• Jory Sjardijn

June 29, 2025
  • Kyeragbolten Wanderung

July 2, 2025 in Norway ⋅ ☁️ 15 °C

So da schriibemer ez s erst mal öppis chlises und zwar us 2 gründ:

1. Zum betone wie cool de Tag gsi isch, well d Wanderig und s Ziel eifach atemberaubend gsi sind. Am morge früeh uuf, üsi overnight oats gesse, denn im Nebel die füechte Felswänd duruf. Unterwegs simmer no emne schwiizer mit Barfuessschueh begegnet😅 Nach chli weniger als 2h simmer dobe aacho und s hed - entgege üse erwartige - gar ned soo vill lüüt gha😍 träumli gsi!
    Mer hend de no euses Käffeli dobe gmacht und hend per Zuefall no paar Wingsuiter gseh, absolut chrank😵‍💫

2. Sind no 3 erwähnenswerti Malheurs passiert🙃
    #1: bevor mer d Wanderig hend chönne starte, hemmer natürli welle d Wanderschueh aalegge. Im jory sine schueh isch seltsamerwiis en wasserfläsche chopfüber gsi. Ned so tragisch hani denkt, woni de aber d fläsche usegnoh ha isch sie offe gsi und en See i mim schueh🫣 wie das hed chömne passiere ischmer ez no es rätsel😅 de see hani dusse entleert und de im güetige Loco sini wanderschueh chönne alegge, er hed defür sini trekkingschueh gnoh🫶🏽
    #2: simpel: mer hend denkt, s isch neblig, iicreme unnötig, mer sind bestraft worde😅
    #3: am abig bim choche, womer eh scho erschöpft gsi sind, hed de Jory s Regal ufgmacht und da ischem 750g Spaghetti entgegecho, z bode gheit und ufgange, dementsprechend hemmer anstatt Riis, d spaghetti gmacht, zum glück simmer flexibel🙃

• Fahrt nach Gjendesheim

July 9, 2025 in Norway ⋅ ⛅ 17 °C

Ufm Wäg richtig Gjendesheim hemr scho früeh mal 2 Autostöppler am Strasserand gse. Die beide sind aber nach eusem Zwüschestop in Flåm scho ufgablet worde, sind aber nur gfühlti 3 Dörfer und eis Philip Maloney witer cho.
    Die zwei junge Schnufer hend de Platz uf eusere Rückbank dörfe gnüsse, wobi mir ihre Duft weniger gnosse hend.. Defür heds e gueti Unterhaltig geh und sie sind Ihrem Tagesziel, Oslo doch einiges nöcher cho. Det pfüüslets de igendwo im Zelt am Stadtrand imne Wald, was für sie nach ihrere iischalte 4 tages wanderig nüt neus isch. Anschiinend isch dene zwoi Brite ihres übernächste Ziel denn uf Griecheland abe z Autostöpple mit Zwüschehalt in Tschechie. Chli aastrengend und wild i üsne auge, aber definitiv inspirierend 😁

Die Tunnel in Norwege sind doch sehr idrücklich, aber de hype um de 24km langi Tunnel mit Neonliecht esch de doch z gross.. Ber wennr ufm Wäg lied, beguetachtemr de au gärn.

Im Skigebiet Beitestolen hemmr de sponti eus füre churzi Rennfahrt mit Go-Karts Talabwärts entschiede, wobis de Luki scho ide 1. Kurve kehrt hed und de Jory de interni Tagessieg für sich gsichered hed.

• Besseggen Gratwanderung

July 10, 2025 in Norway ⋅ ☁️ 14 °C

Uf eusi finali Wanderig simmr beidi sehr gigerig gsi. Zur stärchig am Abig zuvor hemmr en Camper Pizza anezaubered, wo genau nach eusem Gusto entsproche hed. Am Morge eschs de via Fähri vo Gjendesheim uf Memurubu gange und vo deet esch eusi Wanderig losgange.
    Nachdem mir all die lahme Schnäggene wo vor eus vom Boot gangi sind überholt hend, hemmr en Traumwanderig gha.

Die Wanderig würemr zu 100% witr empfähle, die 16km inkl. 1097 Höhemeter lohned sich allemal.

• Sjoa River Rafting

July 11, 2025 in Norway ⋅ ⛅ 17 °C

Nach de strenge Beseggen Wanderig hemmer eus ufmne Camping in Heidal iigrichtet, well mer en Tag vorher spontan uf d Idee vum River Rafting gstosse sind. 🙃
    Dementsprechend heds recht vill KajakerInne uf dem Camping gha.😁

Mer sind de au bi Ziite is Bett und hend am nöchste Morge gmüetlich Zmörgelet und sind am 10i vor Ort gsi. Die ganz Aktivität hed 3h duuret mit aaschlüssendem Zmittag 😋
    De afänglichi Respekt vum Fluss-schüche Loco hed sich nach wenige Minute ufm sichere Gummiboot (und schwümmweste und Helm) schnell gleid und er heds mit volle Züüg chönne gnüsse. Mer sind extra vore ghocket, well mer det am meiste nass werd, was niemert us de Gruppe gfühlt hed ussert mer 🙃 s isch aber alles riibigslos gloffe, weder s Boot isch kippt, no isch öpper usegheit. Mer sind eifach z guet! 😉
    De Sjoa Fluss isch luut eusem Guide eine vu de bekanntischte Wildwasserflüss zum Kajake/Rafte. Und mer sind so per Zuefall über s stichwort rafting im Google druuf gstosse😅 jedefalls isch im Jory no gseid worde, dass Rotorua Rafting (Neuseeland) und Sjoa Rafting zude Top 5 Raftings ghöret, und per Zuefall sind das tatsächlich die zwoi woner bis ez gmacht hed i sim Lebe (Loco ist stolz) 🫠

• Oslo

Jul 12–14, 2025 in Norway ⋅ ⛅ 29 °C

Resumé: Oslo isch okay, aber ned meega speziell gsi🙃

mer hend am samstig bi eusere aakunft zum Glück es gratis Parkplätzli chli usserhalb (25min mit öv) gfunde, wo au zimmli ruhig gsi isch ide nacht bis uf de starch rege i de einte nacht🙃

Am sunntig simmer ane Free Walking Tour, wo eusi Begeisterig für Oslo e chlii meh la ufblüehe laa hed, wells nochli Gschichtshintergrundfacts geh hed, wos chli spannend gmacht hed.

D highlights sind wohl d Mathallen (Markthalle, wo ähnlich isch wie Freiruum), en Markt im Alternativviertel Grunerløkka gsi und die beide Znacht gsi (1x Fisch und 1x gueti italienischi Pizza).

Zudem simmer öppe die mit so E-Scooter umedüüset um vu A nach B z cho, was mer beide Veterane beid s erst mal i eusem Lebe gmacht hend... isch mal ziit worde😅

Am letzte Abig hemmer de no en mega cooli Bierbar mitere coole Barkeeperin gfunde, wo im OG Schuffleboards gha hed. En Art Fingercurling ufere Holzplatte. Üs hed das spiil emel riiichtig spass gmacht, leider isch sone Tisch chli sperrig (ca. 6m) und tüür (gem. Loco ca. 1900 CHF). Suscht hettemer eine für id WG kauft😉

Jetzt mit de Fähri uf Dänemark und no 2 Nächt det verbringe 😊

• Løkken / Übernachtung beim Leuchtturm

July 14, 2025 in Denmark ⋅ ☀️ 21 °C

Beim Fähren Check-In kam heraus, dass unsere Fz-Höhe falsch eingestuft wurde (gleiche Angaben wie bei der Hinreise😅🤷🏻‍♂️) und unsere Fähre (die letzte am Abend) bereits für Fahrzeuge unserer Höhe voll war.. Nach einem kurzen Schwatz im Tower-Schalter und einer Nachzahlung konnten wir die Fahre doch noch befahren. Zur Kontrolle wurden wir dann doch noch mal mit einem höchst professionellen Massstab vermessen (Marke Eigenbau mit Klebeband verklebt).

In Dänemark angekommen entschieden wir uns, für das passende Ankunftsbierli einen Strandcamping aufzusuchen. Doch dass der auserkorene Camping am Strand bereits voll war, haben wir erst beim Eingang und kurz vor 22:00 Uhr erfahren.

Kein Problem für uns erfahrene und unkomplizierte wild-camper. Wir fuhren zum weitaus besseren Spot, einem Parkplatz mit anstossendem, stillgelegten Leuchtturm.

Unser Sprint über die Sanddühnen zu trotz kamen wir zu spät, um den Sonnenuntergang zu bestaunen. Doch wir konnten das Farbenspektakel am Horizont und unser Bierli tortzdem geniessen😋.

• Trip end
    July 16, 2025