• Oljeriggar rätt nära.
    Första Lunnefågeln. Tyvärr i uppstoppat tillstånd. Hoppas få se en levande också.Slottet i Inverness. Inpackat för underhåll.

Skotska rutor överallt

August 17, 2024 in Scotland ⋅ ☁️ 14 °C

Vi kan konstatera att skotska rutor är i övermåttan populära här. Inte så att folk gemen är klädda i tartan-rutiga kläder men det finns många affärer som säljer sådant. H och jag köpte en halsduk var i ’exclusive material’ men att döma av prislappen stämde det inte. Mjuka är de och värmer säkert i de skotska vindarna.

I dag hade vi lagt till i Invergordon, en sömnig sovstad med breda gator och noll folkliv. Vi gjorde det enda rätta - tog bussen till Inverness.

Inverness är en större stad med ännu fler affärer som säljer rutiga saker. Det var här vi köpte våra halsdukar.

I Inverness strosade vi runt, besökte stadens museum samt åt lunch. Det var något mildare väder här och det beror nog på att staden inte ligger direkt vid Nordsjön.

Utanför Invergordon kunde vi se flera oljeriggar vilka låg rätt nära stan. Oljan ger pengar men det finns risker med att ha den så nära.

Aberdeen, där vi var i går, har att tacka oljan för sitt välstånd.