• Zsupán Bernadett

• Trip start
    August 9, 2025

Lekirándulás Badiba

August 9 in Hungary ⋅ ☀️ 30 °C

... vagy mondhatni minden kezdet nehéz 😀 ... már megint... Amúgy csak a szokásos. Pénteken vagy szombaton akartunk indulni Badacsonyba, HA MÁR VÉGRE NEM MENTÜNK NORVÉGIÁBA -- pedig Orsiék nagyon hívtak legalább 1-2 hétre is -- de becsúszott egy torta, így szombat lett. Gondoltam, akkor már maxiljuk ki!

Törökbálint - Szántód - Tihany. Kompozááás!!!!! Tihanyban felkapaszkodtunk a kilátóhoz, ahol Zserbike picit rosszabbul viselte az időjárást, mint gondoltam, így sajnos nem tudtam eléggé kigyönyörödni magam, de azért így is szép volt!

Tettünk egy kitérőt Vászolyba, majd betértünk Kánya Zoli Halsütőjébe Szepezden, és irány Badi.

Este egy kis Badacsonyi kikötős korzózással koronáztuk meg a napot!

...ja, és reggel Marci átúszta a Balcsit. Félig.

• Piac

August 10 in Hungary ⋅ ☀️ 27 °C

Marci minden hülyeségre rá tud venni... Reggel mise előtt elmentünk a Káptalantóti piacra vele meg Csirkével. Tök korán mentünk, de már így is ezren voltak!!! Annyi sok csoda volt ott, hogy mindent hazahoztam volna, de végül csak némi harapnivaló jött velünk.

Mise, ebéd, majd felszedtük Zsoltot az állomáson, és végre strandoltunk egyet rendesen, ahogy kell! Belépőt fizettünk, ettünk a strandon és nagyokat pancsoltunk a vízben úgy, hogy még SÜTÖTT A NAP!!!
    Viktor vett nekünk kürtőskalácsot, vattacukrot meg még mindenfélét, ennek okán olyan cukorsokkot kaptam, hogy NEM TUDTAM FAGYIZNI A SZIGLIGETI FAGYIZÓBAN! 😱😱😱 ... egy perc néma csend....

Este csaptunk egy szalonnasütést, és beüzemeltem a Temus feltekerhető csodafüzéremet! 😊 Csirke viccesen becsípett!

• Nehéz nap

August 11 in Hungary ⋅ ⛅ 24 °C

...ez egy nehéz nap volt, Csirke kolis jelentkezésével küzdöttünk 4en felnőttek! 🤪
    El is ment a nap fele...

Viktor közben felverte a sátrat, és kitaláltuk, hogy kint alszunk. Persze a leghidegebb éjszakát választottuk elsőnek... kicsit nosztalgikus volt a hittanos tábor után! 😂😂

Délután útnak indítottuk Csirkét, mert ment haza a HEGY tábor miatt. Persze késett a vonat, így aszalódtunk egy fél órát az állomáson.

• Tapolca

August 12 in Hungary ⋅ ☀️ 26 °C

A tapolcai piac alapvetés minden Badis nyaralásnál, így most sem lehetett másképp.
    Sajnos az idegrendszerem már nem a régi, így maga a kincskeresés inkább a régi tárgyakra fókuszált a ruhák helyett. Azért egy sportmellény befigyelt ezeöccáért. Ééés találtam egy nagyon menő gyertyatartót is, aminek csavaros az alja. Ha fogy a gyertya, egyszerűen feljebb kell tekerni. 😊

Szegény fiúk addig Csirke kolis papírjait intézték, majd együtt ebédeltünk egy jót a pápai húsüzem remekeiből. Közben egyet veszekedtünk, mert nagyon meleg volt és már mindenkinek korgott a gyomra.
    Miután mindenki megnyugodott, lesétáltunk a Malom-tóhoz és megismertem nagyapám mákos sztoriját az orosz katonákkal 😆
    (...hoztak neki 4 zsák mákot a malomba, hogy darálja meg. Ledarálta és 4 zsákot is adott vissza szépen, csakhogy a mák térfogata darálás közben nő, így lett egy 5. zsák is, amit szépen bezsebelt 😊 azok meg nem vették észre! 😂🤣😂)

Délután Viktort útnak indítottuk, majd este pancsoltunk.

Ja, délután megfürdettem Zserbit. Ötletem sincs miért 😳😳😳

• Szellemhegy

August 14 in Hungary ⋅ ☀️ 29 °C

Nem sikerült korán kelni, és mivel egész napos strandolás terveztünk, egy gyors, közeli hegy kellett, hogy kiélhessük hegymászási perverziónkat! 😁
    A Gulácsi hegyre, azaz a Szellemhegyre esett a választás(om 😊), és milyen jó is, mert remek túraút volt! Olyan szeretem-féle! 😉
    Közben kihívás elé állítottam magunkat; Zsolnak kellett beszélnie, Marcinak meg nekem hallgatni. Na, ez persze nem ment mindig, de azért 4-es alát adnék magunknak!
    Megspékelték a kirándulást Viktor telefonhívásai is, mivel ki lett adva neki a nyúletetés/itatás Budaörsön, de kulcsot nem mellékeltek neki a feladathoz. Így szegénynek be kellett másznia a kapun, amivel nem is volt baj befelé... kifelé azonban nem akart sikerülni! 😳😳😳 Szóval távmegoldásokat kerestünk neki, és végül Zsolt ötlete lett a befutó. Nehezen, de a nyúl is és Viktor is túlélte a dolgot.

Sajnos kicsúsztunk az időből, így csak esti strand lett, meg este Badacsonyban egy kis korzózás és lángosparty. Már épp hiányoltam egy kis kelt tésztát meg fokhagymát... Mama főzött végig (ezer hála érte), de a belezetünk nehezen viselte az ilyen kosztot folyamatosan, így konstans pukipartykat kellett tartanunk esténként! (Bocs, attól, aki ezt olvassa! 😂🤣 ... talán Dorcikám, Te vagy az egyetlen... 😊 )

Este még nosztalgiáztunk egy kicsit a mandulafánál fent, majd mentünk alukálni.

• ...és haza

August 15 in Hungary ⋅ ☀️ 31 °C

Elhatároztuk, hogy Ábrahámhegyre megyünk misére a változatosság kedvéért. Nem jött össze, maradt Tomaj. Ja, Nagyboldogasszony ünnepe volt, azért a pénteki mise. Viszont megtudtuk, hogy a van egy új kis kápolna Tomajon, a Szent István király kápolna, amit úgy tájoltak, hogy Nagyboldogasszonykor adott időben pont a Mária feliratra esik a fény.
    Na, ezt jól meg is néztük, míg készült az ebéd. Hála anyunak! ❤️

Délután pihentünk kicsit, majd nagy szomorkodva lebontottam a sátrat, amibe éjjel 5x belehányt Zserbi, mert anyu odaadta neki a szalonnabőrt! 😵‍💫 Illetve nem adta, mert megtiltottam neki, hanem elásta valahol, de Zs megtalálta a jelek szerint. 😵 Szegény jól elcsapta a gyomrát, és már nem is volt mit kitenni, csak kínlódott. Ekkor jutott eszembe, hogy én mit szoktam enni "ilyen gyomorra", és adtam neki egy kis joghurtot. Rögtön jobban is lett! Már megérte az a néhány macskajaj!!! 😂😂😂

Könnyes búcsút vettünk anyutól, és mivel sokat hisztiztem, hogy alig ettem fagyit a Várkávézóban, hazafelé még beugrottunk Szigligetre! 😉

Trip end
    August 15, 2025