• יום מושלם בסירה פרטית בקופיפי

5 février 2022, Thaïlande ⋅ ⛅ 30 °C

כל הקנאים יכולים לדלג על הפוסט חבל שתתבאסו מהיום המושלם שהיה לנו…

פתחנו את הבוקר ממש ברגוע ועם התרגשות בלב כי הסוכנויות שדיברנו איתם אמרו שאפשר להחזיר תשובה לגבי הסירה עד השעה 11. החלטנו לקחת סירה פרטית כדי שלא נצטרך לשלם 400 באט כניסה למאיה באיי, לא בשבילנו! וכדי שנוכל לשים מוזיקה ולהחליט בכל מקום כמה זמן בא לנו להישאר בכל מקום ולהינות מסירה רק שלנו לאורך היום. אופיר הגיעה לחדר שלנו סיימנו להתארגן ויצאנו לחפש את סירת החלומות שלנו להיום. הלכנו לחוף לבדוק מחירים וכמה מפתיע כמובן שלסגור ישירות דרך סירה ולא דרך סוכנות זה הרבה יותר זול אז החלטנו לשבור את הלב של של שתי הבנות בסוכנויות השונות שדיברנו איתן אתמול ופשוט לסגור ישירות עם נהג סירה.
    אמרנו לו שניפגש בחוף ב14:00 בינתים הלכנו לסגור כרטיסים למעבורת לריילי לעוד כמה ימים, לאכול ארוחת בוקר טעימה וטובה, טבילה קצרה בים כי היה לנו זמן ספייר, קנינו פירות ונשנושים לסירה ואפילו התחדשנו בתכשיטים יפים.
    חזרנו לחוף ופגשנו את הנהג שלנו להיום, שמו סרי )seri), עד סוף היום לא זכרנו בדיוק את שמו אבל הוא היה דיי חביב ושיתף פעולה עם כל רצוננו ובקשותינו. היעד הראשון שלנו להיום - monkey bay. ממש נסיעה קצרה לצד השני של קופיפי ונגלה לפנינו חוף מהמם עם מים שקופים טורקיז וחול לבן ורך. ירדנו בהתלהבות, מפגש מרגש עם כמה קופים, וזזנו קצת הצידה כדי להתרחק מכל התוריזם, אבל כמובן שגם אנחנו היינו תיירות בעצמנו ודפקנו בוק תמונוצ של השמחות בזמן שאני מצלמת את עלמה ואופיר עושה מיקומים וזוויות צילום ככה שתצא התמונות פרופיל המושלמת.
    שם השיט נהיה קצת באמפי כי כשיוצאים לים הפתוח הרבה יותר סוער וגלי אז היה לנו קפיצות כיפיות, וקצת מקלחת לנו ולתיקים ומפלס החרדה נע בין 1 ל2 אבל אני כבר רגילה מאז הספיד בואוט לקו טאו וזה קטן עליי, היה מאוד מצחיק ושרנו שירים בצרחות והאווירה הייתה נהדרת.
    הגענו לאיזה ביי יפה ועצרנו שם לשחות קצת, להצטלם עוד כי איך לא, וקצת לנשנש ולשמוע מוזיקה. המשכנו ועברנו ליד המאיה ביי שהיה נראה באמת מאוד יפה אבל ה400 באט שחסכנו יפים יותר.
    הגענו למפרץ שסרי עצר לנו בו לשעה וצייד אותנו ושלח אותנו לשנרקל. כבר עשיתי שנורקלים פה בתאילנד וגם בארץ הרבה פעמים אבל זה היה באמת רמה אחרת! הים טורקיז טורקיז ומיליון דגים במליוני צבעים. השוניות מהממות והמים לא עמוקים אז גם שמשנרקלים אפשר לראות את הכל ממש מקרוב. כמובן שעדין צללתי עם השנורקל כדי להיות אפילו יותר קרובה, לשחות אחרי הדגים ולהתקרב לשוניות החיות כדי לראות אותן מתקפלות ונכנסות לתוך הסלע. זה היה ממש כיף לצלול קרוב ואז לצאת ולתת שפריץ גדול כמו לוויתן נהנתי מכל רגע!
    אפילו ראינו כריש קטן!! לא נורמלי. אופיר מצאה איזה לובסטר ענק בחוף וכשהתעייפנו מלשנרקל ניצלנו את שאר הזמן ושיחקנו בחול הלבן לבן המושלם ועלינו חזרה לסירה.
    כבר התחילה לרדת השמש וסרי לקח אותנו לעוד 2 עצירות בנקודות שנירקול וזווית יפה לכיון השמש השוקעת. אני נכנסתי לשנרקל וזה היה מדהים ממש כל מקום שעצרנו בו היה שונה מהשני עם דגים אחרים ושוניות מהממות. הבנות כבר היו עייפות ונשארו לשבת על הסירה לראות את השקיעה בזמן ששנירקלתי.
    השמיים בשקיעה בדרך חזרה לקופיפי היו קצת מעוננים וזה היה מבאס אבל עדיין הכל כל כך יפה, היו קצת צבעים ורודים, ושמנו מוזיקה רגועה והכל היה פשוט מושלם, באמת לא נעים כמה שטוב לנו.
    מי שאדוק וקרא כאן את הפוסט על אתמול זוכר שהיה בערב שפל מטורף, אז אכן ירדנו לנו מהסירה באמצע הים והתחלנו ללכת לכיוון ההוסטל וצחקנו על זה שאנחנו נראות כאילו הים פשוט פלט אותנו החוצה ובטח האנשים על החוף לא מבינים מאיפה יצאנו עם כל הדברים עלינו.
    חזרנו לחדר, מקלחות עניינים ארגונים ויצאנו לארוחת ערב. הייתה ארוחה נחמדה ביותר אכלתי סוף סוף קארי פננג מנה שחיכיתי הרבה זמן לטעום אותה ואכן לא אכזבה בכלל! וקינחנו בקרפ עם נוטלה ועוד שטויות שהיה נהדר. התפזרנו לחדרים מרוצות ועייפות מאוד מהיום המושלם שעבר עלינו והלכנו לישון.
    לסיכום היה יום פשוט מושלם והיינו מבסוטות על הסיבוב שבנינו לעצמינו בכלום כסף שהיה מעל לכל הציפיות שלנו. אני חושבת שזה באמת הנופים הכי יפים שראיתי בטיול ואולי בחיים בכלל והתמונות והמילים פשוט לא יתקרבו לתאר את היופי הזה. באמת לא נעים לי על כל הימים האחרים שהם לא היום הזה.
    En savoir plus