• Iz Kolumbije v Peru🇨🇴🇵🇪

February 11 in Peru ⋅ ☁️ 29 °C

Prečkanje meje iz Kolumbije v Peru😆!!!
    Je bila cela zadeva😝…
    Torej, na Kolumbijskem delu, še v Leticiji, pristopim do ladjic in takoj me en gospod vpraša, če želim v Peru. Ja, želim.
    Za 10.000 (2,2€) me posedeta na malo leseno ladjico 🛶 in že se peljemo.
    Me kar zadane, ej, izstopam iz Kolumbije🥹🥹… pomaham adijo, kr mal stisne v srčku, I loved it here.
    Z gospodoma na ladjici (en spredaj en zadaj) klepetamo o Amazonki, pokažeta mi vse smeri, kam vijuga.
    Leticia je namreč tromeja, za Kolumbijo, Peru in Brazilijo. Z ladjico greš lahko skupaj s tokom na brazilsko stran, ali pa tako kot jaz, klubuješ reki in pičiš proti Peruju!
    Dobrih pet minut kasneje smo že prečkali Amazonko in rdeče-bele zastave Peruja plapolajo v vetru🇵🇪!
    I take my first steps on Peruvian soil, v malem mestecu po imenu Santa Rosa.
    Tam me gospoda usmerita do tuktuk voznika, ki me bo odpeljal do imigracije in nazaj.
    Vse deluje precej smoothly, majo izpiljen sistem.
    Vožnja traja mogoče 10 minut in jaz se sama sebi smejim, kakšna je na zgodba bo za tem štempljem v mojem passportu😆.
    Voznik me odloži pred immigration officem in me počaka spredaj.
    Tam potrkam, vstopim v air-conditioned sobo in se usedem pred mizo in gospodično, zadolženo za te zadeve.
    Upraša me, kok časa bom v Peruju približno, iz kje sem prišla…. In to je to, odobri moj vstop in minuto kasneje sem že zunaj!
    Nazaj do malega pristanišča, od tam spet z drugo barčico do točke, iz kjer štarta moja ladja. 🚢
    Samo ena lesena hiška, kjer se da kupit mrzlo pijačo, medtem ko čakamo dve-tri ure, da ladja prispe.
    Spoznam dva tipčka, enega iz Švice in drugega iz Belgije, ki gresta do iste destinacije🙌bom mela mal družbe!