• Szent György-hegy

13. august, Ungarn ⋅ ☀️ 28 °C

Marci majdnem minden reggel megmászta a Badacsonyi hegyet, de én ezúttal nem tartottam vele, mert nem bírtam a tempóját, és hát reggelente az alvást többre értékeltem 😊
    Viszont hegymászás nélkül nem maradhattunk, így a Geminivel terveztettem egy kirándulást a Szent György-hegyre a másik oldalról, amerről még nem mentünk.
    Így sittysutty délben a 38 fokban sikerült is elindulnunk a Kisapáti temető felől. Zserbike is jött, és nagyon szépen bírta. Csak a nagyon forró aszfaltos helyeken kellett felemelni, hogy meg ne égesse a tappancsait 😊
    Első pihenőnk után a Jégbarlanghoz értünk, ami iszonyat menő volt ebben a melegben! Igazából egy kőhalom - de a mélyről szivárgó hideg levegőt megtartja (kb. 15 fok lehetett).

Kicsit bután voltak a jelzések, így akadt egy kis bizonytalanságból eredő vita, de sok lúd, disznót győz, arra mentünk, amerre mi csajok mondtuk! 😁
    A hegy tetején piszok forróság volt, így nem sokat időztünk. A bazaltorgonák pazar látványt nyújtottak! Badiban nem lehet ennyire közel menni hozzájuk!
    Jajj, nagyon jó kis túra volt!

Hazaérve kidőltünk, majd kertmozit csaptunk a Temus kis projektorommal és lámpafüzéremmel. 😉