• Kaituna/Blenheim

18 de abril de 2015, Nova Zelândia ⋅ ☀️ 16 °C

V noci mi bylo teplo a dnes se zase (asi jen na chvilku, predpokladam :-/) vratilo leto. Nadherny den jako stvoreny pro:
    1. Vychazku s Mouse - odmitla jsem skrabat se zase vyhorelym lesem, tak jsme to vzaly hezky civilizovane po nasi gravel road.
    2. Kavicku na lodi - Mira valil na predposledni smenu a asi se mnou trochu pocestuje, tak jsme potrebovali trochu probrat plany. Resp. jsem ho potrebovala presvedcit o tom, ze muj vrak je o neco lepsi nez ten jeho, takze se bude cestovat Toyotou a jeho faro pojede odpocivat do Christchurche - ja svou kamosku neopustim, ted, kdyz jsem do ni narvala 6 stovek ;-)!
    3. A predevsim pak (kolikatou uz v poradi :-)?) kostovacku mistnich vin - Nautilus mam jenom 3 kilasky od domu, po uplne bocni ceste, kde nikdo nejezdi, takze jsem si v klidu mohla nejaky ten lok doprat, ze? Pan na me rozhodne nesetril (asi, ze jsem tu byla posledni, sama samotinka, a nez jsem nastartovala, uz se jal sklizet ceduli "open") a jeste mi vysvetlil, co se skryva za symbolem jednoho z mala vinarstvi v oblasti, co jeste zustalo v rodinnych rukach (Skeble nautilus ma uvnitr spoustu komurek - chambers -, ze kterych postupne roste. Kazda nasledujici je presne 1,neco krat vetsi nez ta predchozi. Matematika. Dokonalost. A te se pry snazi se svymi viny dosahnout i v Nautilusu.). Nemohla jsem odjet s prazdnou, to proste neslo. Prastila jsem se pres kapsu a koupila Leslieum za jejich pohostinnost Sauvignon Blanc z jubilejni, 30. sklizne. Tak snad bude chutnat (pokud to do te doby nevypiju sama:-)).
    Leia mais