• Hotter than hell??

10 de julio, Estados Unidos ⋅ ☁️ 25 °C

Dag 8. Dags att "Hit the road, Jack".Nu lämnar vi New Orleans bakom oss och planen är att närma oss Texas, och Houston med omnejd.
    Efter en snabb frukost ( kaffe o en Donout) och snabb packning, bra med varsin väska. Grymt lättare när man skall iväg, var person har hand om sina persedlar.
    Så kom vi iväg kl 9. Hade ett mål på resan mot Houston som jag skulle vilja se. Det är Tabasco fabriken. Bara uppleva och känna smakerna. Så det fick bli första stoppet. Ish 2 timmar från New Orleans. Bara att äta cement/asfalt och känna dessa vägar. Tur man har en bra hyrbil, för vissa avsnitt i vägnätet är riktigt undermåligt. Bli bra skakigt när man kör på vissa vägar.
    Hamnade på fabriken Tabascos område och såg hur det såg ut, vi valde att inte gå turen, kändes som att det räckte med affären. Vad kan man inte trycka sitt namn på, så mycket merch. De hade allt med Tabasco loggan på. Det hade även provsmakning av sina produkter, det var trevligt och starkt. Även glass med Tabasco i.. Köpte några som jag inte sett i Sverige, bla sirashsa och chipotle/hallon. Riktigt god.
    Efteråt tog vi en lunch på stället. Riktigt gott och mycket, fick äntligen äta crab cake, med en underbar Gumbo till. Så gott... Denna mat de har här.
    Kevin dränkte ett pommes fries i Tabasco "ghost chili". Han utmanade mig o Charlie att äta lite. Ingen glömmer en fegis. Tog en liten bit och det kändes, Charlie tog lika stor. Och vilken fart det blev på honom till toaletten och dricka vatten.. Bra jobbat..
    Efter detta tog vi sikte på staden Lake Charles. Kevin hade en kompis där som han träffat på nätet, så självklart åker vi dit när vi har möjlighet. Med tanke på tiden så valde vi att lägga oss i den staden.
    På vägen hade jag hittat ett ställe innan Lake Charles, skulle finnas alligatorer där. Var ett kombinerat ställe med turistinformation och liten bassäng med alligatorer. Några små samt ett par större. Vi fick hålla och klappa dem. Vill mer o mer ha en alligator. Verkar vara min typ av djur.. Ser så underbart när de flyter omkring i vattnet. En massa ankor hade de i parken som stället låg på, roliga djur, de jagade varandra och när de springer ser det riktigt kul ut..
    Efter detta åkte vi till hotellet, som kanske inte var det bästa, men det var bara för en natt. Ca 700 för en natt med 2 sängar.
    Fanns en mexikansk restaurang precis bredvid hotellet. Riktigt bra mat och Margaretas.. När Kevin kom hem efter mötet med sin kompis så fick det bli kortspel på rummet. Fanns inget annat att se på om man inte gillar se på Highway och bensinstationer.
    Imorgon tar vi sikte på Houston.
    Over and out.