• Meer van Bohinj en Kranj

11 de octubre, Eslovenia ⋅ 🌙 11 °C

Om 8.30 uur ging de bus vertrekken naar het meer van Bohinj. Via het meer van Bled, wat we morgen gaan bezoeken komen we bij het meer van Bohinj. Het meer ligt in het Nationaal park Triglav. Het meer wordt gevoed door heldere bergrivieren. We konden ervoor kiezen om een boottocht te doen. Wij hebben ervoor gekozen om te gaan wandelen. Er is ook een kabelbaan en een waterval in de omgeving, maar we horen dat dat te ver weg ligt van waar de bus is gestopt. We bekijken eerst het uitzicht aan de punt van het meer. In de ochtend, nu trekt daar de mist nog op.
    Het kerkje wat erbij ligt is in de ochtend nog gesloten. We kiezen ervoor om de wandeltocht van 1 uur te volgen. En kijken wel hoe ver we komen met de tijd. We moeten om 12.00 uur terug zijn bij de bus. Een mooie herfstwandeling met mooi uitzicht over het meer. Je ziet ook goed de weerspiegeling in het water van de omliggende bergen (Zie ook het filmpje)
    We zijn op tijd terug bij het beginpunt en het kerkje is inmiddels open. Je moet er alleen entree voor betalen en zoveel tijd hebben we niet meer. We maken nog wat foto's nu de mist weg is. En lopen naar de bus en rijden terug naar ons hotel in Kranj. Hier kopen we bij de bakker aan de overkant nog snel een lunch voordat deze gaat sluiten. We eten deze lunch op, op ons terras.
    We hebben nu vrije tijd om kranj in te gaan
    We lopen het centrum in. Hier blijkt om 13.00 uur alles dicht te gaan op zaterdag. We lopen een route die langs de kerk komt en een kasteeltje en gaan dan via een oversteek het water de Sava over, op weg na een groot winkelcentrum hier kijken we op uit vanaf ons hotel terras. We zien nu ook het hotel vanaf de andere kant liggen.
    Deze winkels blijken open en we snuffelen wat rond. Doen boodschappen bij de grote supermarkt en lopen terug naar het hotel om even uit te rusten. Daarna lopen we nog even het centrum in voor een drankje. We bestellen bij het theatercafé 2 droge witte wijn. De man weet niet wat wij met dry bedoelen en haalt er iemand bij, deze vraagt of wij drei Weißwein willen. Na uitleg gegeven te hebben dat we not sweet but dry bedoelen krijgen we uiteindelijk 2 droge witte wijn, met een glas water. De kerk op het plein is inmiddels ook open en we horen orgelmuziek. Deze speelt van bruiloftsmars tot andere muziek. (Zie filmpje). We lopen hierna terug naar het hotel en maken ons klaar voor het avondeten.