• Djurskådning i Sarapiquí

January 22 in Costa Rica ⋅ ☁️ 28 °C

Efter en god frukost gav vi oss iväg i båt längs Sarapiquí-floden för att leta intressanta fåglar och andra djur. Med båten följde en lokal guide med en mycket skarp syn. Även Kerstin, vår guide, och flera medresenärer hade en imponerande syn och kunde hitta alla möjliga djur och fåglar längs floden. Vår kikare kom väl till pass och vi fick nästan nackspärr av allt tittande upp och ner. I takt med att Gert fotograferade så noterade jag namnen på alla möjliga sorters djur. Är så imponerad över den kunskap som vår guide har. Hon kan utan vidare namnge alla möjliga djur och även identifiera olika läten som vi hör. Där har vi mycket att lära. Hoppas att jag inte blandat ihop alltihopa när jag nu skriver namnen på de bilder jag valt att publicera.

Efter båtturen följde en lunch och därefter körde vi till Tirimbina National Park. Under ledning av en guide började vår vandring med fortsatt letande efter djur. Direkt fick vi syn på ett antal vrålapor som hoppade runt i träden. Några leguaner såg vi också och därefter kom vi fram till Costa Ricas längsta hängbro, Bron är 290 m lång och går över en bred fors. Jag är höjdrädd och har tränat på flera broar men nej…. Efter cirka 100 m klarade jag inte av höjden utan fick vända tillbaka. Där missade vi en 2 timmars vandring i regnskogen. Så tråkigt! Men en bild på bron och naturen däromkring fick vi i alla fall!