El Tunco

Tijd om te surfen!
El Tunco staat wereldwijd bekend als één van de beste surfplaatsen ter wereld, hier wordt zelfs het wereldkampioenschap gehouden!
Toegegeven, als je geen surfer bent, ben je hierLeia mais
Santa Ana

Santa Ana, onze laatste stop in El Salvador!
Hoewel dit de tweede grootste stad van El Salvador is, voelt het aan als een klein provinciestadje!
Tijdens de stadstour leerden we hoe El Salvador opLeia mais
Buenos días Guatemala: Antigua

Buenos días Guatemala!
Antigua wordt de mooiste stad van Centraal-Amerika genoemd en we begrijpen dit volledig!
Het charmante stadje ligt op 1545 meter hoogte en tussen de vulkanen Agua, AcatenangoLeia mais
Hasta la próxima, El Salvador

Acatenango dag 1

De Acatenango is een grote, slapende vulkaan en is met zijn 3976 meter de derde hoogste van Guatemala. De uitdagende, tweedaagse klim van deze reus is zowel letterlijk als figuurlijk een hoogtepuntLeia mais
Acatenango dag 2

Na een korte en ijskoude nacht staan we om 4u 's morgens alweer klaar om de laatste klim in te zetten om vanop de top van de vulkaan de zonsopgang te zien.
In het donker klimmen we over rotsen en weLeia mais
De ruïnes van Tikal

Na een nachtbus vanuit Antigua kwamen we aan in het kleine stadje Flores, onze uitvalsbasis om de Maya ruïnes van Yaxha en Tikal te bezoeken.
Yaxha was een beetje een teleurstelling, maar dit werdLeia mais
Semuc Champey

Na cultuur in Tikal is het tijd voor avontuur on Semuc Champey. Diep verborgen in Guatemala stroomt tussen de bergen de Rio Cahabón, een rivier met turquoise water, watervallen en kalkstenenLeia mais
Quetzaltenango

Na een lange dag reizen komen we aan in Quetzaltenango (Xela), de tweede grootste stad van Guatemala.
Vanaf hier vertrekken we op een driedaagse wandeltocht naar San Juan La Laguna bij Lago deLeia mais
El sendero Maya, dag 1

In alle vroegte worden we opgepikt aan ons hotel en rijden we naar het beginpunt van onze driedaagse hike: El Sendero Maya.
Deze tocht loopt van Xela naar San Juan Laguna en werd gebruikt door boerenLeia mais
El sendero Maya, dag 2

Vandaag staan we wederom vroeg op om naar Santa Clara te stappen.
Na alweer een stevige klim komen we stilletjesaan terug in de bewoonde wereld terecht en stappen we door kleine Mayadorpjes. Het isLeia mais
El sendero Maya, dag 3

De laatste dag van onze hike is aangebroken. Om 4u staan we op om in het donker naar de mirador te klimmen. Genietend van een kopje koffie/thee, bewonderen hier de zonsopgang boven het LagoLeia mais
Lake Atitlan: San Juan en San Marcos

Lake Atitlan...na 3 dagen hiken, hebben we onze laatste bestemming in Guatemala bereikt.
Dit meer is eigenlijk een krater dat is ontstaan na de uitbarsting van een megavulkaan - op de bodem bevindtLeia mais
Lake Atitlan vanuit Panajachel

Na San Juan vertrekken we naar een dorpje aan de andere kant van het meer, Panajachel. Vanaf hier bezoeken we de dorpjes Santiago Atitlan, San Antonio Palopó en Santa Catarina Palopó.
Hoewel deLeia mais
De kleuren en geuren van Chichicastenang

Donderdag marktdag!
Elke donderdag en zondag vindt in Chichicastenango de grootste markt van Centraal-Amerika plaats.
Geladen met een dikke portefeuille en vol onderhandelingsmoed trotseren we de veleLeia mais
Hasta la próxima, Guatemala

Buenas días Mexico!

Na Guatemala vliegen we naar cancun. De laatste 2 dagen van onze reis brengen we op het gemak door. We hebben een fijne hotelletje met zwembad in Playa Del Carmen vanwaar we nog een laatste mooieLeia mais
Een fijne thuiskomst!

Viajante
Wat een keuze aan vis! Blinkend van versheid.
Mmm… lekker 😋
Nog meer lekkers.
ViajanteIk hoop dat jullie wat receptjes mee brengen om al dat lekkers uit te proberen 👩🍳