• Proti San Rafaelu

November 17 in Colombia ⋅ ☁️ 22 °C

V ponedljek se napotim proti mestu San Rafael, kjer me čaka prvi prostovoljni projekt v Južni Ameriki🤭.
    Do letališča z Uberjem, celo spregovorim par besed o vremenu s taksistom, potem pa kupit karto na avtobusni. Sistem majo zelo urejen in jasen in hitro najdem pravo prodajno in prav kraj, kjer počakam na svoj bus.
    Vožnja je prelepaaaa. Dvignemo se iz Medellina, ki je skrit med gorami. Lep razgled na mesto in obcestne soseke. Na eni točki odvijemo iz glavne ceste in razgledi postanejo še lepši. Gore in palme se izmenjujejo🌴…
    Vozimo se tudi mimo mesta Guatapé, ki je znan po svoji veliki skali, na vrhu katere imaš lep razgled na jezero in male otočke. Tokrat sem pičila naprej direkt v San Rafael, mogoče se ustavim na poti nazaj ali pa odvijem tja za kak vikend.
    V San Rafael prispem mal čez tri in tam na glavnem trgcu počakam enega tipčka, ki me bo ma motorju odpeljal do projekta.
    Pobere me en najstnik, najbrž ene 14 let star, me pobaše na njegov motorček in šibava… matr, kam rinemo🙈 najprej malo ob vodi in potem potka odvije strmo po blatnem pobočju, polna ovinkov, ki izgledajo od odzadaj nemogoči za odpeljat… kaj šele z eno štorasto turistko in njenim ogromnim ruzakom zadaj😅. Ampak valda to lokalni fantje obvladajo.
    Odloži me dobrih 20 minut kasneje, pred zadnjim ovinkom. Ostalo prekorakam sama in skoraj izdihnem na klanjčini.
    Pridem do prelepe male hiške, basically sredi ničesar, veselo me sprejmejo Jazz, Rizz in Anniina.
    Tole bo moja stalnica za par tednov💚.
    Skuhamo si večerjico, spijemo eno kavico in malo poklepetamo, potem pa se vsi utrujeni spravimo spat že mal čez devet.