• Kennismaking met Sieske & Raymond

1 oktober 2024, Moçambique ⋅ 🌬 20 °C

Na een onrustige nacht, in de Rai charles kamer Lodge nummer zes toch uitgerust wakker geworden onze wekker liep pas om half negen af dus heerlijk uitgeslapen.
    Onderweg naar ons ontbijt kwamen we Carlos tegen en hebben we kennis met hem gemaakt, hij vertelde dat hij onze Monika een lieve, vrolijke en behulpzame vrouw vond en haar in zijn hart heeft gesloten, hij was zichtbaar onder de indruk, hij vouwde zijn handen ineen en bracht ze naar zijn hart waarbij hij stilletjes huilde, zo bijzonder om te zien, hoe de mensen hier hun empathie tonen en verdrietig zijn om het verlies van onze lieve Monika.
    Carlos gaat voor ons de excursie regelen die Joep en Monika ook gedaan hebben.
    Na het ontbijt gaan we terug naar onze Lodge en horen opeens veel geluid bij het zwembad, dit zijn kinderen uit de buurt die hier zwemles krijgen, dit herkennen we meteen uit de foto’s die onze Monika ons stuurde, ze kon hier zo van genieten en wij ook.
    Een tijdje hebben we genoten van deze kinderen die ons aankeken en lief zwaaide.
    Van Carlos hebben we een plattegrond gekregen om te gaan wandelen, na een minuut of twintig komen we aan bij de Indische oceaan, kippenvel, zo mooi, azuurblauw.
    Er staat een stevig wind maar gelukkig hebben we de wind in onze rug, eenmaal de bocht om komen we uit in een baai, met veel restaurantjes, we kiezen er een uit, en gaan heerlijk lunchen op het strand.
    We vervolgen onze wandeling door het dorpje waar de locale bevolking woont en komen uiteindelijk terug bij ons motel.
    Even uitrusten en onze batterij weer opladen, daarna samen een spelletje yahtzee gespeeld en zijn we samen gaan dineren.
    Om acht uur hebben we afgesproken met Sietske en Raymond, dit zijn de eigenaars van het mozam beat motel.
    Ik zag er een beetje tegen op, maar toen ze arriveerde en we een dikke knuffel kregen was ook meteen het ijs gebroken, onze ontmoeting was intens, liefdevol en warm.
    Deze mensen hebben zoveel voor ons gedaan en betekent, ongekend, ze hebben er voor gezorgd dat Joep de allerbeste zorg heeft gekregen en dat er met onze Monika haar lichaam respectvol is omgegaan, dank je wel
    hiervoor, dit is in woorden niet uit te drukken.
    Het was een intense avond met misschien ietsiepietie te veel wijntjes en biertjes.
    Dank je wel Sietske en Raymond voor alles wat jullie voor ons, Monika, Joep en de ouders van Joep hebben gedaan en betekend hebben, ook speciaal uit naam van onze Jan duizend maal dank.
    Een stukje van onze puzzel is compleet!
    ♥️♥️