• Kell Nielsen
  • Kell Nielsen

USA

Familiens store USA Tour. Vi skal køre langs østkysten ned til Florida og til sidst slutter vi med et Cruise i Caribien. Leggi altro
  • Inizio del viaggio
    8 giugno 2019

Boston

8 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ☀️ 23 °C

Så er vi for alvor igang. Efter en fin tur fra kbh til London, hvor drengen sov hele vejen, og så videre fra London til boston. På den tur havde birgit migræne, men drengene sad og spillede og så film hele vejen.
    Landede i boston, tog gratis bus til centrum og gik så ud til hotel. Byen var fuld af Pride parade og der var mange mennesker. Vi spiste på Tasty burger og fik aftensmad senere på McD. Dagen endte me en pool tur på niende sal.

• Aften dag 2

9 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ☀️ 24 °C

Nu er dagen slut og vi har travet byen tynd.
    Dagen startede med dejlig morgen buffet. Æg, bacon, waffler og alt muligt.
    Vi tog en gratis shuttle ind til South station, brugte lidt tid i food court til at skrive dagbog.
    Så gik vi ellers rundt i byen. Først et besøg i “Tea party museum” hvor vi lyttede på historien og selv spillede med i roller. Så gik vi langs vandet og senere spiste vi i quincy food court. Så på gadeteater og kiggede på Fanueil Hall.
    Så satte vi kursen med beacon Hill og de flotte huse. Stoppede ved Cheers og gik ind i Commons park for at hvile fødderne. Et sidste fremstød tog os forbi de fleste poster på freedom Trail og vi tog bussen hjem.
    Drengene var en time i pool og vi gik mod værelset kl 21.
    Meget lang dag..

• Greyhound

11 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ 🌧 20 °C

Så skyndte vi os afsted, pakkede, spiste morgenmad og tog hotel shuttle til South station. Nåede akkurat at komme i kø rettidigt. Men ak - bussen fra kl 8 var forsinket så vi måtte vente på en senere.
    Kl 09:30 kom bussen og vi satte os ind og var klar.
    Nu skulle vi køre 4 timer til NEW YORK. The Big apple.
    Vi lavede er lor stop i New haven. Toilet besøg og proviantering.

• Ground zero

12 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ 🌫 22 °C

Kedelig morgenmad, grød og yoghurt.
    På vej mod Ground zero krydsede vi Brooklyn bridge.
    Vi nåede frem til de to huller i jorden og så de faldnes navne.
    Gik bagefter hen og spiste i Whole food marker og købte lidt ind.
    Gik videre mod staten Island færgen og på vej, stoppede vi ved Wall Street Bull.
    Sejlede så med færgen og kom forbi Frihedsgudinden.
    Gik hele vejen hjem og fik købt ind til morgenmad på vejen.

• AMNH

13 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ☁️ 17 °C

Det regnede da vi vågnede og så er det ko bare med at komme på museum.
    American national historie.
    Flotte dyr, dinosaur og amerikansk historie.
    Det holdt hårdt med drengene men det gik.
    Vi så mange knogler og skelletter, men det var spændende. Fandt en legeplads i central park og så mange egern. Gik i mall - circle Square og spiste med i Whole food Market og handlede ind til noget frokost og morgenmad. Så tog vi metro tilbage til hotel og skrev dagbog samt læste.Leggi altro

• Sidste hele dag i new york

14 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ☁️ 20 °C

Det så godt ud med vejret og afsted med os mod central park. Vi fandt en cykel udlejning og fik cykler til alle. Så afsted gennem parken. Hele vejen rundt. Det tog 1 1/2 time. Vi holdt stop et par steder. Tilbage og aflevere og så endnu engang tilbage i parken. En madpakke og en legeplads.
    Bagefter gik vi mod times square og videre mod grund central, hvor vi spiste på meyers.
    Vi gik videre til Chrysler bygning afsted mod library og Empire State og til sidst flat iron building. Den sidste strækning afslørede at Mulberry Road lukker og bliver italiensk udendørs restaurant. Vi satte os og fik en fænomenal aftensmad.
    Så hjem og skrive dagbog, pakke og gøre klar til afgang mod DC.

• Embassy Hilton Suites

15 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ⛅ 24 °C

Vi ankom fra New York og fandt vores hotel.
    Det var super lækkert. To rum, to fjernsyn, ti senge og en sovesofa. Vi sov på værelse 822 og der var en lang pool og en hot spa op 2. etage.
    Hver aften mellem 16:30 og 19:30 var der fri bar og snacks.
    Vi syntes det var superlækkert.
    Drengene prøvede poolen med det samme.

• Kirke og duck tour.

16 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ⛅ 27 °C

Søndag tig vi i kirke hos en af mors hamle veninder fra NZ. - Julie. Det var fedt og drengene tog selv i engelsk børnekirke. Vi fik gratis donut bagefter.
    Så tog vi på indianer museum og kørte/sejlede med en duck Tour.
    Tog derefter til age og drengen hoppede igen i pool.

• Washington Mall

17 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ⛅ 30 °C

Vi aftalte at vi skulle mødes med Julie i Georgetown. Vi fik smoothies og Birgit snakkede løs. Senere gik vi rundt i den skønne bydel og så den ældste bygning i DC.
    Tog bussen ind til the Mall og så Lincoln memorial, Vietnam mindes mærket, de faldne sømænd i 2. Verdenskrig og flere andre statuer og mindesmærker.
    Stod foran det hvide hus og nåede air og Space museet inden de lukkede.
    Da vi kom ud - begyndte det at styrtregne og vi blev fuldstændig gennemblødte.
    Tilbage på hotel skulle vi alle i den varme spa.

• Lancaster

18 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ⛅ 27 °C

Så fik vi hentet bilen og kørt de første km i USA.
    Vi endte i Pennsylvania og i et område fyldt med amish folk.
    Bilen er superfed at sidde i og drengene gjorde sig bekvemt til rette med det samme.
    Vi ankom til Econo lodge og det var lidt en skuffelse.
    Lettere usselt og en anelse slidt ned..
    Men bare rolig vi gjorde os klar til at spise. Gik på McD og så var alt godt igen.

• Amish house and farm

19 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ☁️ 24 °C

Vi tog tidligt afsted for at komme godt igang.
    Morgenmaden passede til stedet - den var elendig.
    Yoghurten var frosen og vaflerne skylle varmes fra fugtig halvfrosen tilstand, men drengene var glade og spiste veltilfreds.
    Vi besluttede os for at tage hele deluxe premium pakken med rundtur i huset, selvguidet tur rundt på farmen og en bustur rundt i området. Vi fik set mange amish hestevogne og op til flere amish på løbehjul. De må nemlig ikke cykle her. Vi bemærkede også at de gik barfodet - næsten alle amish.
    Stoppede på en farm og ved et bageri. Dejlig oplevelse og meget informativt om deres liv og historie.

• Shenendoah og blue park

21 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ⛅ 20 °C

Køretur i bjergene.
    Vi stod tidligt op spiste morgenmad og pakkede bilen.
    Vi kørte kl 07:29
    Afsted mod Shenandoah national park.
    Vi fandt indgangen og begyndte vores natur udflugt.
    Vi kørte rundt oppe i bjergene og så først østpå tilbage udover Maryland og Pennsylvania - det var meget fladt og lidt bakket.
    Når vi kom rundt og så vestpå var det meget bjergridt med grønne højdedrag og bølgende skov.
    Vi fortsatte sydpå i national parken og fortsatte over i Blue Ridge parkway.
    Det var også flot skov men vejen var ikke så velholdt som den anden og var kørte fra halvvejs. Så kørte vi hurtigere til Roanoke og efter en omvej fandt vi vores nye værelse kl 19:49
    Så var det tid til McD og bagefter pool..

• Roanoke

21 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ 🌙 21 °C

Efter en lang tur i bjergene endte vi i byen Roanoke.
    Den ligger lige midt på Blue Ridge Parkway og har været en vigtig Handelsby i gamle dage. Nu er den helt uddød og lever af turisme. Der er mange ture i bjergene og nogle caves man kan besøge.
    Vi valgte at blive på vires hotel og spare kræfterne, se fjernsyn, vaske tøj og slappe af.
    Vi handlede mad til de næste dage og skrev dagbog.

• Under canvas

23 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ 🌧 25 °C

Vi kørte 5 timer og endte ved smokey mountains, hvor vi skulle på Glamping.
    Da vi nærmede os, begyndte det at øsregne. Det stod ned i lårtykke stråler.
    Pludselig kørte vi gennem noget der lignede las Vegas.
    Neonskilte og mærkelige omvendte huse, en stor færge og mange mærkelige slotte og tivolier..??! Det var Pigeon Forge og Park Way. Drengene synes det var forunderligt og ville prøve racecars, jurasic park boatride, se et pirat show og ind i vandland. Selv Dollywood lød spændende.
    Vi drejede fra og kørte et split sekund op ad en sidevej.
    Og puf - så var vi i skoven og kørte på en lille skovvej.
    Efter flere sving og op og ned i skoven. Dukkede der pludselig nogle telte op på en mark.
    Vi var fremme ved vores næste sovested. Her skulle vi være i tre dage. Det regnede stadig og vi tænkte - puha.
    Efter vi parkerede holdt det op med at regne. Puha - igen. Denne gang fordi det pludselig blev megavarmt og megafugtigt.
    Velkommen til Glamping.

• The sinks og Townsend Dye

24 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ⛅ 27 °C

Vi fik det gode råd at køre til noget der hed “the Sinks” det skulle være et godt svømmested. Vi kørte forbi en flod hvir mange badede og da vi kom til the sinks. Viste det sig at være lidt for farligt for drengene. Et fald og meget strøm. Vi kørte videre til næste gode sted - Townsend dye. Det var super godt.
    Vi stoppede ved en general Store og købte et spil Dam.
    Det havde de spillet meget i teltlejren.
    Så stoppede vi ved et rigtig Bakken sted.
    The Island. Der fik vi rundt og osede.
    Så spiste vi på Taco Bell.
    Tilbage i lejren begyndte det at regne og vi gemte os i vores telt med the og kaffe og spillede Dam.
    Senere på aftenen da regnen holdt op, gik drengene og jeg op til bålet og ristede marshmellows.

• Big dude ranch

25 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ⛅ 24 °C

Vi stod op til en dejlig rolig morgen. Det var ikke for varmt og det blæste lidt.
    Vores plan var at tide på hest i e times tid, så vi kørte hen til de nærmeste ranch og fik udfyldt alle mulige papirer for at kunne komme afsted.
    Birgit og Kell fik en lidt større hest og drengene var meget spændte. Bagefter kørte vi ud til at vadested hvor drengene flød med strømmen ned ad nogle farlige strømhvirvler.
    Til sidst kørte vi op til Clingmans Dome og så ud over smokey mountains.
    På vej ned var vi nød til at stoppe for at tage billede af en Hjort der gik langs vejen.
    Spiste aftensmad på IHOP.
    Så fandt vi vires telt.

• Charleston

26 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ☀️ 27 °C

Så forlod vi smokyes og begyndte turen østpå ud til kysten. Vi stod op og sagde farvel til Glamping. Det var faktisk en trist afsked. Vi var kommer til at holde meget af stedet og de mennesker der var der - måske mere atmosfæren. Vi handlede lidt og satte næsen mod øst. Det tog 6 timer at komme frem.
    Vi fandt det til sidst og ups. Det var mere skummelt end noget andet sted vi havde været. Det var rent og med pool. De sagde at der var morgenmad og nu er vi spændte på hvordan den ser ud.. vi spiste på Whole food court som før og det var skønt.
    Drengnen hoppede i poolen og vi så film inden vi sov.

• Plantagen

27 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ☀️ 31 °C

Vi besøgte en plantage og så en masse om tiden før borgerkrigen.
    Boone Hall he været brugt til mage film og tv serier. Nord og Syd, Queen og mange andre. Vi fik en tur rundt på området og er show om de sortes “Gullah” samt rundvisning på godset.
    Vi hørte en gammel dame synge og fortælle om de første slaver og deres fælles sprog.
    Vi fine en rundtur i huset og høre om boone Halls udvikling samt forskellige ejere. Mange der har været forbi har haft historisk betydning, flere af børnene Ruthledge, den første fødte var med til Uafhængigheds erklæringen, den sidste i rækken som 26 årig constitution of US. og senere ejeren fra Canada en ambassadør som var med til etableringen af NATO.
    Selve grunden var enorm og heden var lammende. Vi gik gennem slave street og så de 8 hytter der var udstilling i. Det var alt lige fra deres dagligliv til deres endelige frigørelse og landets civil rights movement.
    Utroligt at opleve atmosfæren, varmen, blomster lugten - meget sød - og ikke mindst de fodspor af mennesker der har levet og åndet gennem tiden her på stedet.
    Vi sluttede med at se sommerfugle huset.

• Fort sumter

28 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ⛅ 27 °C

Vi havde bestilt billet til at besøge Fort Sumter. Det er et fort som ligger i indløbet til charleston. Det har ligget der i 350 år. Det blev bygget til forsvar mod udefra kommende fjender.
    Efter sydstaterne løsrev sig fra unionen blev Fort Sumter pludselig en andtødssten og e torn i øjet på charæeston var særligt unions flaget set vejede over fortet.
    4:30 12 april 1861 blev det første skud i borgerkrigen affyret og 4 år senere og 700.000 tusind døde senere vandt unionen.
    Fortet blev fuldstændig skudt sønder og sammen da unionen fra 1863-1865 i 22 måneder skud op mod 44.000 kanonkugler mod fortet. Confederationen nægtede at overgive sig.
    Charleston blev også smadret og først 10 år efter krigens slutning begyndte man for alvor at genopbygge byen. Før da var der ikke vilje og økonomi til at genskabe byen.
    Meget historie gik tabt, men meget er påny genrejst.
    Flere plantager blev brændt ned da de stod for den tidligere elites syn på slaver og nordstaternes soldater var ude efter hævn.
    Fortet blev nedlagt i 1948 og først fra 1959 og frem er det blevet sat i stand og åbnet for offentligheden.

• Page's okra grill

28 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ☀️ 28 °C

Vores første møde med rigtig sydstatsmad.
    Mødte en ældre mand der stod og hang ved sin bil og han anbefalede dette sted.
    Vi bestilte lidt af hvert og noget var godt og andet - crab...
    Havde en hyggelig aften og drengene hyggede sig gevaldigt. De fik hele tiden fyldt op med cola.Leggi altro

• Farvel Charleston

29 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ⛅ 29 °C

Så var det farvel til den skønne varme by Charleston.
    Vi tjekkede ud af vores hotel og kørte downtown. Det var mga varmt og lummert.
    Vi fik lidt rundt og så på bygninger og butikker. Fandt vej ned til havnefronten og så på Cruise skibe og børn i springvandet.
    Gik gennem et marked på vej til age til bilen.
    Så var den prut slået og vi satte kursen mod Savannah.
    Det øsregnede på vejen, men fa vi ankom var det godt vejr.

• Svannah aften

29 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ⛅ 28 °C

Vi ankom kl ca 14 og spiste lidt brød med nutella og syltetøj. Så så drengene lidt fjernsyn og så gik de i pool.
    Bagefter spiste de en banan og så mere tv. Så gik vi ud i bye kl 17 og kørte gratis med deres DOT bus. Ned til byen og opleve en lørdag aften i Savannah. Musik alle steder, alle springvandet fyldt med børn og folk i kø til både barer og spisesteder.
    Vi fandt et sted og kom i kø til B&D burger.

• Savannah dockside

30 giugno 2019, Stati Uniti ⋅ ⛅ 30 °C

Vi gik en aftentur langs Savannah havnefront. Vi aå mange mennesker og flere butikker. Der var en dejlig stemning og vi kiggede ind i e stor candy butik. Så gamle huse og læste lidt om historien. Så en stor hjuldamper og gik hjem gennem byen, hvor de spillede rock i gaden.Leggi altro