• Medellín

November 16 in Colombia ⋅ 🌧 21 °C

Malo o mestecu…je kapital gorate province po imenu Antiquia⛰️Baje se imenuje ‘the city of eternal spring’ zaradi svojih dokaj predvidljivih in ne zelo spreminjajočih temperatur!
    Ko sem jaz prispela ob desetih zvecer v soboto je tako deževalo, da sem se čist zasekirala… potem pa se naslednji dan zbudim v prijeten dan, malo megleno, vendar soncku uspe pokukat vsake tolko. Temperature tam v dvejsetih✨
    Do včerajšnjega dela mesta sem se odpeljala z Uberjom vendar moto verzijo! Uber je tu zelo popularen in najbokj varna opcija za večerno spreminjanje lokacij. Čez dan pa imajo super opcijo, tako kot v Aziji, enkrat ali celo dvakrat cenejši, taksi na motorčku🤭.
    Fino je, da kot stranka dobiš pin geslo, ki ga mora nato voznik vnest v svojo aplikacijo. S tem se počutiš mal bolj varno!
    No, včeraj me en Jose pobere in pičiva 10km proti Comuni 13. Priznam, da je tole postal en mojih ljubših načinov spoznavanja mesta. Zadaj sediš, gledaš naokrog🥰. Neka glavna ulica je bila zaprta, kar je meni samo pomenilo še 10minutni de-tour skozi neke male soseske.
    Meni zelo prikupno mesto. Zelo zeleno, polno zanimivih rastiln in majhnih zelenic, če je le za njih prostor. Promet je velik manj hektičen kot v aziji, tu celo nekateri uporabljajo žmigavce🙈.
    Po mojem sprehodu se vrnem v hostel, kjer takoj uhaklam dva tipčka,Thea iz Francije in Antonia iz Fijia! Se takoj poštekamo in skupaj še a par drugimi preživimo skupaj cel popoldne in večer✨.
    Highlight dneva? Definitivno, ko smo se usedli na eno pivo v povsem lokalnem barčku. Tam so nas nazačetku malo gledali postrani vendar nas hitro s toplimi nasmehi sprejeli med dogajanje. Live music, parčki plešejo salso💃. Tok so bili prikupniiii.
    Na eni točki mene in Andreo, eno drugo punco iz naše skupine, dva starejsa gospoda povabita na ples in se malo zavrtimo😇… super prvi dan v Kolumbiji, moram rect…