Jongens, wat stuiven. Maar de Cliffs zijn prachtig. Heel mooi. Rino heeft weer zijn best gedaan. Op zoek naar een camping. Staan nu op Lake Ruwataniwha Holiday Park. Een giga camping, maar we staan. Alles is zo vol, dat we niet kieskeurig kunnen zijn. Morgen de meren en misschien een eindje richting Christchurch. We zien wel.Читать далее

KarinBdV

ПутешественникDe temperatuur is niet echt zomers

Anja Menges

ПутешественникHet is nu iets warmer. 14 graden

05.01.2025ОтветитьПереводить
    KarinBdV

ПутешественникHier ligt de eerste sneeuw ⛄️. Later op de dag wordt het 9 gr.

05.01.2025ОтветитьПереводить

07.01.2025Ответить

ПутешественникJa niet slecht hé

07.01.2025ОтветитьПереводить
    Edith Menges

ПутешественникWat een aparte rotspartijen.Prachtig!!!

07.01.2025ОтветитьПереводить
    Еще 4 комментария

Stukkie rije

5 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 17 °C

• Rino VoogdAntje55Anja MengesNieuw Zeeland 2024
    Je verwacht ditMaar je krijgt dit

Druk hier

6 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 16 °C

Er moet mij toch iets van het hart. Nieuw Zeeland is schitterend maar er begint iets te knagen. Het Zuider eiland wordt te populair bij buitenlanders zo als wij. Vooral aan de populaire west kust is 1 op de 3 auto's een camper, en het af en aan vliegen van heli's is storend, voor een bezoek aan een mooi uitzicht sta je in de rij.
    Wij komen zeker nog een keer terug als de financien het toelaten maar dan in februari - maart.

André Van Weeghel

ПутешественникEen verschijnsel dat zich over de hele wereld voordoet bij de top toeristische bestemmingen. Denk aan Giethoorn, Niagara falls…. ed 😁😉

Mount Cook
    Lake Pukaki met Mount CookMount CookCook gletsjerTasman ValleyThe bleu LakesTasman meer + gletsjerLake TekapoThe church of the good shepherd3Rino doet goede werken

Lake Pukaki-Mt Cook-Tasman V-Lake Tepako

6 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 23 °C

Ontbijt en dumpstation. Water bij vullen en gaan.
    Prachtig zicht op Mount Cook. Dat moet natuurlijk op de gevoelige plaat en smaakt naar meer. Go with the flow naar Mount Cook. Omdat Rino de afslag mist, komen we eerst bij Lake Pukaki terecht. Wauw.... Wat een uitzicht. Terug naar de afslag is maar een klein stukje. Als we bijna aan het eind zijn, staan de auto 's al links en rechts in de berm. We besluiten te draaien en terug te rijden. We hebben al zoveel moois gezien. Maar dan komen we langs de afslag naar de Tasman Valley. Ach ja, waarom niet. Daar nog een korte wandeling gemaakt naar The blue Lakes (wij hebben er maar één van de twee gedaan) en de Tasman Gletsjer en het meer.
    Op de terugweg de Lavender Farme bezocht. Puur toeristisch. Je kon je laten fotograferen in de lavendelvelden. De stoelen stonden al klaar. Of op een oude trekker. Je kon er lavendel ijs kopen en er was een lavendel shop. Dat was dus helemaal niets 🙈.
    Bij Lake Tekapo fish en chips gegeten. Daarna naar het "beroemde" kerkje en nog even langs het water gelopen. Tot aan Geraldine gereden. Staan op Farmyard Holiday Park. Volgens mij een echte familiecamping, maar wel netjes en georganiseerd.

Peter V

ПутешественникRino doet goede werkenGoed bezig Rino

André Van Weeghel

ПутешественникRino doet goede werkenHeel goed bezig 😁👍👍

ПутешественникWeer een prachtig traject gereden. Alpine omgeving. Heel mooi👌👌

• Anja MengesRino VoogdAntje55Nieuw Zeeland 2024
    Victoria Clock TowerOGB/Heritage HotelAvon RiverDeel van de Canterbury Provincial Council BuildingsBridge of Remembrance WO 1 en 2

Op naar Christchurch

7 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 11 °C

We zijn vroeg vanmorgen. Het is heerlijk weer. Het is kwart over negen en Rino heeft al koffie gehaald en de ontbijt schaaltjes afgewassen. Is nu met de 360 camera over de camping. Conclusie: inderdaad een echte familiecamping voor mensen met kinderen tot een jaar of tien.
    Camping geboekt in Picton.
    Al met al rijden we om kwart over tien de camping af.
    De weg van Geraldine naar Christchurch is niet baaie interessant. Wel heb je nog heel lang zicht op de besneeuwde toppen van de Southern Alpes. Kwart over twaalf in Christchurch. Gisteravond voor twee nachten een motel geboekt. Even een normaal bed. Goed voor heupen en rug. Southern Comfort Motel. Kunnen pas om twee uur inchecken. Rino steekt de tijd even in foto's en filmpjes overnemen. Ik ga eens kijken wat er ook alweer in Christchurch te doen is.
    Kunnen al eerder in de kamer. Ziet er goed uit en bed ligt lekker😁.
    Vanmiddag de stad ingelopen. Rino moest een nieuwe telefoon kaart en wilde kijken naar een afritsbroek. Je ziet overal muurschilderingen. Voor beiden geslaagd. Iets gedronken en gegeten bij OGB, Old Government Building. Tegenwoordig in gebruik als Heritage Hotel. In de stad zijn de gevolgen van de aardbevingen van 2010 en 2011 nog steeds zichtbaar. Terug naar het motel.

Hagley ParkBotanic Gardens131Brutale rover

Christchurch: de tuinen

8 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☁️ 11 °C

Heerlijk geslapen in een goed kingsize bed. Toen we wakker werden, regende het. Inmiddels droog, dus op pad. Gegeten (ontbijt) bij het Strawberry Fare. Daarna via het Hagley Park (mooie oude bomen) naar de Botanic Gardens gelopen. Daar hebben we ons zeker drie uur vermaakt en dat had nog wel langer gekund. Na drie uur de stad in gelopen. Rino wilde op zoek naar een barbershop om zijn baard te laten trimmen. In een uur tijd hebben we er zeker zeven gehad. "No sir, we are fully booked for today." De laatste barbershop zit in het OGB. Daar gelijk even wat gedronken en toen de stad weer in.
    Christchurch heeft hele gezellige stukken, maar ook mindere. Het is duidelijk een stad in opbouw. De nieuwbouw is vaak super modern en niet altijd passend bij wat er nog staat.
    Eens kijken of dineren bij Strawberry Fare net zo lekker is als ontbijten.
    En ja, het was heerlijk.
    Wat hebben we veel gelopen vandaag.
    18590 stappen = 12,6 km
    Nu met de beentjes omhoog een Pinguïn schrijven en foto's uitzoeken.

ПутешественникBijzonder 👍👍

1Onder de eucalyptusBorderline131

Christchurch 1

8 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ ☀️ 16 °C
    KarinBdV

ПутешественникBen de hele tijd aan het mee genieten van jullie prachtige vakantie. 😍

André Van Weeghel

ПутешественникOnder de eucalyptusGeweldige boom in alle opzichten 😍

ПутешественникHeel aardig standpunt 😁

Еще 4 комментария

Christchurch 2

8 января 2025 г., Новая Зеландия ⋅ 🌙 11 °C

Na de aardbevingen van 2010 en 2011 is een groot deel van de oude binnenstad van Christchurch in puin gegaan. Na 14 jaar zijn een groot aantal historische gebouwen nog niet of deels hersteld. Op de open plekken zijn soms mooie maar niet in het oude stads gezicht passende gebouwen verrezen. Maar men doet zijn best. In de woonwijken zijn nieuwe moderne woningen gebouwd in het hogere segment, ik zie paralellen met Roombeek in Enschede waar na de ramp ook nieuwe woningen zijn gebouwd in dat zelfde segment.Читать далее

André Van Weeghel

ПутешественникSommige oude zijn nogal victoriaans. Wel mooi. Bij die nieuwe hebben ze blijkbaar dezelfde architect gehad 😊😉

Загрузить еще
  • 2026© FindPenguins