• Wilpattu National Park

4 oktober 2024, Sri Lanka ⋅ ⛅ 26 °C

Vandaag zijn we om 05.00 uur vertrokken op safari. Toen we net een kwartier waren begonnen zagen we al een lippenbeer?! Een van de big5 van Sri Lanka en net zo zeldzaam om te spotten als een luipaard. Andere dieren die we hebben gezien zijn: leguanen, hagedissen, een bidsprinkhaan, krokodillen, een zwijn, waterbuffels, een mongoose, herten, 2 soorten apen, verschillende (roof)vogels, een slang, schildpad en met behulp van de zoomlens van de camera ook een luipaard!

We hadden nog de hoop een luipaard van dichtbij te spotten aangezien we verse sporen hadden gevonden, maar helaas is dit niet gelukt. Ook hebben we nog even gewacht bij de luipaard in de boom die we met de zoomlens konden zien, in de hoop dat hij uit de boom zou komen, maar ook dat is helaas niet gelukt. Wel heeft onze gids toen even de tijd gehad om in slaap te vallen?!

Tijdens de lunch hadden we lekker (zeer pittig) Sri Lankees eten. Ook hadden we een hele watermeloen. Deze hebben we alleen niet op kunnen eten, aangezien er een aap binnen kwam, onze tafel opkwam en met onze watermeloen naar buiten rende.

Onze gids was echt top. Het leek alsof hij een ingebouwde verrekijker in zijn ogen had. Hij zag echt alles, en dat terwijl hij echt bizar heftig reed (wat juist erg leuk was).

Onze gids heeft nog super mooie foto’s gemaakt. Als ik deze ontvang maak ik daar een extra footprint voor aan!
    Meer informatie