• Första statyn i Greenock.
    Andra statyn i Greenock.Tredje statyn i Greenock - Ginger the HorseTågstationen i Glasgow.Staty i Glasgow.Detta kanske är en staty - karta över en del av Glasgow i reliey.St Andrew CathedralIngångenLjust och fin inomhus. Mycket liten katedral.Tydlig markering av vilka säten på tåget som är 'Priority seats'. Något för SL att göra?All in för White Evening.

Bye, bye - Skottland

August 20, 2024 in Scotland ⋅ ☁️ 12 °C

Sista hamnen i Skottland är Greenock, som är granne med Glasgow.

Vi promenerade in till Greenocks city och på vägen såg vi en del skulpturer. Bl.a ’Ginger the Horse’. Innan man hade maskinkraft för att frakta varor till och från hamnen använde man hästkrafter i dess ursprungliga betydelse. Ginger var en av de bästa och hens ägare skötte om och vårdade hästen. En dag föll det sig inte bättre än att hästen fastnade i något och både häst och vagn föll ner i vattnet där Ginger drunknade.

Den här genombrutna statyn är rest till åminnelse av alla de hästar och deras kuskar som bidrog till att stadens verksamhet växte och frodades.

Vi tog sedan tåget till Glasgow som är en stad c:a 600.000 invånare. Vi hade sett ut Glasgow Cathedral som vårt promenadmål men när vi kom närmare såg vi att större delen av katedralen var klädd med byggnadsställningar. När dessutom vägen dit var tråkig så ändrade vi mål och gick i stället till St Andrews Cathedral. Det var en liten katedral men ljus och vacker inuti.

Efter allt promenerande blev det lunch på en pub och sedan gick vi, i dagens första regn, till stationen och tog tåget tillsammans till Greenock.

Jag har börjat bli förkyld och jag har de flesta botemedlen med i min väska och vi kompletterade med nässpray hos Boots.

Det var White evening på båten och många var vitklädda. Vid tidigare tillfällen har arrangemanget ägt rum på pooldeck. Nu blev det inte lika festligt eftersom firandet blev utspritt.

Jag blev bara mer förkyld så det blev tidig nattning för mig. Natten blev inte rolig. Hosta nysningar, snuva, huvudvärk och yrsel.