• Tournament, final day

2 februari 2017, Brasilien ⋅ ⛅ 22 °C

Het jongste team ging 's ochtends om plek 3/4 spelen. Gelukkig wonnen ze deze wedstrijd wel. Dus toch nog een beker en een medaille.

Het andere team begon twee uur later aan de finale. De tegenstander was niet veel beter dan een goede hoofdklasser in Nederland. We waren dus vanaf begin af aan de bovenliggende partij. Het zijn echter maar korte wedstrijdjes, dus degene die als eerste scoort, heeft een grote kans om te winnen.

Vlak na rust waren wij degene die de 1-0 op het scorebord zette. Even later werd het ook nog eens 2-0 en was de wedstrijd wel gespeeld. Nadat beide teams veel hadden gewisseld (om toch iedereen een paar minuten in de finale te geven) werd het 1 minuut voor tijd nog 2-1. Maar voor de tegenstander was er geen tijd meer om de nederlaag te voorkomen.

Met een derde plek en een winst in de finale dus een erg geslaagd toernooi voor Laranja Mecanica! Na de prijsuitreiking en een laatste toernooi maaltijd, reden we terug naar Arapongas waar we rond 19:00 uur pas aankwamen.

Een lange maar zeer geslaagde week waarin ik al redelijk wat Portugees heb geleerd. Ik kan me redelijk verstaanbaar maken, maar het begrijpen van anderen is uiteraard nog wel vrij lastig.

Terug op de academy bleek er ondertussen nog een Nederlandse trainer te zijn gearriveerd. Wel leuk om in ieder geval met z'n tweeën te zijn.