• Ginkakuji - silverpaviljongen

November 19 in Japan ⋅ ☁️ 10 °C

I dag, onsdag, var det en ledig dag. Vi kunde alltså själva bestämma vad vi skulle göra. Först och främst skulle slutföra packningen så att merparten blev kvar i resväskan och en delmängd, för två övernattningar, följer med oss på Shinkansen. Resväskorna reser själva till Kanazawa dit vi kommer om två dygn.

Efter lite slöande så bestämde vi oss för att ta bussen till Silverpaviljongen. Här betalar man bussbiljetten när man går av bussen vilket kan göra att det blir kö hos chauffören. Det är enhetstaxa och byter man buss så betalar man för en ny biljett.

Silverpaviljongen är ett zenbuddistiskt tempel från slutet av 1400-talet.

Även här var det parken som var dragplåstret. Den finaste parken på den här resan. Vi såg flera trädgårdsarbetare som var i full gång. Några trimmade barren på en sorts tall, andra sopade försiktigt bort löv från mossan och en tredje grupp plockade mossa så att rötterna skulle synas. Arbetskraften kan inte vara alltför dyr här.

Sedan promenerade vi längs filosofernas gång som var en plattlagd gång längs en liten kanal. Inte särskilt mycket att filosofera över men den kan ha varit fin en gång i tiden.

Lunch var Bao Buns i ett litet gatustånd. Buss tillbaka och fika med amerikanska pannkakor. Sedan väntan i hotellets reception tills vi skulle ta oss till stationen och tåget. Mer om detta i nästa inlägg.