• Prvi vtisi Cajamarce

March 1 in Peru ⋅ ☁️ 19 °C

Zbudim se mal čez osem in gospod Herbert me prestavi iz začasne sobe v dormitorij.
    Skuham si kavo, ki jo nujno rabim po dolgi vožnji in neprespani poti🥱.
    V hostlu spoznam Karlosa (s K-jem) iz Lime, ki je ravno na poti na sprehod in iskanje zajtrka.
    Me povabi zraven in se mu pridružim.
    Skupaj odšetkava do glavnega trga in moram rečt, da me tale Cajamarca popolnoma preseneti, saj nisem zares nič veliko raziskala mesta in nisem vedela kaj pričakovati.
    Tako da, ko vidim en kup prelepih cerkvic in ulic z zanimivimi kompleksnimi ahitrkturami in barvitimi poslikavami, vem, da je bila prava odločitev se tukaj ustavit😌.
    Karlos me pelje do glavnega marketa, pokrite tržnice, kjer prodajajo vse mogoče, in imajo tudi male restavracije ala štante, kjer se usedeš na mali stolček in naročiš že v naprej pripravljene jedi pri prijaznih señorah.
    Midve se nekam pač zicneva, on je neke lokalne mesne zadeve, jaz pa mešanico zelenjave, neko solatko in koruzo😝. Pa kofe.
    Potem se sprehodiva še malo po eni drugi ulici, ampak jaz postajam zmatrana, od ne veliko spanja in vročega sonca in se odločim vrnit v hostel za siesto.
    Par urc preždim na lepi terasi, ki ima super pogled na mesto in hribčke, potem pa se sama odpravim nazaj do tržnice, nabavit sestavine za kuhat pozno kosilo/večerjo.
    Danes bo kvinoja & sladek krompir, korenček in avokado👩‍🍳.
    Med kuhanjem spoznam starejšega popotnika Pablota iz Italije, ki pa se bolj domače počuti v južni Ameriki, kot se je kadarkoli doma, in tudi preferira španščino😇. Tako da mal vadiva in izmenjujeva zgodbice.
    Zvečer je prelep sončni zahod oranžnih barv, katerega s skodelico kave (številko katere nebi vedla, sem nehala štet) v roki opazujem iz terase🌅. Družbo mi delajo igrivi sosedovi kužki iz sosednje strehe🥰.