• E Stadt ire Stadt

13 juillet 2024, Pérou ⋅ ☀️ 22 °C

Mir si ume mau beidi nid so zwäg u hei drum chli länger pfuset u z Programm chli zrugg gschrubt für hüt.
    Womer üs einigermasse fit hei gfüehlt simer zum Kloster gange vo Arequipa. Ds isch mega sehenswärt wius "e Stadt ire Stadt" isch.
    Mir hei üs chönne are dütsche Füehrig aschliesse u drum viel drüber erfahre. Dä Teil wo mir si ga aluege ghört zum alte Kloster u isch iz es Museum. Mitti 20. Jahrhundert hets es grosses Erdbebe gäh u ds het e Teil vom Kloster zerstört. Z neue Kloster isch gad nebedran u dert lebe aktuell 13 Nonne.
    Im alte Kloster hei annodazumal nume jungi Meitli vo riche Familie inedörfe. Zudem heisi müesse spanischer Abstammig si. Zu Spitzezite hei dert öpe 500 Nonne gläbt. Die Nonne hei dert aui ihres eigete Hüsli mit Bedienstete gha u es isch ne sehr guet gange. Wesi einisch iz Kloster si, hei si für immer müesse dert bliebe. Sie hei die Muure nie verlah. Inne gsehts aber us wines chlises Städtli u si hei recht viel Platz gha. Hützutags isch ds natürlich chli anders u d Nonne lebe freier. Si dörfte oh z Kloster für immer verlah wesi möchte. I has mega idrücklech gfunde Gschicht z erfahre und dür die Gässli spaziere. Mir si nach dr Füehrig no iz Kafi vor Ort ga zMittag esse u ner nomau dür z Museum spaziert u no viel meh entdeckt. Ds het aus me Zit brucht aus erwartet.

Nachem Kloster simer ines Kafi ga Dessert esse. Arequipa isch bekannt für ihres Queso Helado (= Chäsglace übersetzt). Es besteit aber nid us Chäs, sondern eifach us Milch u wird mit Zimt serviert. Isch auso sehr fein gsi.

Iz simer scho ume im Bett u hoffe, mir chöi üs no chli erhole. Morn morge gömer wider uf nes 3-Tägigs Trekking.
    En savoir plus