- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 21
- Sunday, May 26, 2024 at 9:40 PM
- ⛅ 16 °C
- Altitude: 11 m
NetherlandsVaassen52°17’27” N 5°58’26” E
Calgary Airport - Vaassen

Zittend in het vliegtuig toch maar besloten het slapen over te slaan en alvast een begin van het laatste verhaal te typen. Vanmorgen werden we gewekt door een heel blij jongentje die eindelijk naar huis mocht. Wel dubbel om dat te horen overigens. Na wederom een karig ontbijt in ons hotel besloten Manne en Anke om nog even te gaan zwemmen terwijl Wilfred alle koffers en tassen in ging pakken. Rond 11:15 kwam onze sauna taxi ons weer ophalen zoals afgesproken. We drukten de chauffeur 40 dollar in z’n vingers voor een ritje van 20 minuten en toen stonden we op Calgary Airport. Het is een zeer rustige vluchthaven en binnen 30 minuten waren onze tassen en koffer afgegeven en waren we door de beveiliging heen. Het ging verassend snel en voor Wilfred eigenlijk te snel. Hij had namelijk zijn trui voor in het vliegtuig in de tas gepropt maar die was al pleiten dus moest hij maar even een nieuwe kopen in een winkel. We aten een broodje bij de subway en Anke bestelde een bak rijst bij de afhaal Chinees om de hoek. Tegen 14:30 was het tijd om aan boord te stappen van het vliegtuig. Nadat we denigrerend door de eerste klas moesten lopen namen we plaats achterin het vliegtuig.
Momenteel vliegen we boven het zuiden van Groenland en als ik uit het raampje kijk kan je vertellen dat het niet bepaald groen is daar beneden. We vliegen de nacht tegemoet terwijl het nog maar zo’n 3.5 uur vliegen is. Manne ligt op de vloer voor ons met zijn KLM oogmasker lekker te pitten gelukkig! Als we straks geland zijn en onze bagage binnen hebben stappen we in de trein richting Apeldoorn en dan het laatste stukje met de bus naar Vaassen. Tenminste dat dacht ik. Eenmaal op Schiphol ging alles mooi vlot totdat we te horen kregen dat er geen treinen reden tussen Amersfoort en Apeldoorn. En laat ons nou net daar langs moeten! Dus gingen we via Zwolle en dan naar Deventer. En daar stonden Jeroen en Loïs klaar om ons op te halen wat uiteraard erg fijn was.
Hier nog even een paar feitjes over onze trip:
- 14.586 kilometer gevlogen.
- 120 kilometer gevaren.
- 3748 kilometer gereden.
- 938 liter brandstof verstookt.
- 11 campings bezocht.
- 2 tijdzones.
- 2 staten.
- 4 Nationale Parken doorgereden.Read more
TravelerIndrukwekkende cijfers! Wat een avontuur, fijn dat jullie er weer zijn!
Traveler1 natte broek
TravelerMaar wel heel veel gezien en beleefd!!
TravelerWow die cijfers 😍 en fijn dat jullie weer veilig thuis zijn ❤️.