• Proti Cajamarci

February 28 in Peru ⋅ ☁️ 14 °C

10urna vožnja iz Leymebambe proti malo večjemu mestu Cajamarca🚍.
    Štartali naj bi ob treh, to se je zavleklo do 15čez 4 ker je en avtobus zamujal zaradi dežja.
    Prej sem si v hotelčku še skuhala eno veliko porcijo pašte in prijazna lastnica mi je dala za probat neko lokalno jed, hecna kombinacija ampak je ful pasalo, pire krompir z avokadom😅.
    Potem mi je ostanke mojega kosila še zapakirala v papirnato embalažo za na pot, in mi priložila vrečko oreščkov za prigriznit🫶.
    Ko smo le štartali je ful deževalo in bilo je res mrzlo, potem pa se je umirilo in pot se je spremila prav v nek scenic drive😍.
    Prelepo, pogled na gore v daljavi in na neskončne doli pod nami.
    Tale makedamski potka je speljana na strani gora, seveda brez kakršnih koli ograj, kdo to rabi, s prepadom minimum 200m😳👩‍🦯…
    Vožnja se ornk zavleče in ob enajstih se končno ustavimo v prvem mestu po 6ih urah, tam nas preložijo iz enega avtobusa na drugega, na katerega moramo počakat pol ure.
    Ko le nadaljujemo mene končno zvabi spanec in naslednji dve uri in pol kar hitro mineta. Prispemo ob dveh zjutraj in čeprav sem le 10min stran peš od hostla raje preplačam enega tuktuk voznika, saj ne poznam mesta in njegove varnosti🤞.
    Sprejme me staješi gospod, me začasno za prvo noč namesti v sobo v prvem nadstropju, kjer s svojim prihodom nebom zbudila drugih. Zobke umit in spat ob treh….