Preikestolen - pulpit rock

Trek bardzo przyjemny, 4km w jedną stronę i 500m przewyższenia. Oczywiście tutaj też gdzieniegdzie były kamienne schody zbudowane przez Sherpów. To już norweska klasyka.
Sam kawałek skały Czytaj więcej
Sam kawałek skały Czytaj więcej
Dzisiaj kolejna popularna atrakcja Norwegi Kjeragbolten i Góra Kjerag wraz z olbrzymimi klifami. Miejsce głównie znane z zaklinowanego głazu który jak to piszą wisi 1000m nad ziemią... na Czytaj więcej
Dzień wcześniej rozbiliśmy się w okolicach Kjeragu na biwaczek i po przejrzeniu internetów okazało się że jest tu całkiem niezły rejon wspinaczkowy którego początki sięgają 94-97. Drogi Czytaj więcej
Kima w drodze na prom przed Oslo, widać że tu już cywilizacja bardziej się zalęgła. Większe miejscowości coś więcej widać że się dzieje w porównaniu do północy i prowincji w górach. Czytaj więcej
Kima przed promem na parkingu plażowym, niestety to oznacza już koniec naszych wakacji i powrót do szarej cebulandii. Obkupieni w karmelowy ser wracamy do polszy. Jutro jeszcze rajd przez Polskę.