Najdroższa kolejka świata

Wyjście pod legendarna ścianę eigeru zakończyło się podwójnym zgaszeniem zapału. Pierwszym ogólnym kiedy dowiedzieliśmy się że cena wjazdu legendarna kolejka przejeżdżająca przez tunelMeer informatie
Niezły parking z opcja biwakowania za 10chf, jak na tutejsze standardy to za darmo
Najpierw kolejka do Stoos, a potem trekking który prawie zabił teściów
Miasto jakich wiele tyle że Szwajcarskie, standardowo wszystko zrobione od linijki. Parki wyglądają jak w amerykańskich filmach o idealnej pokojowej przyszłość. Maja słynny drewniany mostMeer informatie
Dzisiaj zrobiliśmy klasyczny road trip po alpach czyli około 400km i 4 przełęcze.
Z czego każda położona powyżej 2 tys najwyższa miała 2760, słynne Stelvio. Magnes na starych dziadów wMeer informatie
Niezły parking na nocleg w drodze pomiędzy stelvio a Bolzano. Na miejscu okazało się że za płotem są bambiki które można karmić po kupieniu karmy za jedno ojro
Wbrew wszystkim prognozą i po sprawdzeniu kamerek postanowiliśmy się przenieś w Dolomity gdzie okazało się że prognoza jedno a rzeczywistość co innego. Tym razem rozdzieliliśmy się,Meer informatie
Noc spędziliśmy zaraz koło Trzech Cim, na wysokości około 2300. Wjeżdżaliśmy wczoraj na górę w chmurach, i tak samo dzisiaj się obudziliśmy. Ale chmurki się rozgoniły jak byliśmy jużMeer informatie
Początkowo plan na dzisiaj przewidywał niemiecko-emeryckie atrakcje, czyli jeżdżenie od miejsce do miejsca samochodem i oglądanie rzeczy oddalonych max 10 minut od parkingu. Jako że seniorzyMeer informatie
Najpierw spacerek wokół jeziorka Lago di Braies w słoneczku, potem klasyczne włoskie gelato - a na koniec niestety powrót do domu