• Capitol Reef: Hickman Bridge

20 mei 2024, Verenigde Staten ⋅ ☀️ 24 °C

Het park ontleent zijn naam aan een zandstenen klif in de Waterpocket Fold, die op het Capitool in Washington D.C. lijkt, vandaar het Capitol Reef. Wij doen een wandeling van 4 km naar de Hickman Bridge, een natuurlijke brug. In tegenstelling tot een arch worden deze door het water van een rivier uitgesleten, waardoor er een gat ontstaat. Bij een arch zorgen regen en wind hiervoor. Gelukkig is het nu een stuk minder druk op de parkeerplaats, dus onze timing is perfect.

Het pad gaat eerst steil omhoog, boven ons torenen de witte kliffen van zandsteen uit. De klim is vrij zwaar, mede door de hoogte van 1600 meter, dat is ook aan de andere toeristen te zien. We denken niet dat iedereen het gaat halen. Sommige mensen gaan op hun gympen naar boven of vragen zich af hoe ver het nog is. Via een kleine canyon komen we uiteindelijk bij de Hickman Bridge uit, welke 65 miljoen jaar geleden door het water van een rivier is gevormd. Het is zeer imposant om onder het dikke gesteente door te lopen. De brug is ongeveer 40 meter wijd en hoog. Aan de andere kant komen we bij een uitzichtpunt over de vallei beneden.
    Meer informatie