• Waldmenschen, Skogälskare

June 11 in Sweden ⋅ ☁️ 12 °C

God kväll!
    Två kvinnor. En oberörd skog. Fågelsång och mycket lugn.
    Fänstjärnsskogen är ett mycket vackert naturreservat med urskog som är märkt med bränder från 17 och 18 hundratalet. Sist jag var här vandrade min fjällkurs med Sebastian Kirppu, en skogbiologe och "Sveriges skogbevarare nummer ett" som jag brukar kalla honom.
    Hans expertis över dem minsta lavar och mossor är ofattbar.
    Tanja's och min slutligen 5 timmars lång promenad över myrar, bäckar och genom skogen var inte lika vetenskaplig, fast underbar lugnande för kroppen och själen . Vi hoppade från tuvor av gräs till dem nästa för att undvika dem blöta myren. Omedelbart glömde vi liksom bort hela världen och förlorade oss i vackra detaljer av naturen. Hjortronblommor, Vattenklöver och olika färgade vitmossor är mycket vackert. Inte bara blommorna, men också gamla knotiga tallar med brandljud fascinerades vi av.
    Visst dras vi båda till skogen och idag fick vi dela vår intresse. Medans Tanja har kunskapen att se vackra mönster och konst i naturen, brukar jag tycka om att lära mig spännande saker om växterna.

Kvällen var fylld av god mat som vi lagade på muurikan, en finsk gjutjärnspanna, över elden.
    Dessutom vågade Tanni en fjärde försök att själv tillverka björkpech, en mörk grej, som kan användas som lim. Vi ger det hela en femte försök inom dem nästa dagarna och jag berättar lite mer om detta.
    Mina ögon är ganska trötta.
    Sov så jättegott!!
    ❣️💚