FindPenguins
    • Pomoc/Obsługa
    • Śledź nas
  • Zapisz się
  • Gun-Britt MaulinGert MaulinNatur och djur i Costa Rica
    • Dodaj do listy postanowieńUsuń z listy postanowień
    • Dzielić
    • Dzień 6
    • sobota, 25 stycznia 2025 09:44
    • ☁️ 26 °C
    • Wysokość: 19 m
    • KostarykaQuebrada Hone Wark9°37’47” N  82°39’40” W
    Så här ser det ut inne i naturreservatet. Stigen är väldigt lerig och slipprig.
    Här står vår lilla grupp inne i en trädstam längs stigen.Den här vackra blomman heter "Hummerklo-blomma" och den ser man lite överallt häromkring.Det här trädet har fullt med taggar på stammen.De taggarna vill man inte röra!Vissa ormar är svåra att se. Denna ormen ser ut som en torr pinne som hänger mellan bladen.2Den här ormen gömde sig i en trädklyka som vi gick förbi. Tur att vår guide har "falkögon"!2Strawberry poison dart frog eller "blåjeans-grodan"3Så här geggig blev jag runt skorna och byxorna!Här har vi vår guide, Haniél.Det här är en pilgiftsgroda, en giftig groda.Titta så de bråkar om sitt revir! Videon tagen från vår balkong!

Manzanillo naturreservat

25 stycznia, Kostaryka ⋅ ☁️ 26 °C

I dag gick färden till Manzanillo naturreservat. Nej, på den här resan har vi inga sovmorgnar. Frukost kl 7.00 och kl 8.00 var vi på plats i naturreservatet. Sova får vi göra en annan gång! Vi delades upp i två grupper och tilldelades en trevlig och kunnig guide, Haniél, med falkögon. Är så imponerad över hur de kan upptäcka allt vad vi ser. Små små grodor som hoppar runt bland bladen, en orm som gömde sig i en trädklyka, en sengångare som hängde högt uppe i ett träd, apor, fåglar m m. Hade vi gått själva så hade vi nog inte sett någonting.

Det regnar mycket och ofta här längs den karibiska kusten. Rätt som det är kommer det en störtskur, sen blir det sol igen. I dag hade vi otur. Det regnade mycket i natt och störtskurarna kom tätt under vandringen. Stigarna var väldigt leriga och slippriga men med hjälp av en vandringsstav och bra skor så gick det att ta sig runt nästan hela rundan. Kolla på bilderna hur vi såg ut efter vandringen!
    Czytaj więcej

Zobacz tłumaczenie
    Kai Nilsson

PodróżnikSå intressant att följa er resa och riktigt fina naturbilder 🐸🪱

Gert Maulin

Gert MaulinSå glada vi blir! Visst är det en fantastisk resa med mycket att se!

Sara Hansen

PodróżnikWow vilka upplevelser