Arlanda terminal 2

0735: vissa börjar jobba, vi åker till Rio :)
Heathrow airport

Ser fram emot 11 h i boskapsklass :)
Copacabana

Kommit fram, sovit lite, nu ska vi leta frukost.
Copacabana beach

Hängt på stranden och druckit kokosnöt.
Arpoadar, Ipanema

Igår var vi vid Arpoadar, en udde mellan Copacabana och Ipanema, och tittade på solnedgången som går ner bakom bergen i Ipanema. Precis när solen gick ner bakom berget applåderade alla. Det varOkumaya devam et
Ipanema, Rio de Janeiro

Vi gick efter Lonely Planets rekommendationer när vi gick till en köttrestaurang för att äta middag i Ipenema. När vi kom dit och direkt fick in massa bröd, olika röror och grönsaksstavar påOkumaya devam et
Santa Teresa, Rio de Janeiro

Skulle hälsa på Jesus idag men det var fullt så vi åkte till Santa Teresa istället som är en bohemisk och artistisk stadsdel. Väldigt fint! Åt feijonada som är en kött, ris ochOkumaya devam et
Escadaria Selaron

Rio de Janeiro, State of Rio de Janeiro

Tre små barn som släpar på bråte, kanske nått de ska ta med hem till favelorna? En hjärtskärande syn... Bakom dem ligger en man på gatan, något som man ser ganska ofta. Detta var i centrumOkumaya devam et
Copacabana

Besök i favelorna - andra sidan av Rio..

När Rio byggdes kom byggarbetare från hela landet för att jobba i staden. De var fattiga och hade ingenstans att bo. I bergen runt Rio var det ingen som ägde mark så de tog vara på sinaOkumaya devam et
Jesus

Mitt första minne av Rio är från slutscenen i Sällskapsresan när Stig-Helmer och Ole skickar vykort till Magnus Härenstam med bild på jesusstatyn. Det spelas lite dramatisk musik och sen dessOkumaya devam et
Vardag i Rio

Det blir inte bara strandhäng och turistande för oss. I och med att vi båda studerar ägnar vi kvällar och molniga dagar som idag åt plugg samt planering inför kommande resmål. I morgon lämnarOkumaya devam et
Ilha Grande

Har varit i paradiset i tre dagar. Imorgon kommer vi vara på resande fot hela dagen.
Lite mer om Ilha Grande

Ilha Grande förtjänar lite mer bilder och text. Vi bodde i en vik som hette Aracatiba. Ett väldigt lugnt och fint ställe. Det är lågsäsong nu, på helgen var det en del brasilianska turisterOkumaya devam et
Påväg igen

Nu åker vi till Salvador, Bahia. Hungriga efter en båttur, en busstur, två taxiresor och ett besök på fel flygplats blev vi lagom nöjda när ostbröd och dödstrött kycklingsandwich är vadOkumaya devam et
Salvador

Framme i Salvador. Asball stad! Vi åt torkade/stekta köttärningar och pommes till middag :/
/Mats
Salvador, State of Bahia

Salvador var helt fantastiskt! Vi bodde i den gamla stadsdelen pelourinho. Det var så otroligt vackert, det var kullerstensgator överallt och alla hus var pastelfärgade, gamla och fina. (På torgetOkumaya devam et
Moqueca, utflykt och en hippie

Vi har ätit Moqueca nästan varje dag denna veckan. Det är så himla gott! En gryta gjord på fisk(man kan också få skaldjur), kokosmjölk, koriander, tomat och lök som kommer ifrån den härOkumaya devam et
Barra Grande, Bahia

En taxitur till fel hamn, en båttur från fel hamn till fel hamn, en taxitur till rätt hamn, en skumpig busstur på delvis obefintliga vägar och ytterligare en båttur har lett oss till BarraOkumaya devam et
Taipu de Fora

I måndags hyrde vi en fyrhjuling och körde till Taipu de Fora som anses som Brasiliens sjätte finaste strand. När det är lågvatten bildas en naturlig pool då ett rev stänger ute havet ochOkumaya devam et
Skitdag! (bokstavligt talat)

Jag vaknade tidigt imorse av att Mats sa att han hade ont i magen.. Han kunde inte äta någon frukost, och han kräktes flera gånger. Killarna på hostlet gick och högg ner en kokosnöt iOkumaya devam et
Plugg plugg plugg

De senaste dagarna här i Morro de Sao Paulo har vi bara pluggat. Det är mer plugg än vi trodde och lite stressande. Men hade vi inte pluggat hade vi inte kunnat va här försöker vi tänka. IgårOkumaya devam et
Lite om Morro de Sao Paulo

Vi har som sagt varit ganska upptagna med studier på sistone, och det är lite synd att man måste plugga när man är här, eller så kan man se det som att det är ett nice ställe att plugga påOkumaya devam et
Längtar efter Sverige och nyttig mat!

Framför allt frukosten! Alla sorters nyttigt bröd det finns att välja på, gott smör, massa olika pålägg, köpe-juice som smakar nypressade apelsiner, mild yoghurt och alla olika nyttiga muslisOkumaya devam et
GezginNi är mer solbrända om en månad.