• Judah Track

September 16, 2015 in New Zealand ⋅ ☀️ 13 °C

Tak jsem na ceste. V 8 jsem se rozloucila se Stone Street a po desate byla kousek pred Glenorchy a vyrazela na malou rozcvicku pred zitrejsim trekem. Hlavni cil: zjistit, jak vysoko/nizko je tady snih.
    Mount Judah trek se vlni pod stejnojmennou horou (1416 m, snih tu nebyl) a kopiruje starou tezarskou trasu. Chaty na ni tu vybudovali hornici, co tady od konce 19.stoleti tezili rudu zvanou anglicky scheelite. Nejdriv k Boozer Hut (pojmenovane podle konzumacnich navyku jednoho z jejich obyvatel ;-)), pak Bonnie Jean Hut a Heather Jock Hut (ta byla mou nejvyse polozenou destinaci, posledni usek pekne ve snehu) a zpet dolu pres Jean Hut.
    Celou cestu me doprovazely super vyhledy na Mount McIntosh (1701 m, kdybych mela cely den, je mozne udelat cely McIntosh Loop Track az k chatam pod horou v nejakych 1500 m) a Mount Alaska (1965 m, na vrchol se vyrazi prave z Heather Jock Hut, ted je ale - logicky - pod snehem). A v dalce se z mraku obcas vynoril majestatni vrchol Mount Earnslaw.
    Teply (i kdyz vetrny) jarni trek, co mi zabral bez 15 minut 5 hodin. Tak aby nam to pocasi vydrzelo :-/.