Negombo->Wilpattu
3 ottobre 2024, Sri Lanka ⋅ ☁️ 29 °C
Vandaag zijn we om 10.00 uur vertrokken met onze TukTuk. Op naar Wilpattu National Park. Onze eerste tocht op de TukTuk en direct 140km. De eerste stukken (grote stad) reed Wessel en zag ik achterin, misselijk van angst 🥹. Uiteindelijk heb ik 5 minuten gereden, toen 20 en daarna bijna een uur het laatste stuk. Net toen ik de TukTuk over nam kwamen we borden op de weg tegen: pas op voor wilde olifanten! Zie dan maar je concentratie op de weg te houden in plaats van overal om je heen. Helaas niks gezien! Onze lunch vandaag bestond uit biscuitjes, omdat we op de drukke wegen nog niet naar een restaurantje durfden en weer de weg op te voegen en er verder niks was… ja mensen langs de weg die avocadosap aan het maken waren. Uiteindelijk kwamen we aan bij onze volgende bestemming, Mahoora tented camps. Voordat we het terrein opreden moesten we eerst nog even wachten tot er wat koeien aan de kant gingen. Bij de locatie werd ons verteld dat we al onze snacks moesten inleveren, omdat hier anders apen of ratten op af zouden komen. Daarna zijn we (toevallig met 4 andere Nederlanders) een begeleide wandeling door het dorp gaan maken. Hier hebben we vooral veel gehoord over de gewoontes van de mensen in Sri Lanka, de bloemen, planten en een toekan gezien. Toen we terug kwamen werden we opgewacht met koffie en thee en het bezoek van mama en baby hert. Om 7 uur ging het kampvuur aan en om half 8 startte het diner. Wij hadden een broodje kip met friet gekozen, echter was het broodje gedroogd, mistte de kip en was de friet in de middag (echt waar) al gebakken. Oja over het hele park lopen we in de avond met een zaklamp. Snel gaan slapen dus en op naar morgen, wat een leuke dag beloofd te worden! In onze tent stond ons alleen nog een verassing te wachten. Een gekko in de douche. We hebben even hulp gevraagd en deze werd door iemand die hier werkte weggehaald. De gekko werd wel bang en liet z’n staart vallen…. Het gat dat we konden vinden naar buiten hebben we dicht gestopt met watjes met muggen spray in de hoop dat er niet nog meer dieren zouden binnenkomen.
We hebben ongeveer 3 uur geslapen door alle insecten en de warmte, maar alles voor een leuke safari morgen 🤞🏻Leggi altro