• Shinkansen och Hiroshima

November 20 in Japan ⋅ ☀️ 11 °C

I går kväll fick vi då gå ombord på Shinkansen, snabbtåget som går i 300km i timmen. Det var mörkt så vi såg mycket lite av omgivningarna. Bekvämt och vi hade handlat sushi, risbollar och bananer som fick bli vår färdkost.

Framme i Hiroshima åkte vi spårvagn till vårt hotell. Här fick vi det största rummet hittills och det minsta badrummet hittills.

När vi fortfarande jobbade var det mycket prat om hur effektiva japaner var och specifikt om hur en bilfabrik hade trimmat sina processer. Under en period var vi också inspirerade dem.

Hotellets frukostservering hade ingen aning om detta! Väldigt ineffektivt och vi klarade oss genom att hoppa in där det fanns något vi ville äta och dricka.

Första anhalten var Fredsmuseet i Hiroshima. En utställning som berörde oss. Efter musei-besöket vandrade vi i parken. Vid barnens monument fanns massor av vikta origami-tranor till minne av en flicka som drabbades av leukemi c:a 10 år efter bomben och febrilt försökte hinna vika 1000 tranor för om man gjorde det fick man sin önskan uppfylld. Hon dog innan hon lyckades men har blivit en symbol för bombens påverkan på barnen. Massor av tranor skickas fortfarande till fredsmuseet.