• Bridge over trouble water..

October 3 in Georgia ⋅ ⛅ 16 °C

Dag 4 I Tbilis.
    Vaknade bra slitna efter gårdagens hel dag i Tbilis. Men nu var det dags att snöra på skorna igen. Gå till ställen vi missade igår. Sedan var det Tbilis city festival I stan. Den pågår lördagen och söndagen. Kändes när vi gick runt på de olika festival områdena att det var i sista minuten på allt. Alla la den sista touchen precis när det skulle börja vid 12.
    Vi började med att gå bort till ett vattenfall som låg i en ravin mitt I staden. Med slitna ben o fötter gick vi bort. Det var ett fint område som de hade byggt upp i ravinen.
    Efter detta gick vi upp igen på ett berg där vi kunde se hur Tbilis första fort såg ut, eller rättare sagt en bit av muren som är kvar. Bra utsikt över floden som rinner igenom staden. Hittade en geocache till när vi var där.
    Sedan gick vi in mot centrum, hittade en vinshop på vägen. Fick tag i ett bra viner, lite bättre priser än på utflykten. Typ 100 kronor flaskan.
    Stannade vid en kyrka igen samt med bra utsikt över parken där festivalen var. Gjorde en överblick och kollade hur vi skulle gå. Ganska lite folk när vi gick, var lite trött på alla som ville sälja boattrips till oss. På en promenad på en kvart minst 25 kom fram och frågade om vi ville åka båt.. Hade säkert vart trevligt men inte nu.
    Vi kollade på de olika statyer/ saker de hade byggt i parken. Men får säga överlag är sakerna slitna i staden. Att ha underhåll på vägar, statyer, väggar, bänkar osv verkar inte vara prio för den här staden.
    Vi gick över den beryktade fredsbron, och där var det knökat med folk. Fredsbron är en gångbro med väldig speciell design. Smal och mycket folk som skall fota varandra på den. Detta skapar goa köer.
    Sedan var det dags för lite lunch. Var lite trött på georgisk mat, hade sökt på bra hamburgare i Tbilis. Fann ett ställe precis bakom hotellet. Fått bra rekommendationer på Google.
    Det var grymt och mysigt. Nog den trängsta hamburgehak jag vart på. Men vilka burgare. Smashed och med speciella kryddor. De gjorde allt från grunden köttet, brödet och dressingen.
    Efter burgaren tog vi en timme på rummet och vilade. Sedan ville jag till en större affär för att handla till familjen samt se om det fanns billigt vin. Hade hittat en större i centrum, ca 20 min promenad dit. På vägen kollade vi på saker som hade med festivalen. Det var bland annat en mc och bilutställning, med en tävling vem som kunde köra långsammast. Det var även uppvisning av brottning. Intressant, de brottades i en ring som var täckt med sand, och 3 äldre gubbar som spelade på någon antik flöjt. Ljudnivån var hög, plus publiken som hejade högt. Kul.
    Hittade lite mer vin samt godis till ungarna. Bra priser.
    Låg en trevlig pub precis bredvid som vi satt och kollade på allt folk som var där för festivalen.
    Efter detta var det tbx till hotellet för dusch och vila innan kvällen nalkades.
    För detta var den varmaste dagen på resan runt 20 grader, så svettig blev man av allt vandrande.
    Kvällen började med att vi vandrade omkring på festivalen och avnjöt stämningen. Sjukt mycket folk. Lyssnade på några band som spelade på scenerna de hade byggt upp. Intressant musik de har där. Var lite åt det turkiska hållet.
    Hittade en georgisk restaurang för kvällens middag. Fick bli de där pasta knyten som de är kända för samt deras typ av pizza. Nu har man ätit detta för den här gången. Få se om det blir någon mer gång.
    Sedan stack vi iväg till puben vi var på kvällen innan. Riktigt trevligt ställe och bra tryck där. Kvällens tema var karaoke. Gick upp och drog av Mustang Sally inför en taggad publik. Man måste bjuda på sig själv.
    Sedan hem till hotellet för att sova.

Imorgon lämnar vi detta trevliga land samt grym trevlig stad.
    Rekommenderar att ni åker hit och upplever detta land och dess fina natur samt historia. Vi var mer än nöjda över denna resa, ångrar inte en sekund att vi åkte hit.

Tills vi hörs igen.