• Sekten är värst

22 de julio, Estados Unidos ⋅ ☀️ 30 °C

Dag 20
    Då var det dags att säga adjö till ännu en stad. Nu är tanken att åka upp till Dallas området för att ledsamt åka hem på torsdag.
    De tre amerikanerna vi mötte igår kväll på puben, frågade jag om det fanns något av intresse att se eller göra på vägen upp till Fort Worth. Enl dem var det inte mycket på vägen upp, okej då blir det bara att äta asfalt eller betong som de mesta vägarna är gjorda av.
    Men jag hade ett ställe vi skulle besöka på väg upp. Hade sett att vi kommer passera staden Waco. Och den staden har ett sorgligt förflutet, och det är belägringen av sekten Davidianerna.
    Deras ställe Mount Carmel ( eller ruinerna) ligger utanför där. Det fanns inte så mycket kvar av själva stället. Muren till infarten fanns kvar, när vi körde in på området möttes vi av en kvinna som bodde där och agerade lite som en guide och tag hand om stället. Vi fick reda på att det fanns en del minnesmärken, samt de hade satt upp en liten utställning i ett hus. Hon bad oss att donera samt att skriva i deras gästbok, för de fick många gäster till detta ställe. När vi skrev in oss, märkte jag att det var ett par från Island samma dag. Intressant och se platsen, blev lite nedstämd när man insåg hur många barn och människor som gick bort denna dag. Blev extra berörd av en skylt som stod vid en grop, " rum för gasning av kvinnor och barn". Minns denna belägring mycket väl från den tiden. Kändes som Charlie som blev lite extra berörs när jag berättade vad som hade hänt här på denna plats. Väl värt ett besök där.
    Med sorg i hjärtat över vad religion kan göra med människor, lämnade vi detta ställe mot nya mål. Målet blev ännu ett Wendys, till 3 av familjen stora glädje. Och sedan tankning av bilen på ännu ett Buc-ee.. Insåg det är billig bensin på dessa ställen.
    Efter lite sökning av hotell runt flygplatsen i Dallas, så hade jag en önskan att tillbringa sista nätterna i Fort Worth igen. Blev lite förälskad i den miljön som var där. Western stil, och massa pubar som spelade country. Först var det inte lika välkomnade av resten av familjen, men man kan ju äta så mycket ribs man vill för 20 dollar.. Då fick man med pojkarna. Jeannette insåg sen oxå det kan vara trevligt med allt runt omkring, bättre än Dallas.
    Hittade ett hotell endast 3,5 km från centrum, lite dyrare än vi sagt, men sista nätterna får man unna sig lite. Skulle ha en bra frukost iaf..
    Kom fram till hotellet, låg som alla hotell precis bredvid en interstate. Och kanske inte bästa omgivningen, men vi skall bara sova där. Men hotellet var bra med pool o rejäla rum, som alltid I USA.
    Frågade receptionen hur man bäst man tar sig in till Fort Worth Stockyard. Finns det buss, kan man gå? Man tar bilen fick jag till svar, men vi vill ta ett glas vin till maten. Hon tittade och sa man tar bilen. Skall nämnas det är 0.8 i USA att köra bil. Inte ens chans jag kör med den halten i mig.
    Tur det finns uber. Beställde en, och det kom en Toyota Aygo. Det var mysigt i den bilen kan jag säga. En stor amerikan plus oss.. Men trevlig och smidigt iaf. Efter vi krånglade oss ur bilen, gick vi till ett microbrewery som fanns där inne. Bra ställe.
    Sedan gick vi och åt ribs på stället vi var för ca 16 dar Sedan. Där man kan äta beef ribs, som riktigt lossnade man bara tittade på dom. Så gott. Jag slutade vid 10 stycken, grabbarna klarade 13 stycken!!! Vi var bra mätta efter detta, då ville ungarna åka hem. Medan jag o Jeannette ville kolla lite musik/pubar i närheten. Problemet löstes med en uber för ungarna tbx till hotell. Medan jag o Jeannette kollade läget i Stockyard. Vi gick in på några pubar och kollade det var bra stämning även om det var tisdag kväll. Tyvärr hittade vi inga band som spelade, men vi ramlade in på ett ställe som hade dansskola/ träning. Alla var välkomna in, det spelades väldig lugn country och fanns ett stort dansgolv. Go stämning där inne oxå. Var ju tvungna att testa dansgolvet, så vi körde lite svensk bugg i lugn takt. Fick positiv kritik av bartendern.
    Sen skulle vi hem. Kollade uber, och det var precis då de flesta ställena stängde. Så priset var 47 dollar för en 3,5 km sträcka. Aldrig sa vi. För ubern kostade 7 dollar för ungarna. Det var bara att börja att gå. Tog väl en halvtimme att gå, och vi dröp av svett när vi kom fram till hotellet. Men alltid mysigt med en kvällspromenad...
    Det var den dagen.
    Over and out.