• Carn. Gorge: Amphitheater / Moss Garden

May 31, 2022 in Australia ⋅ ☀️ 22 °C

Dit is deel 2 van onze wandeling door de Carnarvon Gorge.

In Ward Canyon eten we onze lunch op en dalen dan weer af naar het hoofdpad. Onze volgende stop is het Amphitheater. Hiervoor moeten we bij een watervalletje via een serie stalen strappen omhoog klimmen en komen dan in een zeer smalle kloof waar een klein stoompje door loopt. Deze komt uit in een ruimte waar aan alle kanten de rotswanden tientallen meters bovenuit steken. In het midden is een klein meertje. De akoestiek kan zich inderdaad meten aan een goed amfitheater.

We dalen de trappen achterstevoren weer af (ze zijn erg steil) en lopen naar de laatste stop van vandaag, Moss Garden. Dit is het einde van een kloof, waar een kleine waterval uitkomt. Ook druppelt er veel water door het kalksteen heen, waardoor er uitbundig mos en varens groeien op de rotswand. Een aantal varenbomen in het midden van de kloof maken het plaatje compleet.

We lopen terug naar het beginpunt en hebben 13.8 km afgelegd vandaag. Op het grasveld bij de parkeerplaats zitten een paar wallabies gras te eten. We rijden naar de andere camping bij het park, waar we de laatste nacht hier zullen verblijven. In tegenstelling tot het holiday Park worden we hartelijk ontvangen door de vrouw achter de receptie. Deze camping ligt bovenop een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht over de omgeving. Op de kampeerplekken kun je wel 5 voertuigen kwijt. We genieten de rest van de middag van het lekkere weer, de rust en het uitzicht.

Morgen gaan we naar het Blackdown Tableland gaan, de andere parel van midden Queensland.