FindPenguins

South America

133-дневное приключение от Cratz Читать далее
Сначала новые
    • День 71
    • среда, 17 декабря 2014 г.
    • ☀️ 32 °C
    • Высота: 4 368 м
    • БоливияProvincia Sud Lípez22°46’10” S  67°43’5” W

Salar de Uyuni dag 3

17 декабря 2014 г., Боливия ⋅ ☀️ 32 °C

Har varit lite dåliga på att uppdatera på sistone pga resande, hotell-letande och magsjuka, men nu ska vi försöka komma ikapp :)
    Tredje dagen på saltöken-turen började med frukost vid 4-tiden på morgonen. Därefter åkte vi upp till en vulkan på ca 4900m. Där fanns fullt med heta kratrar och håligheter som det bubblade i och sprutade vattenånga. Det såg helt sjukt ut, som att vara på en annan planet. Det var väldigt kallt också.
    Efter det åkte vi vidare till några varma källor som man fick bada i vilket var skönt.
    Nästa stopp var vid en lagun som var grönfärgad pga olika mineraler i vattnet. Därefter åkte vi till den chilenska gränsen och släppte av australienarna som skulle vidare söderut medan vi hade en ca 6 timmar lång bilfärd tillbaka till utgångspunkten i Uyuni. På vägen stannade vi till några gånger, bl.a i en fin dal där vi åt lunch samt vid några lustiga stenformationer.
    På det hela taget var denna tur en av höjdpunkterna på resan såhär långt. Så mycket olika fantastiska landskap och naturfenomen på en så pass liten yta är helt otroligt, och efteråt var man ganska trött av alla intryck. Vi letade upp ett hostel, drabbades av strömavbrott igen och fick en väldigt kort natts sömn innan vi flög vidare till Cuscu, Peru. Vi var inte så sugna på att åka buss igen ;)

ПутешественникFina bilder igen!

• День 73
    • пятница, 19 декабря 2014 г.
    • ⛅ 16 °C
    • Высота: 3 362 м
    • ПеруCusco13°31’27” S  71°58’1” W

Cusco

19 декабря 2014 г., Перу ⋅ ⛅ 16 °C

Till Cusco åker man framförallt om man ska till Machu Picchu, men staden är verkligen värd ett besök i sig själv. Den anses som sydamerikas äldsta stad då den var huvudstad för inka-imperiet innan spanjorerna kom. Det märks inte så mycket att det varit en inka-stad, det mesta är förstört, men stadskärnan består av väldigt vacker kolonial arkitektur. Här bodde vi på ett bra men lite dyrt hostel, vilade upp oss några dagar före Machu Picchu och turistade lite samtidigt som vi försökte komma på var vi skulle ta vägen sen. I och med att La Paz ligger på högre upp var inte höjden något problem, men det var ganska kallt och det spöregnade nästan varje kväll. Vi hittade en liten nyöppnad restaurang som tog absurt lång tid på sig men hade nog den bästa maten vi ätit hittills i sydamerika. I Peru äter man bl.a alpacka och det var riktigt gott.

Leif Nylander

ПутешественникI Cusco var jag 1974. Jag flög dit från Lima i Peru och det var första gången i ett flygplan - en Fokker F 28.

• День 75
    • воскресенье, 21 декабря 2014 г.
    • ⛅ 14 °C
    • Высота: 2 583 м
    • ПеруMachu Picchu13°10’5” S  72°32’45” W

Machu Picchu!!

21 декабря 2014 г., Перу ⋅ ⛅ 14 °C

Efter en helvetesresa med en galen chaufför på bergsvägar och en otroligt fin tågtur genom djungeln var vi äntligen i Machu Picchu Pueblo (Aguas Calientes). Det är en liten stad som byggts upp för alla de turister som besöker Machu Picchu varje dag. Den ligger helt otroligt fint mellan flera stupande berg och två forsar. Själva staden var väldigt mysig tyckte jag, men alla inkastare, turistmaten och atmosfären gjorde den ganska otrevlig. Vi stannade bara en natt för att kunna gå upp tidigt och ta bussen till Machu Picchu.
    Vi gick upp vid 5 på morgonen för vi ville hinna med en av de första bussarna upp till berget och slippa den värsta skocken turister som kommer vid 10-tiden. Vägen upp tog 20 min och var helt fruktansvärd, för en höjdrädd som jag:), Mats tyckte den va jättecoolt, såklart. Det var verkligen stup rakt ner och inga skydd eller räcken förutom i de värsta svängarna!
    Väl uppe var det en bit att gå, när vi var framme såg vi ingenting av Machu Picchu, det var tjocka moln och dimmigt. Men efter ett par timmar lättade det. Och så coolt det var! Mycket finare än jag trodde! Men också riktigt läskigt, väldigt hisnande, det var verkligen inget för en höjdrädd! Det var en sån upplevelse att vara så högt upp bland alla moln och berg. Naturen var verkligen lika mycket av upplevelsen som staden!
    Vi hade väldigt otur med guiden, vi varken förstod va han sa på hans knaggliga engelska och han pratade om nästan allt annat förutom Machu Picchu. Det var otroligt mycket turister, vilket var lite synd, det känns inte så exklusivt då, men det var ändå så stort område så jag tyckte inte man kände av det jättemycket.
    På eftermiddagen tåg vi tåget tillbaka. Och en bussresa ännu hemskare än den första. 4 gånger var det nära att vi krockade! Han körde om mitt i svängarna där man inte kunde se om man fick möte! Vid ett tillfälle efter han hade tvärbromsat röt jag till honom att han inte kunde köra om där han inte kunde se om det kom möte. Alltså, vilken hänsynslöshet! Med Sydamerikanarnas katastrofala insyn i sina egna misstag svarade han inte såklart, men jag tyckte ändå att han körde lite försiktigare efter dess. Vi kom iaf fram till Cusco levande men rejält förskräckta tillslut!:) /Christine

Cratz NylanderSvanberg

Cratz NylanderSvanbergTill middag här på kvällen hade Mats ett gulligt marsvin! Det är en delikatess i Peru. Det smakade salt fisk, otroligt äckligt enligt mig, men okej enligt Mats:)

Stig AnderssonHäftig bild!

29.12.2014Ответить
    Stig Andersson

Stig AnderssonDet är inte konstigt att Mats får tillbringa en del av sin/er tid på akuten!

29.12.2014Ответить

• Высота: Уровень моря
    • МексикаPlaya El Cocal21°15’19” N  86°44’46” W

Äntligen sol och strand!

27 декабря 2014 г., Мексика ⋅ ⛅ 27 °C

Som vi har längtat! Vi var rejält trötta på berg, städer och kallt. Vi hade tänkt stanna i Cusco över jul, men vi kände att vi inte klarade en dag till, vi ville verkligen ner i höjd och till nått varmt, och framför allt sluta flänga överallt! Men vi fick lida för vårt oplanerande - frihet kostar tydligen:) Vår plan har varit att avsluta i Mexico hela tiden. Men vi visste inte riktigt om vi skulle besöka något land i centralamerika först. Men det var lika dyrt till centralamerika som till Mexico så vi åkte hit direkt. 6000kr kostade biljetten!!:( Så nu får vi leva på vatten och bröd för att spara in! En hel dags flyg, från Cusco till Lima, Lima till San Salvador, San Salvador till Cancun och Cancun med taxi och båt till Isla Mujeres som vi är på nu.

Vår önskan om sol, bad och en härlig jul blev dock inte långvarig. Första natten här blev Mats riktigt sjuk och vi spenderade min födelsedag på sjukhuset. Julafton blev riktigt misslyckad och tråkig. Nu är Mats bra igen. Han är lite snurrig av antibiotikan och medicinerna men imorn är sista dagen han äter dem som tur är. Det är ganska blåsigt och rätt mulet, så vi har inte legat på stranden mer än en gång. Men vi har hyrt golfbil och åkt runt i, det är det vanligaste transportsättet på den här lilla ön:) Nu i dagarna ska vi plugga och försöka komma ikapp med skolan, sedan vill vi bara bada och sola vid den fina stranden här. Hoppas att vi får va friska nu de sista veckorna - inte långt kvar nu! /Christine

Leif Nylander

ПутешественникHur bor ni nu? Ska ni resa runt i Mexico?

Gulliga ni! Håller tummarna för en bra avslutning på Ert STORA Äventyr

Cratz NylanderSvanberg

Cratz NylanderSvanbergVi bor på ett halvbra hotell mitt i stan. Men här får vi bara bo till den 31a. Sen är det fullbokat typ överallt så vi vet inte riktigt hur vi ska göra. Att det skulle vara högsäsong nu visste vi men så här fullt hade vi inte trott att det skulle vara :(

Еще 3 комментария

• День 85
    • среда, 31 декабря 2014 г., 18:22
    • ⛅ 25 °C
    • Высота: Уровень моря
    • МексикаPlaya El Cocal21°15’19” N  86°44’46” W

Gott Nytt År!

31 декабря 2014 г., Мексика ⋅ ⛅ 25 °C

Gott Nytt År alla!! Idag har vi hängt på stranden hela dagen och ikväll är det fest på torget. Hoppas ni har det bra, det har vi :)

Enikö Vass

ПутешественникGott nytt år på er!!!!

ПутешественникGott Nytt År!!

• ⛅ 26 °C
    • МексикаPlaya del Carmen Airport20°37’19” N  87°4’39” W

Playa del Carmen

6 января 2015 г., Мексика ⋅ ⛅ 26 °C

Nu har vi varit i Playa del Carmen i ca 5 dagar och det är en horribel plats. Det är proppfullt med turister och ännu fler försäljare, inkastare och hycklare i allmänhet. Stränderna är kantade av gigantiska all-inclusive hotell, är inte så fina som på bilderna och de har fram till idag varit fulla med tång.
    Vi hade förvisso inte förväntat oss så mycket bättre, vi ville ändå se hur det var här och vi har ändå mest pluggat, men ändå hunnit få lite tid på stranden. Det finns många restauranger och barer och i lördags var vi på ett ställe som heter Coco Bongo. Det är en blandning av nattklubb och show och det var en häftig upplevelse, även om det var extremt trångt.
    Imorgon tar vi bussen söderut till Mahahual. Det ska förhoppningsvis vara lite mer avskilt och lugnare :)

Stig Andersson

Stig AnderssonDet ser ut som att du är ovanligt brun!

07.01.2015Ответить
    Leif Nylander

ПутешественникFörutom tången ser det ju fint ut.

07.01.2015Ответить
    Cratz NylanderSvanberg

Cratz NylanderSvanbergJa efter 4 mån ska man väl se nån skillnad:)

13.01.2015Ответить

• День 96
    • воскресенье, 11 января 2015 г., 19:45
    • ⛅ 31 °C
    • МексикаPunta Majagual18°42’53” N  87°42’30” W

Storm och studier i paradiset

11 января 2015 г., Мексика ⋅ ⛅ 31 °C

Efter två väldigt turistiga ställen har vi äntligen hittat paradiset. 3,5 timmars bussresa söder om Playa del Carmen ligger den lilla fiskebyn Mahahual. Jättefin strand och lagom mycket restauranger och hotell för att det ska kännas lugnt och skönt men inte allt för dött. Dock är stället lite lustigt för även om det som sagt finns en del hotell, så lever stället främst på de kryssningsfartyg som kommer hit ibland. De kommer oftast hit på förmiddagen och är här bara ca en halv dag. Då öppnar alla restauranger och barer, försäljare kommer ut och det kryllar av rika amerikaner som åker segway-turer och shottar tequila. Sen åker de iväg och byn blir lugn igen, flera av restaurangerna har inte ens öppet på kvällen.

Vi hade det dock inte helt problemfritt när vi kom hit. Vi hade bokat en liten hydda på stranden i ca 10 dagar. Den såg jättefin ut och de hade fått bra recensioner. När vi kom dit visade det sig dock att den var lite mer spartansk än vi trott, samt väldigt väldigt liten. Den var dessutom redan bebodd av en liten leguan. Bytte hydda och där bodde en kackerlacksfamilj i sängen. Och termiter i väggarna. Vi insåg att vi inte riktigt var så tuffa som vi trodde och efter en natt bad vi om att få avboka resten av dagarna. Det gick förvånansvärt bra. Istället tog vi in på ett hotell och hade extremt mycket tur. Vet inte om ägaren var full när han gav oss priset för två veckor, men nu bor vi i ett tvårums lägenhetshotell med kök och balkong med sjöutsikt, för ca 280kr/dag. Kollar man på nätet kostar det ca 1400kr/dag. Hyddan kostade 350kr/dag. Så det känns bra :)
    Hittills har det varit ganska dåligt väder. Väldigt blåsigt och en del regn. Gör inte så mycket för vi har mest pluggat ändå, men det får gärna bli bättre snart.
    Kram/
    Mats

Cratz NylanderSvanberg

Cratz NylanderSvanbergSjukt trötta på plugg!

11.01.2015Ответить

ПутешественникHygglig utsikt!

12.01.2015Ответить

• День 98
    • вторник, 13 января 2015 г., 20:43
    • МексикаPunta Majagual18°42’52” N  87°42’31” W

Två dagar med sooool!:)

13 января 2015 г., Мексика ⋅ 🌙 15 °C

Igår eftermiddag sprack det äntligen upp! Vi har haft två dagar med sol och passade såklart på att ta en paus i pluggandet för att istället förbättra brännan. Vi har haft fullt upp med att dricka kokosnötter och drinkar i solen, solat o badat - så himla underbart, speciellt när man tänker på vädret hemma:P För mig är Mexico helt klart det bästa på den här resan - maten är helt fantastisk och allt är så vackert - det är väldigt trivsamt på något sätt, väldigt skön stämning! Jag vill aldrig åka härifrån!
    Nu ska vi laga omelett och fortsätta plugga:) Kramar Christine

Cratz NylanderSvanberg

Cratz NylanderSvanbergI bakgrunden till höger ser man vårt hotell!

13.01.2015Ответить

Tjusigt!

Leif Nylander

ПутешественникHär är det nollgradigt och isiga vägar. Välkomna hem...

Еще 3 комментария

Mer paradisbilder!

13 января 2015 г., Мексика ⋅ 🌙 24 °C

ПутешественникFina bilder!

Enikö Vass

ПутешественникVad söta ni är!

17.01.2015Ответить
    Enikö Vass

ПутешественникVi vill se fler bilder :)!!!

19.01.2015Ответить

Ni tycks ha det bra. Kram Farmor

24.01.2015Ответить

• День 109
    • суббота, 24 января 2015 г., 16:34
    • МексикаTulum20°12’46” N  87°27’31” W

Från ett paradis till ett annat

24 января 2015 г., Мексика ⋅ 🌙 15 °C

I förrgår lämnade vi Mahahual och tog bussen till Tulum. Christine har velat åka hit väldigt länge, framförallt för att de har en av världens högst rankade stränder. Själva staden Tulum ligger ca 6km från stranden så vi tänkte först att vi skulle försöka hitta något ställe där, men vi hörde att det var lite dött på stranden på kvällarna samt förstås betydligt dyrare så nu bor vi på hostel i stan ist. Stan är inte så värst fin men ändå ganska mysig. Större en Mahahual men betydligt lugnare och skönare än Playa del Carmen. Försäljare och inkastare är inte alls särskilt påstridiga. Bra restauranger. Christines kompis Carro som vi hängde med i Buenos Aires är också här efter att ha haft en liten annan rutt än vi de senaste månaderna. Kul att träffa henne igen och höra hur hon har haft det. Igår hyrde vi cyklar och cyklade till stranden. Stranden är väldigt fin men det var ganska blåsigt och det verkar som att det är en period med mycket tång just nu, för även här var stranden full med tång. Vi passade också på att besöka mayaruinerna som ligger på den norra delen av stranden. Otroligt fint!
    Idag är det lite sämre väder så vi passar på att plugga lite. Sen är tanken att vi ska åka på lite utflykter häromkring. På onsdag flyger vi till Kuba som blir vårt sista resmål innan vi åker hem.

Stig Andersson

Stig AnderssonÅker ni hem från Cuba?

27.01.2015Ответить
    Cratz NylanderSvanberg

Cratz NylanderSvanbergJa vi flyger cuba-mexico city-stockholm!

27.01.2015Ответить

• День 109
    • суббота, 24 января 2015 г., 16:51

Maya-ruinerna i Tulum

24 января 2015 г., Мексика ⋅ 🌙 15 °C

• День 110
    • воскресенье, 25 января 2015 г.
    • ⛅ 21 °C
    • Высота: 16 м
    • МексикаLaguna Cobá20°29’14” N  87°44’6” W

Ruiner och Cenotes

25 января 2015 г., Мексика ⋅ ⛅ 21 °C

I söndags hyrde vi en bil och åkte på utflykt. Först körde vi inåt landet till en Maya-ruin som heter Coba. Det är en av de äldsta och största ruinerna från Maya-tiden. Staden grundades ca 200 år f.k. Ruinen kändes ganska äkta, dvs de hade inte restaurerat och fixat så mycket utan den såg ut lite som om de nyss hade hittat den och bara städat upp lite. Vi tog en guidad tur och hyrde cyklar och cyklade runt lite då området var ganska stor. Det högsta templet, tillägnat honungsguden, var 42m hög och den fick man klättra upp på vilket jag gjorde.

Efter det åkte vi till en cenote som heter Dos Ojos (Två ögon). En cenote är typ en grotta med vatten i. Det finns ca 7000 cenotes på Yucatan-halvön då området mest består av limestone som tydligen rasar ihop ibland. Alla dessa cenotes är sammanbundna med varandra vi grundvattnet på något sätt. I vilket fall är de väldigt populära att dyka och snorkla i då vattnet är superklart. Där solen lyste in kunde man se märkliga klippformationer på botten och ibland såg man dykare med ficklampor ett 20-tal meter ner. Några fiskar fanns där också men ganska små. Fladdermöss såg vi också.
    Slutligen åkte vi och tittade på en annan cenote som var helt öppen, lite mer som en lagun, men samma superklara vatten. Jättefint. Tyvärr blev bilderna från cenoterna inte så bra pga mörker.
    Kul dag!

• День 112
    • вторник, 27 января 2015 г., 23:25
    • ⛅ 21 °C

Mer sol och bad

27 января 2015 г., Мексика ⋅ ⛅ 21 °C

Senaste två dagarna har vi mest hängt på stranden med Carro. Superskönt. Vi hittade en fin beachbar med god mat på en väldigt fin del av stranden. Vädret har varit jättebra. Igår såg jag två rockor i vattnet som jag nästan trampade på och idag upptäckte jag ett hål i botten som det bubblade upp vatten från, antagligen en öppning till en cenote. Lite läskigt. Vi har i alla fall haft det väldigt bra och gillar verkligen Tulum, men imorgon åker vi som sagt vidare till Kuba. Internet kommer troligen vara lite sämre där så vi kanske inte kommer kunna lägga upp så mycket bilder, men vi ska försöka.

• День 114
    • четверг, 29 января 2015 г., 12:08
    • Высота: 4 м
    • КубаPunta Ataguía23°8’1” N  82°21’29” W

Framme på Kuba

29 января 2015 г., Куба ⋅ ⛅ 24 °C

Nu är vi framme i Havanna och bor hos en snäll liten tant. Internet finns bara på lyxhotellen och kostar 35 spänn för en kvart, så det blir nog inte så mkt uppdateringar härifrån. Men vi har det bra.
    Kram/
    Mats

2 лайка

• День 116
    • суббота, 31 января 2015 г.
    • Высота: 45 м
    • КубаAlamar23°9’20” N  82°16’53” W

Havanna

31 января 2015 г., Куба ⋅ ⛅ 24 °C

Vi spenderade tre nätter i Havanna. Iom att de har lite dåligt med internet visste vi inte riktigt om vi hade nått boende bokat, men det hade vi. På Kuba kan man antingen bo på hotell eller i Casa particular vilket innebär att man bor hemma hos folk, vilket vi gjorde. Det bodde även ett brittiskt par hos samma tant som vi. Havanna är verkligen en jättefin och trevlig stad och folk är verkligen varma och snälla, trevligaste folket hittills, även om vissa försäljare är lite väl ihärdiga. Maten är bättre än vi trodde och det kryllar av massa gamla 50-tals amerikanare.

• День 119
    • вторник, 3 февраля 2015 г.
    • Высота: 145 м
    • КубаViñales22°36’58” N  83°42’42” W

Viñales

3 февраля 2015 г., Куба ⋅ ⛅ 24 °C

Ett av de vanligaste turistmålen på Kuba är Vinales, en liten by som ligger i ett väldigt vackert landskap. Vi tog bussen hit och även här bodde vi i Casa particular. Ett väldigt fint litet hus som vi delade med ett kanadensiskt par som just gått i pension. Ena dagen tog vi en taxi till stranden norr om byn. Otroligt fin strand! Dagen efter tog vi en guidad häst-tur runt i omgivningarna och besökte bl.a en grotta och en tobaks- och kaffeodling. Verkligen fantastiskt fin natur.
    Här stötte vi även på en liten hundvalp som vi blev kära i. Han hade löss och stackarn kliade hela tiden. Vi tyckte så synd om honom men visste inte vad vi kunde göra, men de vi bodde hos lovade att ta honom till veterinären dagen efter att vi åkte. Hoppas verkligen att de gjorde det.

• День 121
    • четверг, 5 февраля 2015 г., 13:33
    • ⛅ 29 °C
    • Высота: 24 м
    • КубаCienfuegos22°8’45” N  80°25’59” W

Cienfuegos

5 февраля 2015 г., Куба ⋅ ⛅ 29 °C

Hej!

Vi har spenderat nagra dagar i Vinales SV om Havanna och nu ar vi i Cienfuegos. Imorgon aker vi vidare till San Juan de los Remedios. Vi har det bra, gillar verkligen Kuba!
    Kram

Leif Nylander

ПутешественникFint att ni har det bra! Saknar er!

05.02.2015Ответить
    Stig Andersson

Stig AnderssonKul att äntligen se ett livstecken från Er!

05.02.2015Ответить

• День 125
    • понедельник, 9 февраля 2015 г., 18:29
    • ⛅ 20 °C
    • КубаCayo Ensenachos22°39’44” N  79°4’5” W

Cayo St. Maria

9 февраля 2015 г., Куба ⋅ ⛅ 20 °C

Nu bor vi på All-inclusive på Cayo St. Maria. Det regnar men vi har det bra :) Nu tar internet slut strax.

• День 129
    • пятница, 13 февраля 2015 г., 11:58
    • ⛅ 23 °C
    • Высота: 6 м
    • КубаCanal de Entrada23°8’20” N  82°21’29” W

Sista stoppet

13 февраля 2015 г., Куба ⋅ ⛅ 23 °C

Nu är vi tillbaka i Havanna igen. Här kommer vi spendera sista helgen innan vi påbörjar vår hemresa på måndag. Vi bor hos samma snälla tant som förut.

ПутешественникTack för födelsedagshälsningar!

13.02.2015Ответить

Stig AnderssonNjut!

13.02.2015Ответить
    Stig Andersson

Stig AnderssonNi får ha en bra resa hem och välkomna till GC i nästa vecka!

15.02.2015Ответить

• Высота: 2 237 м
    • МексикаCerro Peñón19°26’9” N  99°4’56” W

Påväg hem

16 февраля 2015 г., Мексика ⋅ ⛅ 22 °C

Första flygningen av tre avklarad. Checkade ut kl 3 i morse och har nu 12h väntetid på flygplatsen i Mexico city. 10h flygning till London och sen flyg hem till Sverige. Beräknas landa ca 1925 svensk tid imorgon. Ses snart :)

Посмотреть перевод

PHU, tur att ni är unga!

ПутешественникVi längtar!!

• День 133
    • вторник, 17 февраля 2015 г., 20:02
    • ☁️ 1 °C
    • Высота: 40 м
    • ШвецияArlanda södra station59°38’41” N  17°55’38” E

Hemma igen

17 февраля 2015 г., Швеция ⋅ ☁️ 1 °C

Trötta pch slitna, det var 36h sen vi lämnade vårt boende i Havanna. Känns konstigt och sorgligt att resan är slut men ändå skönt att vara hemma igen.

Stig AnderssonKram!

ПутешественникBra bild!