August 2016
 • Day1

  Op seafari

  August 16, 2016 in Brazil ⋅ ☁️ 10 °C

  Vandaag was een heel bijzondere dag, we gingen namelijk op zoek naar bultrugwalvissen. In de Braziliaanse winter verblijven ze hier namelijk voor de kust om te paren. In de zomer zijn ze in het zuiden van Argentinië om veel te eten. We hebben dus geluk dat ze nu hier te vinden zijn. Vorig jaar heb ik ze namelijk net gemist in Costa Rica.

  We gingen vroeg naar het Baleia Jubarte Institute waar we een boeiende presentatie kregen over bultrugwalvissen. Nu weet ik bijvoorbeeld dat een volwassen bultrugwalvis net zoveel weegt als 12 bussen, een baby bij de geboorte 5 meter lang is (!) en elke dag 35 kilo aankomt. Ook weet ik sinds vandaag dat de het water dat uit het luchtgat komt geen water is, maar lucht dat pas aan de oppervlakte condenseert. Als ze vis willen vangen werken ze samen, zwemmen om een school vissen heen en blazen bellen zodat de vissen nergens heen kunnen. De baleinen waarmee ze de visjes uit het water vissen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als onze nagels en haar. Boeiend om te weten!

  Na de presentatie gingen we het water op. We waren uitgebreid gewaarschuwd voor zeeziekte. Aangezien ik daar snel last van heb, nam ik een van de 'happy pills' die werden aangeboden. Ik had gelukkig nergens last van behalve dat ik enorm mn best moest doen om mn ogen open te houden. Werkt dus ook prima als slaapmiddel! Het duurde wel even voor we de walvissen vonden, maar het is gelukt! Eerst zagen we er een, en later kwam er een tweede bij. Het is niet uit te leggen hoe het is om deze immense dieren boven het water uit te zien springen. Ik had werkelijk de hele tijd kippenvel! Zo ontzettend gaaf. Zeker een van de meest bijzondere dagen uit onze reis.
  Read more

 • Day0

  Busje komt zo - part 2.

  August 15, 2016 in Brazil ⋅ ☁️ 24 °C

  Reizen in Zuid Amerika zou reizen niet zijn als er niks mis ging. Dus inderdaad, vandaag hadden we weer panne met onze bus! In the middle of nowhere stonden we weer te wachten. Eerst werd gezegd twee uur, toen nog een half uurtje extra. Uiteindelijk kwam de andere bus pas zo' 4 uur later.

  Hoewel wachten natuurlijk geen lol is als er niks te doen is, is het wel gezellig met alle toeristen onderling. Reisverhalen en tips worden uitgewisseld, handig! En toen de bus arriveerde was iedereen in opperbeste stemming. Zo is vertraging geen probleem!

  Alleen, in Salvador stond onze taxi chauffeur te wachten. Hoewel niemand bereik had, bleek Daan dat wel te hebben en konden we contacten. Gelukkig was het geen probleem en was ie ook later op de dag bereid ons naar Praia do Forte te brengen. Toevallig moesten Axel en Joanna (Fransen) ook naar Praia de Forte en konden we de taxi delen. Heel toevallig zitten ze ook in hetzelfde hotel.

  Van Porto de Forte hebben we nog niet veel meer gezien dan de pizzaria. Wel vertelde de taxi chauffeur dat Leonardo Di Caprio hier wel eens in de buurt wordt gespot. En ook vertelde hij dat rond volle maand feesten worden gehouden waarbij men naakt gaat zwemmen. Fingers crossed dat we Leo daar gaan tegenkomen 😆

  Morgen gaan we met de Fransen op zoek naar bultrugwalvissen. Dat wordt te gek!🐳
  Read more