Zsupán Bernadett

Joined March 2016
 • Day2

  Kompolás és haza

  May 23, 2018 in Hungary ⋅ ⛅ 29 °C

  Mivel Mártinak hajózási élmény kellett, és mivel én nagyon rövid távon tolerálom a vizi járműveket a kompozás mellett döntöttünk. Nem mellesleg a másik oldalon rögtön ott a pálya; lehet hasítani.
  Gyönyörű volt az égbolt, szép tiszta a víz, fújt a szél stb. a szokásos kompélmény 😉😆😋

  Pálya. Haza.

  Otthon viszont nagy meglepi várt!!! ... nem, nem az, hogy állhattam neki betölteni a tortát 🙂 , hanem hogy ott állt a BOBCAAAAAAT!!!!!!! Öröm, boldoccsá!
  Lehet holnap földet túrni!!! 🚜

  Megjegyzés: itt még nem tudtam, hogy 2 napig esni fog a földmunka után, és a kertünk sártengerré változik! 😟😢😭
  Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day2

  Tihany

  May 23, 2018 in Hungary ⋅ ⛅ 13 °C

  Nem kellett sietnünk haza (legalábbis ekkor még azt hittem... így Gyöngyi tortáját éjjel csinálhattam 😜), ezért egy rövid sétára felmentünk Tihanyba, mert amúgy is kompozni akartunk.
  Nem először járunk itt, így a teljesség igénye nélkül lófráltunk a szélben 😉
  Agonizáltam egy sort, hogy vegyek-e kosarat, majd fagyiztunk egy jót. Ennyi. 😊
  Read more

 • Day2

  Vászoly

  May 23, 2018 in Hungary ⋅ ⛅ 19 °C

  Már nem emlékszem teljesen pontosan honnan jött az isteni szikra, hogy menjünk el Vászolyba... a lényeg, hogy jött. 😉
  GpsAndrissal jól megterveztettük Szőllősön kersztül az utat, és nekivágtunk a domboknak. Lehet, hogy romantikus túlzás, de szerintem ez a "magyar Toszkána" ❤ Igazi élményautózás volt! Legalábbis nekem. Márti vezetett! 😁😂🤣😃😄😅

  Vászoly igazi kis gyöngyszem. Még mondhatni érintetlen. Jó, és ugye elfogult vagyok, hiszen néhány nagyon halvány, de annál kedvesebb emlék köt ide, hisz nagyapáméknak volt itt háza, és rengeteget játszottunk a jéghideg patakban (amit mi csak folyócskának hívtunk). Még áll a ház; a falumúzeum kapott benne helyet.
  Unokatesómék is beleszerettek a kis faluba, ők vettek is egy nyaralót itt; először azt kerestük fel anyu hathatós telefonos segítségével ("Igen, a kőfal, az az övék! ... nem azon túl... Diófa van. Fenyő nincs" ... de volt. 😂🤣)
  Ezután egy kényelmes séta során a folyócska forrását kutattuk fel, ami tulajdonképpen a Szent Jakab kútja, előtte egy kis felduzzasztott tavacskával. Ami szerintem nőtt, mert vagy 12 éve jártam itt Viktorral, és akkor kisebb volt! (Emlékszem bőszen belemásztam a jéghideg vízbe, és élveztem, hogy szinte zsibbad tőle a lábam, amíg észre nem vettük, hogy piócák vannak a tóban! 😮😲 )

  Szóval a tó. A szegélyező domboldal kapott jópár padot, és egy kis színpadot is kialakítottak.
  Mesés. Ha még egyszer férjhez megyek(Viktorhoz persze), akkor az itt lesz! 😊
  Read more

 • Day2

  Kényelmes kelés

  May 23, 2018 in Hungary ⋅ 🌙 9 °C

  Kényelmesen keltünk, jól bereggeliztünk, majd kicsekkolás előtt teraszoztunk, levegőzünk egy kicsit.
  Ami annyira bejött, hogy utána lent a parton folytattuk egy kis balcsis lábáztatással. Iszonyatosan kellemes volt az idő, és jó hűs a víz. Nem sokon múlt, hogy előássam a fürdőruhámat!

  Kávéztunk még egyet a teraszon, és becéloztuk a Bergmann cukrászdát Füreden.
  Bevallom sosem hallotam róla, pedig régi, híres családi cukrászda, és méghozzá egészen jó is! Az a málnás pisztaciamousse... Hmmm... (És benne volt a mag!!! Ezt Andinak mindenképpen el kell mesélnem!!! 🤗)
  ...maradjunk annyiban, hogy az előző nap megspórolt kalóriákat itt rögtön pótolni kellett! 😉🤣

  Ui.: ...azért kicsit elbizonytalanodtunk a cuki bejáratánál, mert egy táblán jelezték, hogy akinek lóg a hasa, és napszemüveget visel, az nem mehet be! 😀😁😂🤣😃😄😅🤣
  Read more

 • Day1

  Kenese

  May 22, 2018 in Hungary ⋅ ☀️ 4 °C

  Az állatkertből az eső zavart ki minket, bár inkább csak ijesztgetett, mert nem lett nagy zuhé.
  Innen már egyenesen Kenesére mentünk a hotelbe, ahol kipihentük a nap fáradalmait, majd vacsi után a pezsgőfürdőben űztük a stresszt elfelé kis életünkből. Miután mindenkit elüldöztünk (akaratunkon kívül 😊) és minden bolhát kiáztattunk, a bárban folytattuk a lazulást.
  Részemről egy Industrial koktél társaságában, amire mosolyogva felhúzta a szemöldökét a pultos kisfiú - pedig jelentem semmi vész nem volt benne, hiába a dupla adag vodka 😉
  Márti valami könnyű kis epreset ivott... illetve jobbára csak a felolvadt jéglevet szürcsölte le a tetejéről... Szóval az is nálam landolt... Nagy duzzogva... 😂🤣😂
  Read more

 • Day1

  Állatkert - dinópark

  May 22, 2018 in Hungary ⋅ ⛅ 23 °C

  ... bár kaptunk térképet, Márti rövid időre magamra hagyott, és sikerült is "eltévednem". Marhára nem érdekelt a dinópark, mégis ott kötöttem ki... szerencsémre, mert bizony igen jópofa volt!
  A sétány két oldalán a fűben, bokrokban; kvázi a természetes közegükben csücsültek (vagy épp álltak) a dinoszauruszok, illetve életnagyságú másuk. Érdekes volt belegondolni, hogy ezek a különleges és monumentális állatok valóban a földünkön éltek, s akár egy lépésükkel el tudtak volna taposni minket. Persze voltak kisebbek is, repülni tudók is, meg egy csomó felé, amit nem is ismertem...
  ... tiszta Jurassic Park... Ok, 1-2 bohóc szelfit nem tudtam kihagyni! 😂
  Read more

 • Day1

  Állatkert

  May 22, 2018 in Hungary ⋅ ⛅ 23 °C

  Tulajdonképpen az állatkert miatt mentünk Veszprémbe, de majdnem a várat is megnéztük! 😁
  Sajnos Márti nem volt a helyzet magaslatán, már annak is örültem, mikor az etteremben egy fél mosolyt sikerült belőle kicsikarnom...
  ... így kicsit aggódva tekintettem közös kis kirándulásunk elibe' ...

  Szóval állatkert.
  Nem olcsó mulatság (felnőttnek 3e ft, de én roki kísérőként végül 800 forintért mehettem be, aminek rettentően örültem! 😏) azonban ellentétben a budapestivel itt egy igazi parkban élnek az állatok; teljesen más hangulata van! Sajnos épp átépítés alatt álltak, így 1-2 állat kimaradt, de mindenképpen megérte a látogatás!

  Olyan csodásak voltak a barackrózsaszín pelikánok!!!
  Aztán a guanakókkal haverkodtam le (akiket én szimplán lelámáztam), mert persze vettem zoo csemegét, és így nem volt nehéz 😉
  Aztán volt persze mindenféle népség, zebra, zsiráf, elefánt, fóka, pingvin (! 😉) stb., de nekem az ecsetfülü disznó rabolta el a szívemet a kajla kinézetével, illetve a madárröpdében a skarlát íbisz a gyönyörű színével. Na jó a flamingók is szépek voltak abban a csepp édenben.
  Ja igen, és a maki sétány is mókás volt!
  Read more

 • Day1

  ... hogy legyen valami jó is ;)

  May 22, 2018 in Hungary ⋅ ⛅ 22 °C

  Mártival szoktunk csavarogni, ebben már semmi meglepő nincs 😉
  Balcsira viszont azért esett a választásunk; egy, mert szeretjük 😉 kettő, mert lejáróban volt vmi üdülési csekk, szép kártya, akármi, amit a kenesei T-komm üdülőben szépen fel is tudtunk használni. 😊 (És végre nem kellett bujkálnom!!!! 😅😆😀)
  És amúgy meg miért is ne legyen nekünk jó?
  ... ha már a földmunkások nem jöttek... most sem... És hiába ástam ki mindent a kertben... 😤🤬

  No, mindegy.
  11 körül útnak eredtünk és első megállónak becéloztuk az általunk igen kedvelt Johnny'st, de nem ám a diósdit, hanem a veszprémit. Tudunk élni, mi? 😆

  A süppedős boxot leszámítva minden rendben; a választék ételekből közel azonos a diósdiéval (itt Red Velvet is van...!!! Amit sajnos NEM kóstoltam meg 😭) , alkoholtartalmú italokból azonban jóval nagyobb a választék; sörök, borok, sőt még pálinka is van. Mondjuk itt a főtér középén helyezkedik el az étterem, gondolom nagyobb az esti forgalom, főleg így jóidőben.

  Teleraktuk a pocakunk, majd megcsodáltuk a téren a rózsalugast és indultunk tovább.
  Read more

 • Day2

  Firenze_piac

  March 20, 2018 in Italy ⋅ ☀️ 9 °C

  Nem az a klasszikus piac volt, amire számítottam, hanem modern; nagy épület, alul a vásári portékák tömege, fent meg a kaja-pia részleg.
  Csurgattuk egy kicsit a nyálunk lent, majd felmentünk és adtunk az élvezetnek! 😉

Never miss updates of Zsupán Bernadett with our app:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android