• Dags för hemfärd

February 3 in Costa Rica ⋅ ☁️ 19 °C

Nu sitter vi på flygplatsen i San José, eller rättare sagt Alajuela, där flygplatsen ligger. Det goda, men dyra, kaffet är uppdrucket och vi försöker summera våra två veckor i Costa Rica.

Det har varit en intensiv, men rolig och omväxlande, upplevelseresa. Vi har varit iväg på vandringar varje dag och sett mängder av fåglar, grodor, spindlar, ödlor, apor och växter. Vår guide, Kerstin, har berättat och namngett allt vad vi sett. Är så imponerad över hennes entusiasm och, inte minst, hennes förmåga att blixtsnabbt minnas alla namn, både på spanska, svenska och ibland även på latin.

Vi har varit en grupp på 18 resvana och trevliga personer. Inga gnällspikar här inte! Nej, tvärtom! Alla var glada o pigga o med på allting, så roligt vi haft😁!

Ett stort minus fick researrangörens (Världens Resor) val av hotell☹️. Hotellen skulle hålla en 3-stjärnig standard men nej… gissar att det låg på 2 stjärnor eller under🤨. Trist eftersom vi betalade en del för resan och förväntningarna låg lite högre än så.

Men, frånsett hotellen, så har vi haft två helt fantastiska veckor i Costa Rica med en kunnig guide, trevliga medresenärer och ett omväxlande program. Vi tar med oss massor av upplevelser hem till Lomma🌟!