• Cai Be: fietstocht langs de Mekong

24. marraskuuta 2023, Vietnam ⋅ ⛅ 31 °C

Na het ontbijt kiezen we een fiets uit, het resort heeft er tientallen, maar aan veel mankeert wat. We fietsen naar de veerboot toe, welke ons in een paar minuten naar het eiland Tan Phong brengt. Hier fietsen we via kleine paadjes over het eiland. De vele mangroven en kanaaltjes staan allemaal in verbinding met de Mekong, welke ook hier getijden kent.

Op het eiland wordt veel fruit verbouwd, waaronder Jackfruit, dat zijn grote groene vruchten. Veel mensen zien we niet op straat, het is ook erg warm. Het contrast tussen huizen is groot, er staan nieuwe grote tussen, maar ook oud en vervallen. Uiteindelijk komen we bij de andere kant van het eiland, waar een nieuwe boulevard wordt aangelegd die kilometers lang is. Blijkbaar hebben ze grote plannen. Voor wie vragen we ons af 🤣.

We nemen een andere veerboot naar Cai Be, die zich snel vult met vooral scooters die de fruitoogst naar het vaste land brengt. Cai Be is vooral stoffig en druk, dus slaan we een paar boodschappen in en fietsen nu toch redelijk oververhit terug naar het resort. Daar koelen we af in het zwembad en relaxen de rest van de middag in de schaduw.

Het eten is zoals gezegd wisselend, vanavond hebben we smaakvolle garnalen omwikkeld met een slierten beslag. We vermaken ons kostelijk met het klungelige gedrag van het personeel en de andere gasten.
    Lue lisää