- Day 1
- Altitude: 3 m
NetherlandsAmsterdam Airport Schiphol52°18’36” N 4°45’36” E
Klaar voor vertrek!
May 21, 2022 in the Netherlands ⋅ ⛅ 14 °C
Welkom bij onze nieuwe manier van bloggen. Via FindPenguins gaan wij jullie op de hoogte houden van onze belevenissen in Queensland. De verhalen zullen iets beknopter zijn als voorheen.
Schiphol gaf aan dat het druk zou worden, dus we zijn wat eerder van huis gegaan. De wachtrij bij de incheckbalie was lang, maar bij de security viel het reuze mee. We zijn natuurlijk ook niets meer gewend.
We gaan zo aan boord van de A350 van Singapore Airlines, met dit type hebben we nog niet eerder gevlogen. Zo te zien zit het goed vol tijdens de 12.5 uur naar Singapore.Read more
- Day 2
- Sunday, May 22, 2022 at 9:00 AM
- ⛅ 29 °C
SingaporeSingapore Changi Airport1°21’40” N 103°59’19” E
Met SQ via Changi Airport naar Brisbane
May 22, 2022 in Singapore ⋅ ⛅ 29 °C
We zitten op tijd aan boord van de A350 van Singapore Airlines, maar door drukte in het luchtruim vertrekken we toch een half uur te laat. Het vliegtuig zit bijna vol, dus we hebben helaas ook iemand naast ons. We zitten in de voorste economy cabine, die is een stuk kleiner dan achterin. Wel zitten er 2 baby's op de 1e rij die soms veel herrie maken.
Na 1.5 uur krijgen we te eten, vis in sambalsaus met rijst, wat goed smaakt. Via Duitsland, Bulgarije en Turkije vliegen we over Iran, waar het donker wordt. We proberen wat te slapen, maar dit wil niet echt lukken. We doden de tijd met wat films, daar ontbreekt het niet aan bij SQ. Er wordt regelmatig drinken geserveerd en we bestellen tijdens de nacht een sandwich. Alles wordt geserveerd met de vriendelijke Singapore smile. De A350 is stil wat geluid betreft en plezierig om in te vliegen.
Anderhalf uur voor de landing wordt het ontbijt geserveerd, gehaktballen met omelet, yoghurt en een broodje. We hebben beide geen honger en slaan het warme gedeelte over.
Na een vlucht van 12 uur landen we op tijd in Singapore, waar het net licht begint te worden en hebben vier uur tijd om over te stappen. Ikzelf ben toe aan een douche en ga met de Skytrain naar Terminal 3, waar je tegen betaling je kan opfrissen. De douches zijn ruim en schoon en het doet mij erg goed. Terminal 3 is de nieuwste van Changi Airport en beschikt over veel winkels en verschillende (buiten) tuinen.
De vlucht naar Brisbane zit gelukkig niet vol en we hebben 3 stoelen met z'n tweeën. Na de start vliegt de A350 via de noordkant van Java en zien we prachtig verschillende vulkanen aan de horizon. Via Bali gaan we in een rechte streep naar Alice Springs en vervolgens Brisbane.Read more
- Day 2
- Sunday, May 22, 2022 at 10:15 PM
- 🌧 16 °C
AustraliaBrisbane Airport27°23’11” S 153°6’59” E
Aankomst Brisbane
May 22, 2022 in Australia ⋅ 🌧 16 °C
Na de landing moesten een kwartier wachten voordat we met een truck naar de slurf werden gereden. Blijkbaar vertrouwen de Australiërs de rijkunsten van de piloten niet.
Het is erg rustig op het vliegveld en zonder problemen gaan we door de immigratie, helaas krijgen we geen stempel. Het is even wachten op de bagage, maar bij de douane kunnen we zo doorlopen. Onze verklaring dat we geen eten bij ons hebben is gelukkig voldoende.
In de terminal hebben we en simkaart aangeschaft en volgens de verkoper waren we de eerste Nederlanders die hij zag na Covid. Met de bus kunnen we naar de Domestic Terminal en vanaf daar is het een paar minuten lopen naar het Ibis Hotel. Gelukkig is het gehele voetpad overdekt, want het regent even heftig. In het restaurant van het hotel eten we heerlijke fish en chips om vervolgens naar bed te gaan. Zo zitten we ook gelijk in het juiste ritme.Read more
- Day 3
- Monday, May 23, 2022 at 7:00 PM
- 🌧 18 °C
- Altitude: 620 m
AustraliaSpringbrook28°11’54” S 153°15’54” E
Naar de regenwouden van Springbrook
May 23, 2022 in Australia ⋅ 🌧 18 °C
We zijn vroeg wakker, maar zijn zeker niet de eerste bij het ontbijt. Blijkbaar zijn Australiërs vroege vogels. Het buffet valt ons in de smaak, er is keus tussen veel warme gerechten, toast en yoghurt. Na het ontbijt spot ik nog een paar Fokkers, waarvan er in Australië nog grote aantallen van rondvliegen. Ze zijn perfect voor de wat hardere omstandigheden in voornamelijk de Outback. We laten ons vervolgens ophalen door Jucy, de chauffeur blijkt een Australiër te zijn met Nederlandse ouders. Hij spreekt dan ook goed onze taal.
Het afhalen van de camper gaat heel vlot, we hebben nog nooit zo snel een auto afgehaald. We krijgen een zeer oude Nissan bus met 390.000 km op de teller. We wisten dit van te voren al en we hebben hem ook voor een prikkie gehuurd. Het interieur is zeker gedateerd, maar alles zit erin, inclusief electrische kookplaat, koelkast/vriezer en wasbak. Ook zitten er twee gastoestellen bij voor buiten.
We rijden via de snelweg die dwars door het centrum loopt naar een shoppingmall waar we bij de Woolworths boodschappen doen. De prijzen liggen uiteraard een stuk hoger dan in Nederland. Met een kar vol boodschappen kunnen we de komende tijd vooruit.
We volgen de snelweg verder zuidwaarts en volgen bij Nerang een kronkelende weg rond een stuwmeer. Je kan goed zien dat het waterpeil hoog staat na de extreme regen van de afgelopen maanden. Het laatste stuk omhoog naar het Springbrook N.P. is met stukken van 17 procent erg steil en de bus heeft hier veel moeite mee. Springbrook ligt op een hoogvlakte op zo'n 600 meter hoogte, het is er dus ook wat frisser dan bij de kust. We stoppen bij een mooi uitzichtpunt waar je tot aan Brisbane kunt kijken en over de regenwouden van Springbrook.
Eenmaal boven kiezen we een plek uit op de camping van het park genaamd de Settlement. De camping bestaat uit allerlei kampeerplekken in het bos. Verder is er alleen een toilet en overdekte kookruimte. Buiten ons is er op dat moment niemand, behalve wat nieuwsgierige wilde kalkoenen en een paar walibies. Wij ordenen de spullen en gaan vroeg slapen. Het is rond 18 uur toch al helemaal donker, voor je gevoel is dit veel later op de avond .Read more
- Day 4
- Tuesday, May 24, 2022 at 11:00 AM
- 🌧 17 °C
- Altitude: 319 m
AustraliaKennedy Lookout28°13’47” S 153°14’23” E
Terug naar het Krijt in Springbrook
May 24, 2022 in Australia ⋅ 🌧 17 °C
's Avonds vallen er veel buien en ook gedurende de nacht gaat dit door. Ik heb last van jetlag en ben al twee dagen op rij midden in de nacht klaarwakker helaas. Rond een uur of 6 is het licht, gelukkig hebben we goede verduistering in de camper. Helaas regent het nog steeds en na het ontbijt gaan we op hoop van zegen vroeg op pad. We rijden eerst tot het einde van de weg bij Bilbrough Falls, waar we wachten tot de regen stopt.
Dat er hier regenwoud is sinds de dino's nog rondliepen is niet verwonderlijk. Als de wind uit zee zit zoals nu wordt vochtige lucht tegen het plateau aangeblazen en valt er veel regen. Eigenlijk is dit een oude kraterrand van een supervulkaan, die een doorsnee had van zo'n 40 km.We lopen een kort stukje naar de rand waar de waterval een honderd meter naar beneden valt. Veel uitzicht hebben we niet, maar het en der komen er wat heuveltoppen uit de wolken tevoorschijn.
Onderweg naar het Best of All Lookout zien we verschillende Wallibies de weg oversteken. Hoewel de zon bijna doorbreekt is het vandaag The worst of all en is er nul zicht. Jammer, want het moet echt schitterend zijn. De volgende stop is Purlingbrook Falls. We wandelen door het regenwoud een stuk naar beneden en moeten eerst door het koude water van de rivier om aan de andere kant het water 106 meter naar beneden te zien vallen. In de vallei beneden staan verschillende woudreuzen van tientallen meters hoog.
We verlaten het park door dezelfde weg als gisteren weer naar beneden te nemen, dus 17 procent in de laagste versnelling. Beneden rijden we door een vallei met veel koeien naar The Natural Bridge wat ook bij het Springbrook N.P. hoort. Daar dalen we via een pad af door het regenwoud. Het staat vol met bomen van tientallen meters hoog, sommige hebben een parasiet boom om de stam zitten. De takken van andere bomen zijn begroeid met strengen mos. De vele regen van de afgelopen dagen maakt in combinatie met de zon een mooi schouwspel van licht en water.
We steken de rivier over en komen dan bij de natuurlijke brug. Dit is een lavagrot waar door een gat met veel geweld een waterval gaat. In de grot leven veel gloeiwormen (kleine organismen : geen echte worm). Deze zijn alleen in het donker te zien.
De volgende keer gaan we New South Wales in naar Byron Bay en zien we veel schade door de overstromingen van de afgelopen maanden.Read more

TravelerWat een mooi verslag, alsof ik er zelf bij ben! Leuk dat ik jullie mag volgen, ik kijk uit naar het volgende verslag, heel veel plezier!

TravelerLeuk dat je van de verhalen geniet 😁. We zitten nu lekker in een stoel op het strand naast de camping in een natuurpark.
- Day 5
- Wednesday, May 25, 2022 at 9:00 AM
- 🌧 18 °C
- Altitude: 72 m
AustraliaCosy Corner28°38’26” S 153°38’10” E
Naar Byron Bay
May 25, 2022 in Australia ⋅ 🌧 18 °C
Vanaf de Natural Bridge steken we de grens met New South Wales over en worden op verschillende camera's langs de weg geregistreerd. De weg slingert naar beneden en gelijk wordt duidelijk dat er veel schade is ontstaan door de overstromingen van de afgelopen maanden. Delen van de weg zijn soms afgebrokkeld, er zitten veel gaten in de weg en een keer is de weg een stukje over de gehele breedte weggespoeld. Overal waar je kijkt is het drassig in de weilanden.
Via de Tweed Valkey rijden we richting de kust, het weer knapt ook op en de zon wordt zichtbaar. In Mullumbimby willen we kamperen, maar de camping is zo drassig dat we besluiten door te rijden naar Byron Bay. Daar gaan we op een Holiday Park staan, waar maar een paar kampeerplekken bezet zijn. Drukker is het in alle kleine vakantiehuisjes, waar veelal werklieden in verblijven. In de zomer sta je hier op een paar meter van elkaar, gezellig hoor. Tegen zonsondergang wordt het een lawaai van gewelste en vliegen er tientallen papegaaien weg.
Het is rond zes uur licht in de ochtend en na een vroeg ontbijt rijden we naar Cape Byron toe. Hier staat bovenop een heuvel de beroemde witte vuurtoren van Byron Bay. De kaap is tevens het meest oostelijke punt van Australië. Het is zonnig en we lopen een kort stukje naar de kaap toe, waar je uitkijkt over de baai waar Byron Bay aan ligt en uitgestrekte zandstranden met een woeste branding.
Vanuit Byron Bay zullen we onze weg richting het noorden vervolgen met een korte stop bij Jucy om de campervan om te wisselen.Read more
- Day 5
- Wednesday, May 25, 2022 at 4:59 PM
- ⛅ 22 °C
- Altitude: 46 m
AustraliaEumundi26°28’19” S 152°56’34” E
Camperwissel en campingproblemen
May 25, 2022 in Australia ⋅ ⛅ 22 °C
Vanuit Byron Bay rijden we noordwaarts over de snelweg. Uitgestrekte bossen worden afgewisseld met weideland en suikerriet velden. Waar je ook kijkt, er staat water. Het mooie aan deze regio is dat er zoveel oud bos is blijven staan, dit in tegenstelling tot veel andere landen, waar alles na kolonisatie is gekapt.
We stoppen in Tweed Heads bij de Big W, de WalMart van Australië, om wat inkopen te doen. Daarna rijden we verder naar Brisbane om bij Jucy wat aan de campervan te laten doen. We arriveren precies als de onderhoudsploeg met lunchpauze is. De vriendelijke vrouw biedt ook gelijk aan de bus om te wisselen voor een andere, daar hoopten wij al op en het is een hele verbetering. Deze heeft wel een raam wat dicht kan, een koelkast deur die goed sluit en geen sporen van schimmel. We laden alle spullen over en zijn met een uur weer op weg. We stoppen kort daarna bij de Australische versie van de KFC om wat te eten.
Daarna gaan we weer de snelweg op noordwaarts. Het is ontzettend druk op de snelweg. Na 3 kwartier stoppen we bij Wild Horse Mountain en lopen 700 meter over een zeer steile weg naar het uitkijkpunt over de Glasshouse Mountains. Deze bestaan uit een aantal kegels overgebleven van oude vulkanen.
Vervolgen onze weg en na een tijdje komen we terecht in een fikse stortbui. Deze houdt gelukkig op net nadat we de snelweg verlaten om naar onze kampeerplaats te gaan. Deze hebben we geboekt via HipCamp, dit is de Airbnb voor kamperen. Op internet klonk het veelbelovend, bovenaan een heuvel kon je met de camper staan. Wat er niet bij stond is dat het gewoon een stuk land in een woonwijk is en je de camper alleen maar aan de weg kon laten staan. Hoewel het een rustige woonwijk was zagen we dit niet zitten en zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Gelukkig hebben we een goede kampeer app waar alle campings op staan in Australië. Aangezien alle campings in de omgeving volgeboekt waren, mede doordat er beperkte kampeerplaatsen zijn door de overstromingen, zijn we naar de showgrounds gereden van de dichtstbijzijnde plaats. Dit is het rugbyveld waar ook een gedeelte wordt gebruikt voor kampeerders. Net tegen het donker komen we daar aan.
Morgen gaan we op zoek naar koalaberen in Noosa.Read more
- Day 6
- Thursday, May 26, 2022 at 6:21 PM
- ⛅ 22 °C
- Altitude: 4 m
AustraliaWide Bay Harbour25°48’31” S 153°3’10” E
Ozzies en mozzies : Noosa naar Inskip
May 26, 2022 in Australia ⋅ ⛅ 22 °C
Na een prima nacht op de showgrounds, is het de volgende ochtend goed weer. We ontbijten en rijden daarna naar Noosa. Deze plaats ligt aan de kust en wordt omringd door een stelsel van rivieren. Ook hier hebben ze nogal wat overstromingen gehad. Eenmaal bij de zee kijken wij onze ogen uit, het is heel erg druk met mensen. Ook de parkeerplaats bij het National Park staat helemaal vol. Blijkbaar is deze plaats populair bij zowel gepensioneerde Australiërs als surfers.
Wij zijn hier voor het Noosa National Park, waar een van de grootste kolonies koalaberen woont. We vinden gelukkig een parkeerplaats en laten ons dan adviseren door een hele vriendelijke oude dame, die met veel enthousiasme vertelt wat er te zien is. Wat erg opvalt is dat Australiërs overal hele vriendelijke mensen zijn, en in tegenstelling tot ons Europeanen toch echt wel een relaxter leven leiden.
We lopen over een voetpad langs de kust en zien in de branding tientallen surfers de golven bedwingen. Het voetpad leidt ons langs verschillende stranden, bij Dolphin Point zijn de dolfijnen helaas niet thuis. Dit geldt helaas ook voor de Koala's, die zich door de vele regen niet laten zien de laatste tijd.
We steken een heuvel over en komen uit bij Alexandra Bay. Hier is een breed strand waar een sterke branding staat. Niet ver uit de kust hangt een dreigende bui, we besluiten via het bos terug te lopen. Het begint te gieten, het bladerdak biedt wat bescherming, maar toch worden wij erg nat. De wandeling door het bos is heel mooi en na 10 minuten is het weer droog.
Hierna doen we nog even wat boodschappen bij de Woolworths en kopen bij de bakker twee heerlijke pies (steak en curry). We rijden verder over allerlei kleine wegen, de weg is erg bochtig en we gaan steeds heuvel op en heuvel af. Een stuk is zelfs onverwacht onverhard. Het laatste stuk rijden we door de gietende regen, maar gelukkig houdt deze net voordat we de camping oprijden op. We zijn nu op de landtong van de Inskip Peninsula.
We kijken even of wede camping wel op kunnen want er staan veel grote plassen, gelukkig is dat geen probleem. We zetten de camper tussen de bomen en merken dat er veel muggen op de camping zitten. We besluiten dan ook om van de zon te genieten op het strand. We kijken uit over Fraser Island, dit is het grootste zandeiland ter wereld. Op het strand zitten bleek achteraf ook niet zo'n goed idee,want hier kwamen we nog wat oude vrienden tegen in de vorm van zandvliegen (a la Nieuw-Zeeland). Conclusie de volgende dag zitten we helemaal onder de bulten. Kamperen is soms ook afzien, maar meestal prachtig. Die avond zien we een prachtige sterrenhemel en de Melkweg.
Morgen rijden we naar Hervey Bay, waar we een boottocht naar Fraser Island gaan doen.Read more

TravelerWederom weer mooi geschreven en mooie fotos! wat een regen zeg, hopelijk blijven de buien weg de komende tijd.

Traveler
Wat een prachtig gebied. Jammer dat er niks te knuffelen viel met de koala's. Die foto van de zonsondergang is een echte winnaar: kan zo een roadtripgids van een duur reisbureau in als bookingslokkertje. Jullie zien er fris, gezond en tevreden uit en niet zonder reden.
- Saturday, May 28, 2022 at 2:38 PM
Coral Sea24°57’57” S 153°13’33” E
Fraser Island extra
May 28, 2022, Coral Sea ⋅ ⛅ 24 °C
Hierbij nog wat foto's van de actioncam van onze tocht naar Fraser Island.
- Saturday, May 28, 2022 at 3:43 PM
- Altitude: 16 m
AustraliaBingham25°24’32” S 152°54’17” E
Naar Fraser Island
May 28, 2022 in Australia ⋅ ☀️ 24 °C
Lekgeprikt genieten we de volgende ochtend op het strand van het mooie weer. Boven zee hangt een bui, volgens de Australiërs gaat hij komen, volgens mij niet. Ik heb gelijk 😄. In Rainbow Beach stoppen we bij de Carlo Sandblow. Hier is in de heuvels aan de kust een gat geslagen en een duin ontstaan. Je hebt een prachtig uitzicht over de kustlijn, die rechts bestaat uit heuvels, strand en zoals overal langs de Pacific, een grote branding. Links kijken we uit tot waar we vannacht gekampeerd hebben.
We rijden via verschillende binnenwegen naar Hervey Bay, waar we boodschappen doen en rijden dan naar de camping. Dit is een groot terrein met daarbij nog een groot stuk bos, wat als natuurgebied dient. Het is niet druk en we slaan ons kamp aan de rand van het bos op. Als de avond valt stoken we een vuur om lekker warm te blijven.
De volgende ochtend staan we om 6 uur op om rond 7.45 uur bij de boot te zijn in Hervey Bay voor onze tocht naar Fraser Island. Dit is het grootste eiland ter wereld dat geheel uit zand bestaat. De normale tours gaan met een vrachtwagen of 4WD de hele dag naar de oostkust. Wij doen de alternatieve tour, lekker de hele dag buiten op een boot en onderweg wat activiteiten doen.
Na de veiligheids instructies varen we uit, een van de begeleiders is een Nederlandse die al 15 jaar in Australië woont. De groep bestaat vandaag uit 15 mensen, een paar Duitsers, twee Australische gezinnen en nog wat Australische duos. Bij de eerste stop worden we met een kleiner bootje aan land gebracht (de boot kan ook rijden) en beklimmen we een steile duin die uit hagelwit zand bestaat. Boven krijgen we uitleg over het eiland, waarna we nog een stuk over het strand lopen en door een kreek die in de zee uitkomt. Deze kleurt door de vele regen van de afgelopen dagen het zand bruin.
Weer terug op de boot zien we een grote zeeschildpad langszwemmen. Bij de tweede stop gaan we kajakken over een kreek, voor ons de eerste keer. We varen achteraan, wat goed voor de rest is, want we bakken er in het begin niets van en botsen overal tegenop. De kreek is prachtig en wordt begroeid met allerlei mangrovebomen. Eenmaal terug op het strand gaan we tuben, iets wat we ook nog nooit gedaan hebben. We zitten op een opblaasbare band en worden met hoge snelheid rondgevaren. De golven zorgen ervoor dat we soms door de lucht vliegen, en twee golven achtereen gooien mij met een salto het water in.
Hierna lunchen we op de boot en varen naar een snorkelplek. Helaas is het water erg troebel en zien we niet veel meer dan wat vissen en een pijlstaartrog. Twintig minuten varen verderop gaan we weer aan land, waar we de duin oversteken naar een binnenbaai die nu droog ligt door het lage water. Hier lopen duizenden kleine krabben in groepen heen en weer. Als wij dichtbij komen gaan ze met zijn allen er snel vandoor. Ze produceren ook kleine balletjes zand die overal op het zand liggen.
We wandelen nog wat over het strand en willen terug varen naar de boot, maar deze wil niet meer starten. De kapitein probeert nog vanalles, maar we besluiten met de kajak terug naar de boot te gaan. Er wordt nog een paar keer op en neer gevaren, om de rest op te halen, inclusief moeder met baby. Uiteindelijk wordt de boot provecorisch gerepareerd en op sleeptouw genomen. We varen in anderhalf uur terug, zien nog een zeeschildpad en kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. We zijn blij deze tour te hebben genomen ipv de hele dag in een voertuig te worden rondgereden.
Morgen moeten we weer vroeg op om onze grootste etappe van deze vakantie te rijden van 700 km het binnenland in.
Foto's en filmpjes van onze Actioncam van de boottocht volgen hopelijk snel, maar deze krijgen we er voorlopig nog niet af helaas (we zijn de app kwijt).Read more
- Day 9
- Sunday, May 29, 2022 at 5:40 PM
- ⛅ 23 °C
- Altitude: 367 m
AustraliaCentral Highlands25°4’20” S 148°16’11” E
Kilometers vreten naar Carnarvon Gorge
May 29, 2022 in Australia ⋅ ⛅ 23 °C
Vandaag rijden we 700 km naar Carnarvon Gorge in het binnenland van Queensland. We worden op de camping getrakteerd op een typisch Australisch begin van de dag, aangezien er veel vogels in het natuurpark zitten. De papegaaien krijsen in grote getallen bij zonsopkomst, alsmede de Kakatoes met hun harde schreeuw.
Rond 7.30 uur gaan we op pad richting het westen. De wegen gaan veelal langs een mix van heuvels, bos en weidegrond, waar voornamelijk koeien op grazen. We komen af en toe een klein plaatsje tegen, en stoppen een paar keer om te tanken. Onze bus lust een fikse slok benzine, maar met de brandstofprijzen van 1.25 tot 1.30 euro per liter doet dit minder zeer dan in NL. Ook doen we bij de IGA een paar boodschappen en stoppen we een paar keer om wat te drinken en eten.
Veel verkeer zien we niet onderweg, soms maar een paar auto's per uur. We passeren veel bruggen die maar 1 rijbaan hebben en komen ook nog door een regio waar blijkbaar ooit Noren zijn neergestreken, met plaatsnamen als Eidsvold en een weg die Telemark heet (laat in die regio nou net onze Noorse klant zitten 😉). De wegen zijn in de eerste helft vd rit prima, maar dit veranderd helaas in zeer slecht. Het asfalt is zeer oneven en is kapotgereden door een combi van warm weer en vrachtwagens. Dit zorgt ervoor dat we soms plots erg moeten afremmen, anders wordt de bus de lucht in gelanceerd. We passeren een vallei waar katoen wordt geteeld, een grote mijn en naarmate de dag vordert wordt het landschap steeds weidser.
Na wegwerkzaamheden rijden we in een kolonie van 4 auto's verder. De weg is hier veel beter en we kunnen 120 rijden, tegen zonsondergang rijden we het laatste stuk over een goede weg waar het vee vrij over rondloopt. De receptie van de camping is al gesloten en we vinden een envelop met onze kampeerplek. Die is op een terrein voor tenten, dus we besluiten op een gedeelte te gaan staan waar verder niemand staat, heerlijk rustig. We koken in de buitenkeuken nog een Mexicaanse wrapmaaltijd en gaan naar bed.
Dat we hier zijn gaan staan wordt ons de volgende dag niet in dank afgenomen, hierover later meer, al snappen we de ophef nog steeds niet.Read more

TravelerWat gaaf om wakker te worden met een concert van papagaaien en kaketoes, veel geschreeuw maar het heeft ook wel wat denk ik. Wat een mooi landschap en jullie bus doet ook zijn best! Ben wel benieuwd waarom ze op de camping nou zo'n ophef hebben gemaakt. Ik kijk uit naar het volgende verslag! Veel plezier!

TravelerEen vogel concert is typisch Australisch en is altijd een goed begin vd dag 😁. We rijden nu weer 400 km door niemandsland, alleen wij, wat koeien en roofvogels.
- Day 10
- Monday, May 30, 2022 at 6:00 PM
- Altitude: 349 m
AustraliaCentral Highlands25°4’11” S 148°16’18” E
Een dagje camping
May 30, 2022 in Australia ⋅ ⛅ 24 °C
Er wordt rond 7.30 uur op het raam geklopt, er staat een man met een golfkar naast onze bus. Dat bleek dus de manager van de camping te zijn die aan ons vraagt wat er aan de hand is. Aan de hand, hoezo? Jullie staan hier verkeerd. Wij uitleggen dat we in het donker zijn aangekomen en op een plek voor tenten zijn ingedeeld. No, no, no, no, dat klopt niet. We moesten daar echt naartoe, we hadden gisteren via de radio bij de receptie contact moeten zoeken. Wij zien het probleem niet, maar hij blijft als een autist no, no, no zeggen. Kom maar om 8 uur naar de receptie toe.
We genieten nog van een ontbijtje en gaan rond 8.30 uur naar de receptie en krijgen uitleg hoe het zit. Blijkbaar waren op de plek toch camping plaatsen, ze staan als enige alleen niet op de kaart. Ach ja, wij hebben gisterenavond in alle rust kunnen kamperen. We staan nu rechttoe, rechtaan tussen twee andere kampeerders in, het zal wel. We nemen vandaag sowieso een rustdag na de lange rit van gisteren.
Als eerste doen we een was, zodat we toe kunnen tot het eind van de vakantie met onze kleren. De camping beschikt over verschillende overdekte plaatsen waar gegeten en afgewassen kan worden, en verschillende sanitairgebouwen. Het is druk met voornamelijk Australische pensionadas. Veel campers en busjes zie je niet, het zijn voornamelijk pickups met daktent of caravan. De caravans zijn geen koekblikken die achter een auto slingeren zoals bij ons, maar beschikken veelal over een dubbele as en hebben een uitschuifbaar dak. Dit is qua aerodynamica op de lange ritten hier natuurlijk veel beter, aangezien de caravan niet boven de auto uitsteekt.
We krijgen nog bezoek van een groep kangoeroes. Twee ervan komen nieuwsgierig bij ons kijken en schuiven letterlijk aan tafel. Best gezellig zo. Later liggen ze aan de overkant van de weg te slapen op hun zij.
We zitten nog een paar uur op onze kampeerplek en rijden na de lunch een stukje het Carnarvon N.P. in om bij Mickeys Creek een korte wandeling te doen langs een kreek, wandelend door een bos van loof en palmbomen. Na een paar kilometer houdt het pad op en kun je alleen nog door de kreek verder. Wij houden het voor gezien en op de terugweg komen we een grote slang tegen die iets in zijn buik heeft zitten.
Eenmaal terug op de camping lopen we tegen zonsondergang naar de aangrenzende kreek, op zoek naar Ovide het vogelbekdier. Deze zijn zeer schuw en laten zich alleen bij zonsopgang en ondergang zien. Vandaag helaas niet....
Morgen gaan we wandelen door de kloof in het park.Read more
- Day 11
- Tuesday, May 31, 2022 at 1:00 PM
- ☀️ 22 °C
- Altitude: 445 m
AustraliaCentral Highlands25°2’38” S 148°12’22” E
Carnarvon G.: Art Gallery / Wards Canyon
May 31, 2022 in Australia ⋅ ☀️ 22 °C
We staan vroeg op en rijden na het ontbijt 5 km het park in, waar de wandeling door de Carnarvon Gorge begint. Via een goed begaanbaar pad lopen we 5.5 kilometer naar de Art Gallery. Het pad gaat eerst door een bos steeds omhoog en omlaag, later volgen we de rivier en steken we deze meerdere keren via wat stenen over. Eerst is het nog fris ondanks dat de zon uitbundig schijnt. Er zijn veel mensen aan de wandel, de Australiërs begroeten iedereen die ze tegenkomen en staan vaak met elkaar te kletsen.
Het laatste stuk moeten we omhoog klimmen, waarna we bij het hoogtepunt van het park komen, de Art Gallery waar Aboriginals duizenden jaren geleden rotstekeningen gemaakt hebben. Bijzonder is dat het net als in Argentinië er veel handen afgebeeld zijn. Veel tekeningen zijn gemaakt door een mengeling van water en kleur tegen de rotsen te blazen, welke dit mengsel heeft geabsorbeerd. Er staan niet alleen handen, maar ook boemerangs, wapens en netten op de rotswand, alsmede de schepper van alles. We laten de foto's verder het verhaal vertellen.
We zijn eerst naar het verste punt gelopen, zodat we op de weg terug de rest kunnen zien. Onze tweede stop is Wards Canyon, waar we via traptreden om een kleine waterval lopen en vervolgens in een smalle kloof terecht komen. Hier stroomt water door, op de groene wanden groeit veel mos. Bijzonder aan deze kloof is dat het de enige plek in het binnenland van Queensland is waar de King Fern, ofwel koningsvaren groeit. Deze varen heeft geen hout en bestaat alleen uit takken.
Vanwege het beperkte aantal foto's gaat onze tocht door de Carnarvon Gorge verder in de volgende blog.Read more
- Day 11
- Tuesday, May 31, 2022 at 6:00 PM
- ☀️ 22 °C
- Altitude: 422 m
AustraliaCentral Highlands25°4’32” S 148°16’51” E
Carn. Gorge: Amphitheater / Moss Garden
May 31, 2022 in Australia ⋅ ☀️ 22 °C
Dit is deel 2 van onze wandeling door de Carnarvon Gorge.
In Ward Canyon eten we onze lunch op en dalen dan weer af naar het hoofdpad. Onze volgende stop is het Amphitheater. Hiervoor moeten we bij een watervalletje via een serie stalen strappen omhoog klimmen en komen dan in een zeer smalle kloof waar een klein stoompje door loopt. Deze komt uit in een ruimte waar aan alle kanten de rotswanden tientallen meters bovenuit steken. In het midden is een klein meertje. De akoestiek kan zich inderdaad meten aan een goed amfitheater.
We dalen de trappen achterstevoren weer af (ze zijn erg steil) en lopen naar de laatste stop van vandaag, Moss Garden. Dit is het einde van een kloof, waar een kleine waterval uitkomt. Ook druppelt er veel water door het kalksteen heen, waardoor er uitbundig mos en varens groeien op de rotswand. Een aantal varenbomen in het midden van de kloof maken het plaatje compleet.
We lopen terug naar het beginpunt en hebben 13.8 km afgelegd vandaag. Op het grasveld bij de parkeerplaats zitten een paar wallabies gras te eten. We rijden naar de andere camping bij het park, waar we de laatste nacht hier zullen verblijven. In tegenstelling tot het holiday Park worden we hartelijk ontvangen door de vrouw achter de receptie. Deze camping ligt bovenop een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht over de omgeving. Op de kampeerplekken kun je wel 5 voertuigen kwijt. We genieten de rest van de middag van het lekkere weer, de rust en het uitzicht.
Morgen gaan we naar het Blackdown Tableland gaan, de andere parel van midden Queensland.Read more
- Day 13
- Thursday, June 2, 2022 at 8:30 PM
- ☀️ 20 °C
- Altitude: 814 m
AustraliaWoorabinda23°47’27” S 149°3’47” E
Blackdown Tableland N.P.
June 2, 2022 in Australia ⋅ ☀️ 20 °C
We vertrekken al vroeg vanuit Carnarvon Gorge en rijden in anderhalf uur terug naar Rolleston. Onderweg komen we veel roadtrains tegen, vrachtwagens van 36 meter lengte. In Rolleston nemen we een shortcut naar Blackwater. De weg voert langs weideland en er is weinig verkeer. We stoppen onderweg voor een koffiepauze en hierna komen de tafelbergen van Blackdown in zicht. Het landschap is verder zeer weids, met op de uitgestrekte vlaktes wat bomen. Het doet aan als een Afrikaanse Savanne. Niet gek, want we zitten op dezelfde hoogte als in Namibië vorig jaar.
Rechts van ons dient de Blackdown mijn op, dit is een steenkolenmijn van 80 km lang en een belangrijke werkgever voor de regio. Het is dan ook niet gek als je borden langs de kant van de weg ziet staan die tegen vergroening zijn. Hierdoor dreigen mensen natuurlijk hun baan kwijt te raken. In Blackwater willen we boodschappen doen bij de Woolworths, we zijn door de meeste dingen heen. Het is woensdag en de winkel is dicht..... We gaan dan maar naar de winkel bij de benzinepomp, om de hoogst noodzakelijke dingen te kopen. Daar vertelt de kassière dat het een regionale feestdag is.
Het is nog een uur rijden naar het park, we passeren de ene na de andere trein van 100 wagons gevuld met steenkool. We gaan van de hoofdweg af en rijden op de tafelbergen af door open weidelanden. De koeien willen soms moeilijk aan de kant gaan. De 6 km naar boven gaan ontzettend steil, de camper heeft er duidelijk moeite mee. Eenmaal boven hebben we een prachtig uitzicht over de weide omgeving.
De laatste 8 km zijn onverhard en we worden flink door elkaar geschud. De camping ligt in het bos en heeft 16 plaatsen, die allemaal ruim uit elkaar liggen. Je moet in de parken altijd van te voren reserveren via internet, hierdoor moet je wel vooruit plannen. Er is hier geen bereik, dus bijboeken is lastig 😅.We zitten op 800 meter en het is bijna winter, dus je merkt tegen de avond goed dat het kouder is. Dat lossen we op met een mooi vuurtje. Er wordt door iedereen flink hout gesprokkeld, al is dat verboden. Voor de Australiërs is het ook echt winter, ik zit in korte broek, zij met muts en winterjas aan. Koken is lastig, want de Kookabura (vogel) is de grootste dief die er is, dat blijkt ook, als hij een worst in volle vlucht die op het haardvuur ligt probeert te stelen. Dit type camping ligt ons het best, midden in de natuur en heerlijk rustig.
De volgende ochtend schijnt de zon weer uitbundig en rijden we nog 8 km verder over de onverharde weg. Hier dalen we te voet af naar de Gudda Gumoo. Dit is een waterval die in verschillende etappes in een kloof valt en werkelijk prachtig is. We laten de foto's voor zich spreken. Eenmaal terug op de camping genieten we nog van de middag en wandel ik nog naar Goon Goon Dhina, waar vele handen te zien zijn op de rotsen die de Aboriginals hier lang geleden hebben achtergelaten.
Morgen gaan we verder 400 km door niemandsland richting het noorden en rijden we achterop een wel heel bijzonder transport.Read more
- Day 14
- Friday, June 3, 2022 at 6:38 PM
- ☀️ 26 °C
- Altitude: 695 m
AustraliaLong Gully21°10’1” S 148°30’22” E
Naar Ovide in het Eungella N.P.
June 3, 2022 in Australia ⋅ ☀️ 26 °C
Bij het weggaan vanuit de Blackdown Tablelands stoppen we bij het Yaddamen Dhina uitzichtpunt. Hier kijk je uit over de tafelbergen en het daarachter gelegen platte laagland. We dalen de steile weg af in de laagste versnelling, door de omvang van de bus wil deze zich anders alleen maar van de berg storten. We tanken nog bij in de volgende plaats, je kan nooit genoeg benzine hebben en beginnen aan een paar honderd kilometer door niemandsland.
De weg is redelijk goed, dus we kunnen meestal 120 aanhouden. Er is wel redelijk wat verkeer in de tegengestelde richting. Gedurende een paar uur passeren we twee plaatsen, de weg gaat vooral langs uitgestrekte weidelanden, met af en toe wat koeien. Het is een saaie rit, totdat we achterop een zeer zwaar transport rijden. Deze bestaat uit een oplegger met daarop een enorme rups, waarschijnlijk een onderstel van een mijnbouw voertuig. De vracht neemt de volledige breedte van de weg in beslag, alle tegenliggers worden door de politie escorte in de berm gezet. Wij mogen gelukkig na even al passeren als de weg net breed genoeg is.
In Nebo stoppen we bij een picknickplaats voor de lunch. Er zijn geregeld zulke plaatsen om uit te rusten, blijkbaar vallen er aardig wat verkeersdoden. Langs de kant van de weg staan geregeld borden met Survive this drive, heel opbeurend 😅. Ook wordt met autowrakken soms duidelijk gemaakt wat je kan overkomen. Hierna rijden we nog een uur door bosrijk gebied waarna we afdalen naar de kustregio van Mackay. Dit is een vallei die aan drie kanten wordt omgeven met heuvels en bijna helemaal wordt gebruikt om suikerriet te verbouwen. Queensland produceert 90 procent van het Australische totaal en 80 procent daarvan wordt geëxporteerd. Als je tussen de velden met metershoge planten doorrijdt komen gelijk beelden van menig horrorfilm naar boven.
In Marian doen we boodschappen (wat is het drukkend heet hier) en rijden daarna door de suikerriet velden door de vallei totdat het niet meer kan. Daar gaat de weg via veel haarspeldbochten slingerend omhoog. Ook hier is er een flink stijgingspercentage, onze bus heeft het zwaar te verduren. Na 5km zijn we boven en hebben we een prachtig uitzicht over de vallei waardoor we net gereden zijn. Een paar kilometer verderop ligt het Broken River Camp waar we vannacht slapen. Dit is een kleine camping met 8 plaatsen op een grasveld in het Eungella N.P.
Ons doel hier is het zien van vogelbekdieren (platypus) welke erg schuw zijn. Dit zijn zoogdieren die eieren leggen en alleen in het oostelijk deel van Australië voorkomen We hopen dus een glimp van Ovide en zijn vriendjes op te vangen. Wie Ovide is kun je hier terugvinden:
We lopen langs de rivier die langs de camping loopt naar de eerste plaats waar je ze kunt zien en hebben meteen raak. Twee vogelbekdieren zwemmen in de rivier en duiken steeds onder om naar voedsel te zoeken. Eentje zwemt vlak onder onder ons door, maar ze verdwijnen daarna naar de overkant. Op de tweede plaats iets stroomopwaarts zien we eerst wat schildpadden en een blauwe ijsvogel, daarna verschijnt er nog een vogelbekdier die ook nu recht onder ons in de rivier zwemt. Missie geslaagd.Read more

TravelerWederom een mooi verslag! Leuk dat jullie Ovide hebben gezien :) De bus doet het goed!
- Day 16
- Sunday, June 5, 2022 at 7:00 AM
- ☀️ 26 °C
- Altitude: 26 m
AustraliaWedge Island20°55’29” S 149°2’52” E
Cape Hillsborough Tourist Trap
June 5, 2022 in Australia ⋅ ☀️ 26 °C
Het is vanochtend schitterend weer, dus we blijven tot 10.30 uur op de camping zitten. De vrouw tegenover ons is met een auto en kleine hippie caravan aan het kamperen. Ze heeft een electrische koelbox in de auto staan, waar ze zonnepanelen voor heeft. Ze weet daar en met zichzelf weinig raad en is de hele tijd ermee in de weer, dan verdwijnt ze weer een tijd in de caravan en loopt verdwaasd rond. Wat ze hier doet, we vragen het ons af.
We stoppen nog bij het Sky Viewpoint en kijken net als gisteren uit over de vallei richting de kust. Ook doen we nog een korte wandeling door het regenwoud naar een boom welke een doorgang heeft en je er dus door heen kan lopen. We dalen de weg weer af naar beneden en rijden via allerlei kleine weggetjes naar de kust. Deze zijn vaak maar 1 rijbaan breed en soms zelfs onverhard. Niet de beste route dus, maar zo krijgen we wat van het platteland te zien. Zoals overal staan er prachtige huizen op grote stukken grond, maar ook veel bouwvallen. Ook hier wordt veel suikerriet geteeld.
Onze bestemming is Cape Hillsborough N.P. aan de kust. De camping van het national park was al volgeboekt, dus we wijken uit naar het Tourist Nature Park, de enige andere keus. Dit ligt inderdaad in de natuur, maar verder heeft het daar weinig van weg. Iedereen staat dicht op elkaar gepakt en alles is vrij gedateerd. We staan gelukkig achteraan en hebben nog een vrij grote kampeerplek.
Niets mag de pret drukken, we zitten direct aan het strand en niet veel later liggen we in het warme water van de oceaan. De camping ligt aan een brede baai met een uitgestrekt zandstrand en daarachter heuvels met regenwoud. Verder gaat er eigenlijk niemand de zee in, geen idee waarom. Ik loop nog via een landtong naar een nabijgelegen eiland, wat alleen bij eb te bereiken is. Er liggen veel vulkanische rotsen in de branding waar schelpen op groeien.
Die avond wordt de rust verstoord door een film die met veel kabaal in de buitenlucht wordt vertoond. Geen wifi voor de rust (maakt ons niet uit), maar wel dit........
Er moeten hier kangoeroes bij zonsopkomst op het strand zitten, dus wij zijn om 6 uur opgestaan. We komen op het strand waar de halve camping om een ranger staat. Daarachter is een stuk strand afgezet met pionnen en daar zitten ze hoor. Te eten van hoopjes voer 😵💫. En prachtig dat iedereen dit vindt. Je mag de dieren in de nationale parken niet voeren, maar dit mag wel? Dit is toch echt een deceptie, maar we hebben gisteren een heerlijke dag aan het strand gehad, dus we mogen niet klagen 😄.
Maar goed, we gaan straks verder richting de Whitsundays om daar een boottocht te doen naar de beroemde Whitehaven Beach en 2x te snorkelen. Zoiets toeristisch is eigenlijk niet aan ons besteed, maar we willen deze highlight toch beleven.Read more

TravelerDat niemand anders de zee in ging, zou voor mij toch een barrière zijn om me er vrolijk en zorgeloos in rond te wentelen. Sidderalen, vampierinktvissen, koraalduivels, reuzenkrabben, cookie cutter haaien? Tenen en vingers na zwempartij geteld? Intrigerende foto van grijs strand met zwarte stippels. Mooi patroon voor een lange rok.
- Monday, June 6, 2022 at 11:00 AM
- ⛅ 26 °C
AustraliaPinnacle Point20°3’39” S 148°57’23” E
Whitsundays snorkellen I
June 6, 2022 in Australia ⋅ ⛅ 26 °C
Hierbij alvast wat foto's van onze snorkeltrip bij de Whitsundays. Video's gaan op dit moment helaas niet, ik denk dat de bestanden te groot zijn.
- Monday, June 6, 2022 at 11:36 AM
- ⛅ 27 °C
AustraliaButterfly Bay20°4’0” S 148°56’18” E
Whitsundays snorkelen II
June 6, 2022 in Australia ⋅ ⛅ 27 °C
Via YouTube zijn deze video's te zien:
- Monday, June 6, 2022 at 7:00 PM
- ⛅ 27 °C
- Altitude: 20 m
AustraliaShute Harbour Airport20°16’37” S 148°45’13” E
De Whitsundays
June 6, 2022 in Australia ⋅ ⛅ 27 °C
In Cape Hillsborough doen we 's ochtends nog een wandeling door een mangrove, er staat nu weinig water in doordat het eb is. We zien veel bomen die typerend zijn voor een dergelijk landschap. Hierna rijden we in een paar uur naar Airlie Beach. Veel te zien is er niet onderweg, suikerriet wordt afgewisseld met heuvels en bos.
In Airlie Beach doen we boodschappen bij de Woolworths. We hebben daar een kortingskaart waarmee je bij de tankstations van de Woolworths korting krijgt als je ook boodschappen doet. Het assortiment is zeer ruim, er is een bakkerij en een slager waar je ook verse vleeswaren kunt kopen. Alle groenten en het meeste fruit komt uit Australië en N.Z. De 🥑 worden bijvoorbeeld in QLD geteeld en zijn 2x zo groot als bij ons, en ook een stuk lekkerder. Bij veel boodschappen rekenen we af bij de kassa en bij wat minder bij de zelfscan. De kassa kan soms erg lang duren, omdat men lang met elkaar staat te praten, of alle boodschappen ook door de cassiere worden ingepakt.
Wat opvalt is dat alle toeristen hier schijnen te komen, het is druk op straat en er rijden veel camperbusjes rond. Dat zijn we tot nu toe niet gewend. Wij staan op een camping van de keten Big4 voorbij Airlie Beach in het Conway N.P. De camping is omgeven door groen en het is er rustig (net te ver van de stad). We doen een was, later blijkt dat die maar niet droogt door het vochtige weer. Het is ontzettend heet en benauwd, maar voor de Australiërs is dit nog steeds koud 😂. Wij zoeken verkoeling in het zwembad.
De volgende ochtend worden we opgehaald voor onze boottour met de Thundercat. We schrijven ons bij de haven in en krijgen een stingersuit tegen de kwallen. Het seizoen is al voorbij, dit zal voor de zekerheid zijn. Het is geen overbodige luxe, omdat tijdens de zomermaanden je echt niet zonder de zee in moet, aangezien er meterslange Portugese oorlogschepen in het water zitten (die dodelijk kunnen zijn). We nemen plaats in de rode catamaran en gaan op pad. De dag begint helaas bewolkt, hopelijk klaart het nog op.
De ontdekkingsreiziger James Cook kwam in dit gebied op eerste Pinksterdag, vandaar de naam Whitsundays. Een uur varen komen we bij het eerste eiland en mindert de boot abrupt vaart. Een van de motoren is kapot en kan niet meer aan, we varen met een slakkengang verder naar de eerste snorkellocatie. De Thundercat is nu dus een Slow Moving Snail geworden. Dat mag de pret niet drukken, we trekken onze zwempakken aan en plonzen in het water. Het is inmiddels ook zonnig geworden, dus ideaal om te snorkelen. Het koraal is aangetast door de laatste cyclonen, maar toch zien we veel variatie onderwater. Ook zwemmen er veel vissen in allerlei kleuren, sommige zijn erg groot. Het is grappig om tussen een school vissen in te zwemmen.
Na een half uur vertrekken we naar een tweede locatie, waar minder vissen zitten, maar het koraal veel mooier is. Na het snorkelen varen we om het eiland heen en krijgen we een smakelijke lunch geserveerd. Niet veel later komt gelukkig de vervangende boot en kunnen we daarmee op volle snelheid de tour hervatten.
De laatste stop is Whitehaven Beach, een van de toeristische iconen van Australië. Dit strand bestaat uit wit silica (geen zand), wat lang geleden door een vulkaanuitbarsting is vrijgekomen. We wandelen eerst naar een uitzichtpunt en kijken neer op de witte stranden en riviermonding. Daarna wandelen we naar het strand, waar we een duik nemen in het kristalheldere water. Hierin zwemmen ook kleine rode pijlstaartroggen, die zich soms ingraven in het zand en je alleen twee ogen ziet. Een voordeel dat we zo laat op het strand zijn, is dat alle andere tours al weg zijn en we kunnen genieten van de rust en het prachtige landschap.
Met de ondergaande zon varen we in anderhalf uur terug naar Airlie Beach en worden we weer naar de camping gebracht. Het was ondanks de pech een zeer leuke dag en het heeft onze verwachtingen overtroffen.
Hierna volgen straks nog 2 blogs met wat foto's en filmpjes van de actioncam.Read more
- Day 19
- Wednesday, June 8, 2022 at 10:59 AM
- ☀️ 27 °C
- Altitude: 9 m
AustraliaNelly Bay19°9’29” S 146°51’19” E
Magnetic Island: koala's spotten
June 8, 2022 in Australia ⋅ ☀️ 27 °C
Na het ontbijt rijden we vanuit Airlie Beach via de Pacific Coast Way richting het noorden. Het stuk naar Townsville is om de zoveel kilometer opgebroken en het schiet hierdoor niet zo op. Overal worden inhaalstroken aangelegd, zo te zien zijn ze nog jaren bezig. Een upgrade is hard nodig, dat vinden de Australiërs ook. Er staat een bord langs de weg, waarop staat dat ze in Malawi een betere highway hebben. Deze zal door de Chinezen zijn aangelegd, ze zullen hier wel gelijk in hebben. Heuvels en valleien vol suikerriet wisselen elkaar af.
In Townsville hebben we een rustige camping uitgezocht, op het gedeelte zonder electra staan we alleen tussen de hoge bomen. We maken als enige gebruik van het zwembad, wat niet heel warm is, maar voor ons een prima afkoeling biedt voor het hete en benauwde weer. Als we zitten te eten krijgen we bezoek van een soort steltlopers, die met zo'n hoge toon beginnen te krijsen, dat we ze vriendelijk verzoeken verder te gaan. Zodra de duisternis is gevallen spotten we nog 2 buidelratten die in de boom naast ons wonen
De volgende ochtend rijden we vroeg naar de veerhaven om de boot van 7:45 uur te nemen naar Magnetic Island, wat op 20 minuten varen van Townsville ligt. Eenmaal daar nemen we de bus, die vol buitenlandse tieners zit, naar de Forts Walk. Dit is een wandeling van een paar kilometer naar de top van een heuvel waar een oude legerbasis ligt uur de Tweede Wereldoorlog. Onderweg kunnen we met wat geluk 🐨 zien, hier woont de grootste populatie van noord QLD.
Het is een mooie dag en nog niet zo warm, dus prima wandelweer. Het pad slingert zich omhoog door een mooi bos, sommige bomen staan geel in bloei. Na ongeveer 20 minuten hebben we geluk en zien we twee koalaberen aan beide kanten van het pad. De ene zit geklemd tussen een klein takje en de stam van de boom. Het ziet er niet echt comfortabel uit, maar hij lijkt tevreden aan het slapen te zijn. De andere ligt wat hoger op een dikke tak.
We vervolgen onze weg omhoog en hebben op verschillende punten mooi uitzicht over zee, de omliggende eilanden en het vasteland. Bovenop de heuvel staat een oud commandocentrum en radiotoren. Nadat Japan in 1942 bombardementen uitvoerde op Townsville is deze post gebouwd, die voornamelijk door vrouwen werd bemand. Ook waren er in Townsville tienduizenden Amerikaanse soldaten gelegerd, waardoor de stad erg groeide.
Op weg naar beneden kijken we nog even bij de koala's, die om beurten heel even wakker worden. We nemen de bus terug naar de veerhaven en eten daar een pie voor de lunch. Wachtend op de veerboot spotten we een paar kleine wallabies die tussen de keien van de pier wonen.
Straks vervolgen we onze weg naar de hoogste waterval van Australië en het regenwoud van het Wooroonooran National Park.
We hebben ook nog 3 blogs gepost met foto's en video's van onze actioncam, deze staan wat verder naar onderen (bij de Whitsundays en Fraser Island).Read more

TravelerJazeker, het is toch nog gelukt 😄. En het was een prachtige ochtend voor een wandeling. We zijn blij dat we toch nog naar het eiland zijn gegaan.

TravelerIneens kwam alles binnen. Gezellig. Prachtige series. Jullie zien er wel woest, wild en avontuurlijk uit.
- Day 20
- Thursday, June 9, 2022 at 9:39 AM
- Altitude: 580 m
AustraliaWallaman Falls18°35’19” S 145°48’22” E
Wallaman Falls
June 9, 2022 in Australia ⋅ ⛅ 24 °C
Nadat we weer in Townsville zijn vervolgen we onze reis noordwaarts. Het eerste stuk rijden we over de Pacific Coast Way en slaan in Ingham linksaf het binnenland in. We rijden via een serie kleinere wegen door een vallei met voornamelijk koeien, die soms niet de weg af willen. Gelukkig kunnen we ze stapvoets passeren. De weg gaat aan het einde van de vallei zeer bochtig omhoog. We stoppen bij een uitzichtpunt en duiken dan het regenwoud van het Girringun National Park in.
We slapen die avond op 500 meter hoogte op de camping van de Wallaman Falls. Dit is is een gezellige camping midden in het regenwoud, met een tiental plekken waar je je voertuig neer kunt zetten. Voor het eten wandelen we naar een kleine waterval en 's avonds steken we een vuurtje aan met gesprokkeld hout wat we al een week bij ons hebben. Dit is ook nodig om buiten te zitten, want op deze hoogte koelt het aardig af. Tijdens het koken worden we belaagd door kalkoenen, die ook honger hebben. We kunnen niets ook maar 10 seconden alleen laten, of ze zitten op de tafel en in de camper. Ook een kaars heeft voor hen voedingswaarde 😂.
De volgende ochtend bezoeken we Wallaman Falls, dit is de hoogste waterval van Australië. Het water stort zich 260 meter een kloof in, wat natuurlijk een prachtig schouwspel is.Read more
- Day 21
- Friday, June 10, 2022 at 9:36 AM
- Altitude: 392 m
AustraliaHenrietta Creek17°36’24” S 145°46’42” E
Wooroonooran NP : daar loopt een .....
June 10, 2022 in Australia ⋅ ⛅ 24 °C
Vanaf Wallaman Falls dalen we weer af naar de kust en doen boodschappen in Ingham. Van daaruit rijden we noordwaarts en zien we naast het gebruikelijke suikerriet ook bananenplantages verschijnen. De trossen bananen zitten in een beschermde zak om ze te beschermen tegen ongedierte en ziektes.
We stijgen geleidelijk en rijden tussen glooiende heuvels door tot aan de rand van het regenwoud van het Wooroonooran National Park. Bij de Namur Tropical Skywalk kun je over een verhoogd platform op 30 meter door het woud lopen. Dit geeft een totaal ander perspectief op hoe een regenwoud eruit ziet.
Een deel van dit woud is in 2003 tijdens een cycloon tegen de vlakte gegaan, waardoor er plaats kwam om dit platform te bouwen, maar ook jonge planten en bomen de ruimte kregen om te groeien. Over het algemeen staan er bomen die een jaar of 50 oud worden en ook kleiner blijven, en bomen van tientallen meters hoog die honderden jaren oud worden. We horen veel verschillende vogels, maar door het dichte bladerdak zien we ze niet. Vanaf een uitkijktoren kijken we neer op een rivier die tussen de bergen door loopt. De hoogste berg van Queensland zit helaas in de wolken.
Vijf kilometer verderop ligt onze camping bij Henrietta Creek, ook midden in het regenwoud. Tegen de schermering loop ik over een wandelpad naar de Creek toe, waar je ook kijkt is wel wat te ontdekken. Dikke boomstammen met uitgestrekte wortels, lianen die aan de bonen hangen en allerlei planten die zich aan de boomstammen hechten. Als ik terug op de camping kon loopt daar ineens de moeilijk te spotten reus op zijn gemak rond, de Cassowary. Deze vogel die niet kan vliegen komt alleen voor in Australië en Papoea en is de op twee na langste en op één na zwaarste vogel. In het halfduister ziet hij er nog indrukwekkender uit. Ze zijn ook niet voor de poes, vooral de mannetjes kunnen hun vrouw fel verdedigen. Ze behoren naast de Krokodillen en kwallen tot de dieren waarvoor je moet opletten.
De volgende ochtend doen we twee korte wandelingen naar de Wallicher en Tchupala Falls.Read more
- Day 22
- Saturday, June 11, 2022 at 9:45 AM
- ⛅ 20 °C
- Altitude: 689 m
AustraliaLake Tinaroo17°8’50” S 145°35’16” E
Atherton Tablelands: falls en fig trees
June 11, 2022 in Australia ⋅ ⛅ 20 °C
Na onze wandeling naar de watervallen rijden we de Atherton Tablelands op. Dit is een hoogland van glooiende heuvels met weidevelden en vruchtbare akkers door de vulkanische grond. Ongeveer 10.000 jaar geleden zijn de vulkanen voor het laatst uitgebarsten en zo is het huidige landschap ontstaan. Het gebied is rijk aan watervallen en kratermeren. In 2009 bezochten we dit gebied ook al, wat veel op Nieuw-Zeeland lijkt.
We stoppen eerst bij de Milla Milla Falls, die als een perfect plaatje zich van een vulkanische wand naar beneden stort in een klein meer. Het water is ijskoud, maar dat weerhoudt de Instameisjes niet om te poseren in bikini. Hierna rijden we verder heuvel op, heuvel af naar de Curtain Fig Tree. Ooit heeft een zaadje van een vijgenboom zich bovenin een boom genesteld, waarna een gordijn van wortels naar beneden is gaan groeien die de originele boom hebben verstikt. Deze is vervolgens ongevallen tegen een andere boom, waarna nog meer wortels zijn gaan groeien en ook deze boom is verzwolgen. Inmiddels is de nieuwe vijg zo'n 500 jaar oud en 50 meter hoog en zeer imposant om te zien.
Niet veel verderop in het Danbulla N.P. staat nog een dergelijke boom, de Cathedral FigTree, welke minder wortels heeft die naar beneden groeien, maar qua omvang groter is dan de vorige. In hetzelfde park rijden we verder door het regenwoud over een onverharde weg naar onze camping van vandaag. De camping ligt aan de oevers van een stuwmeer en heeft allemaal plekken tussen de bomen en aan het water. Het is weekend en het is aardig druk op de camping met Australische families. Het is eerst bewolkt, maar aan het einde van de middag komt de zon door en is het genieten. s Avonds wordt het erg rumoerig, totdat iemand schreeuwt dat de muziek uit moet.
De volgende ochtend zijn we vroeg wakker en worden we getrakteerd op een prachtig schouwspel. Het is zonnig, maar boven het meer hangt een mist, waarvan flarden soms de camping op trekken. Niet veel later trekt de mist op en zitten we in de zon te ontbijten en de Australiërs te observeren. Hoewel het water erg koud is, zwemmen en kanoën de kinderen al volop om 8 uur. De ouders zijn ontbijt aan het maken, wat net als overal bestaat uit eieren met spek. Er worden bootjes te water gelaten om te gaan vissen, waterskiën etc. De nachtbrakers komen pas later uit hun tenten en caravans. De Australiërs weten zeker hoe je kan kamperen en genieten in de natuur.
Halverwege de ochtend vertrekken wij richting het laatste stuk van onze reis, de regenwouden van de Daintree en het Great Barrier Reef.Read more