Startujemy

Z małym opóźnieniem udało nam się wyrwać. Plan zakłada powrót 30.06. Hiszpania Andaluzja- ciut daleko na taki termin, ale to rekonesans.
Tankowanie we Francji, pierwsze doświadczenie z automatami na stacjach we Francji- bezproblemowo( w przeciwieństwie do Włoch). Na tankowaniu z dala od autostrady można zaoszczędzić nawet 15 EURLeia mais
Już 2h, a wybraliśmy autostradę, żeby było szybciej.
Edit: w sumie w korku spędzilismy 6h( 10 km)- masakra. Więcej nie pojadę autostradą we Francji.
Miał być camping, ale okazało się, że brak miejsc. Na szczęście naprzeciwko był parking z serwisem( 13 euro doba).Napięty plan goni nas dalej. Zostajemy tylko na noc.
Od Francji Pingwin był wyłączony niestety i nie zarejestrował trasy.
Miał być posiłek w specjalnej knajpie, ale okazało się, że mają akurat przerwę ( 18.00) do 20.45)- zjedliśmy gdzie indziej.
Oceanarium robi wrażenie. Warto zaplanować wizytę w delfinarium - my się nie załapaliśmy ( tylko o określonych godzinach). Druga sprawa to karty turysty - warto wziąć 48h( my mieliśmy 24h iLeia mais