Arlanda flygplats
August 17, 2024 in Sweden ⋅ ☁️ 17 °C
Idag har vi en spännande dag, vi reser till Spanien, till vårt eget hus som heter Casa Linnea. Huset ligger i en bergsby, i Canillas de Albaida. Min matte förbereder sig väl för resan eftersom vi stannar där i tre veckor. Man behöver kontrollera pass, vaccinationer och andra mediciner. Tidigare under sommaren fick jag ta fästingsmediciner och tre dagar innan avresa fick jag sådana nackdroppar, vilka är effektiva mot leishmania. Vi packade ner några konserver, borstar, kammar, klippsaxar och flera sele och koppel. Probiotika påbörjades två dagar innan resan startade. Spanien har olika bakterier och är bra för en känslig mage. Matte lade även färskt mat i kylväskan.
Min resa började med taxi. I taxi blev jag lagt i en hundväska av en modell Sherpa M. Vi bor i Sigtuna så resan gick snabbt och vi var framme på Arlanda på 20 minuter. På Arlanda gick incheckningen snabbt, jag är ju trots allt en van resenär. Vi besöker vårt spanska huset ofta, men den här gången stannar vi längre, tre hela veckor! På Arlanda kollade de min vikt, längd och väskans storlek. Efter incheckning tog husse mig ut för att kissa och sedan gick vi till säkerhetskontrollen där mitt halsband och koppel togs bort. Som tur är behöver jag inte åka på ett löpande band, det är min matte som bär mig igenom. Jag fick många uppmuntrande leenden från personalen.
Avgången skedde från den gamla terminal 4, så det blev en lång promenad till terminalen.
Jag kan gå helt själv. Jag tycker inte om det hala golvet och alla soptunnor längs vägen inbjuder mig att markera. Jag fick göra ett par markeringar men matte torkade dessa snabbt med blöta baby wipes. Hon har köpt ett storpack av wipes. Längs vägen fick jag gå till affären och träffades på en härlig kisse. Hussen var tvungen att köpa kissen till mig och jag var överväldigad av lycka. Katten fick namnet Killen. Jag har redan tidigare en hund som heter Lillen .
Vid Terminal 4, strax före avgång, när min matte uppmanade mig. hoppade jag själv in i väskan.
När vi gick ombord på planet möttes jag av besättningen som gav oss instruktioner om hur vi skulle resa. Vid start (take off) ska väskan stängas och sedan öppnas vid behov. Matte höll luckan till väskan öppen till hälften så att jag under resan kunde se att matte och husse var kvar där. Och de var där, så jag vågar somna 4 timmar i sträck. Den bästa platsen på planet säger jag bara. Matte och husse måste sova sittandes och det ser väldigt obekvämt ut.
När vi klev av planet blev jag förvirrad. Planet parkerade i "fel" terminal som var inte en bekant för mig. Som tur visste matte vad som var på gång. Plockade fram resväskor ur bältet, som kom snabbt. Utanför terminalen hade jag bråttom att kissa, undra om gamla lukter fanns kvar? Därefter åkte vi till hyrbilen och jag hamnade i väskan igen. En timmes resa kvar, även om matte och husse stannade en kort stund för att handla.
Hemma i Casa Linnea runt 19:00. Vi åkte hemifrån i Sigtuna vid 09:30.
Lång resa, men hela resan gick lugnt utan problem.Read more